Fazer utvecklar lösningar tillsammans med startupföretag inom programmet Brainfood – första prototypen klar

Fazer gick med i Vertical Accelerator hösten 2016 och samarbetet med startupföretag visar redan lovande resultat. Den första prototypen utvecklades med det finska startupföretaget Diske på bara två månader och det gemensamma utvecklingsarbetet kommer att fortsätta. Fazer hoppas på att få möta fler talangfulla startupföretag i Vertical Accelerators program våren 2017.

Fazer gick med i företagsacceleratorn Vertical Accelerator som en av de strategiska partnerna hösten 2016. Acceleratorprogrammet riktar sig till startupföretag inom hälsa och välmående och är därför en utmärkt chans för Fazer att hitta samarbetsmöjligheter för sitt forsknings- och affärsutvecklingsprogram Fazer Brainfood. Brainfood undersöker sambandet mellan näring och kognitiv förmåga. Programmet har en holistisk syn på välmående genom att beakta såväl sömn som fysisk och mental träning utöver kosten. Fazer har också som mål att inom programmet bygga upp ett ekosystem som skapar innovationer genom öppet samarbete med universitet, partnerföretag och startupföretag.

Redan från första början av acceleratorprogrammet upptäckte Fazer och startupföretaget Diske att de har potential att tillsammans utveckla något nytt inom området Brainfood. Diske har specialiserat sig på visualisering av interaktiva hälsodata och företagets två grundare, Timo Kettunen och Tuomas Soinne, har kunskaper inom både hälsovård och programmering.

”Båda parterna hade en tydlig framtidsvision, vilket var mycket viktigt för att vi skulle komma till koncepttestningsfasen i vårt samarbete. Vid våra möten börjar vi vanligen med de problem vi behöver lösa och går vidare genom livliga diskussioner. Fazers kunskap och handledning har varit värdefulla för oss under hela processen. Överlag har samarbetet varit smidigt och effektivt och kommunikationen har fungerat utmärkt”, sade Timo Kettunen, CEO, Diske.

Även Heli Arantola, SVP, strategi och förnyelse, på Fazer är nöjd med samarbetet med Diske: ”Vi såg fram emot att få erfarenheten av tvärvetenskapligt innovationsarbete mellan ett startupföretag och ett storbolag – nya idéer föds ur olika bakgrunder och utgångspunkter. Det är fantastiskt att se det konkreta resultat som Diske skapade, och hur snabbt det gick.”

Ansökningstiden till nästa program inom Vertical Accelerator pågår till den 15 januari. Fazer välkomnar startupföretag som jobbar med digitala lösningar inom området hälsa och välmående att söka till programmet.

Mer information:
www.fazergroup.com/brainfood

#fazerbrainfood

Heli Arantola, SVP, strategi och förnyelse, Fazer-koncernen, tfn +358 500 505 762
Leena Majamäki, VP, kommunikation, Fazer-koncernen, tfn +358 40 585 1585
Fazers medietelefon är öppen för medierna måndag–fredag kl. 8–16, tfn +358 40 668 2998

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia