Fazer Yosa erövrar Norden – nya havrebaserade produkter ute i butik nu

Report this content

Fazer Yosa erövrar nu den nordiska marknaden med ett förnyat varumärke och åtta nyhetsprodukter i spetsen. Fazer ser stor tillväxtpotential i havre och har gjort omfattande investeringar för att stimulera den globala efterfrågan på havrebaserade produkter. 

Efterfrågan på växtbaserade produkter har under de senaste åren ökat internationellt. Enligt en undersökning som Fazer låtit genomföra i sex länder, upplever ändå konsumenter att sortimentet av växtbaserade produkter ofta är rörigt. Därtill anser konsumenterna att växtbaserade produkter kan vara svåra att få tag på samt att de tvingas göra uppoffringar gällande smaken på produkterna. Konsumenternas önskemål har fungerat som en utgångspunkt för det förnyade Fazer Yosa-varumärket: tack vare Fazer Yosa-produkterna behöver konsumenten inte kompromissa mellan smak och hälsa.

”Vi ser ett globalt ökande intresse för havrebaserade produkter och är redo att driva utvecklingen vidare. Även om marknaden blir allt mer mättad, tror vi att det finns en ökande efterfrågan på Fazer Yosa-produkterna, som är överlägsna till både smaken och de innovativa egenskaperna. Dessutom tillverkas produkterna av nordisk havre, som anses vara den bästa i världen”, säger Heli Anttila, direktör, Supply Chain & Operations, Fazer Lifestyle Foods.

Yosa har en gedigen bakgrund och ett värdefullt arv som den första havreprodukten på marknaden i Finland och en föregångare inom kategorin havreprodukter i över 20 år. Havreexperten Fazer fortsätter att utveckla Yosa-produkterna som ett led i sina stora investeringar i havre och växtbaserade produkter. I och med att Fazer Yosa-produkterna blir tillgängliga i Danmark, Norge och Sverige, erövrar Fazer Yosa nu även Norden.

Kraft till vardagen tack vare havre
 

Fazer Yosa har som mål att förstärka havrens roll i konsumenternas dagliga kost och utnyttja havrets potential på ett ännu mångsidigare sätt.

”Vi vill se havreprodukter som en del av dagens alla mål. Med Fazer Yosa-produkterna vill vi erbjuda en så mångsidig havreupplevelse som möjligt, från morgon till kväll. Fazer Yosa-produkterna stöder en hållbar livsstil och lämpar sig för alla som är måna om sitt välmående”, säger Tiia Anttila, varumärkes- och kategoriansvarig för Fazer Yosa.

Fazer Yosas design kompletterar produktupplevelsen i dagligt bruk. Produkterna har inte enbart en läcker smak, de är också vackra att se på. Designen utgår från havre. Det karaktäristiska Y:et illustrerar växande havre där havrens alla fantastiska egenskaper frigörs. Designen har skapats av den prisvinnande brittiska byrån Pearlfisher.

För Fazer är smaken alltid viktigast. Fazer Yosa-produkterna är inte enbart hälsosamma, utan smakar också gott. Till exempel har Yosa Havredryck vunnit över den marknadsledande produkten i konsumentundersökningar i Sverige. Övriga produktnyheter förutom Yosa Havredryck är havredryckerna Fyllig och Kakao som lämpar sig för baristor, havrepålägget Svartpeppar, havremellanmålen Yosa Naturell & Frömüsli och Yosa Vanilj & Granola, havremellanmålet Yosa Greek Style Naturell 500 g och Yosa Havre 500 ml till matlagning.

Nordisk havre extra kraftfull tack vare unika odlingsförhållanden 

Vegetationsperioden in Norden, ovanför den 60:e breddgraden, är kort, men intensiv. Havren sås i maj och skördas i augusti och september. Det exceptionellt ljusa sommarhalvåret och midnattssolen gör odlingsförhållandena i Norden unika. Under vintern är marken frusen, vilket är en av orsakerna till den rena jordmånen och naturen i Norden.

En vegetabilisk kost har enligt undersökningarna en positiv inverkan på vår planets framtid, eftersom den bidrar till att minska exempelvis växthusgasutsläppen och förbrukningen av vatten i produktionen. Fazer vill inte enbart stödja utvecklingen av kategorin växtbaserade produkter, utan även aktivt utveckla hållbar odling. Fazers principer för hållbar spannmålsodling har tagits fram i samarbete med odlare för att minska användningen av kemikalier vid odling samtidigt som god produktivitet upprätthålls.

Havre är även bra för hälsan. Yosa-havremellanmålen är fermenterade och innehåller probiotika som främjar hälsan. Probiotikainnehållet är den avgörande faktor som skiljer Yosa från andra havrebaserade produkter på marknaden. Havre innehåller också betaglukan, som har fyra EU-godkända hälsopåståenden.

För mer information vänligen kontakta:

Heli Anttila, Vice President, Supply Chain & Operations, Fazer Lifestyle Foods, heli.anttila@fazer.com, tfn. +358 40 752 0324

Tiia Antila, Brand & Category Director, Fazer Yosa, tiia.antila@fazer.com, tfn. +358 50 347 5020

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8.00–16.00, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

Bilder

www.fazergroup.com/pictures - Media_Press - Fazer Yosa

Du kan följa Fazer Yosa på sociala medier med #fazeryosa #weknowoats. Fazer Yosa finns på både Facebook och Instagram.

Alla Fazer Yosa-produkter: https://www.fazer.fi/sv-FI/produkter-och-kundservice/tuotemerkit/fazer-yosa/

Fazer-koncernen  

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, mjölkfria produkter, vegetabiliska måltider och on-the-go-mat och -drycker samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening Koncernen har verksamhet i åtta länder och exporterar till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, engagerade och kunniga medarbetare samt företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. 

Vi skapar smakupplevelser 

Avainsanat:

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit