Fazer Yosa havredrycker i ny storlek som är lätt att bära med sig

Fazer Yosa utökar sortimentet med växtbaserade produkter och introducerar havredrycken i en ny, behändig förpackningsstorlek på 150 milliliter i affärerna.  Alternativen är favoritsmakerna kakao och kaffe. Dryckerna har inget tillsatt socker, innehåller mest havre (14 %) av havredryckerna på marknaden och de passar även för veganer.

Som ett led i investeringarna i nordisk havre och växtbaserade produkter fortsätter Fazer med utvecklingen av Fazer Yosaprodukterna . Fazer Yosa produktfamiljen erbjuder konsumenterna utsökta, havrebaserade produkter som kan drickas var och när som helst. Förutom havredryckerna ingår bland annat mellanmål, matlagningsprodukter och från våren 2019 Fazer Yosa fermenterade havreglass i sortimentet. 

”Vi vill förstärka de växtbaserade produkternas position som ett element i den dagliga kosten genom att lansera nya alternativ på marknaden. De nya 150 milliliters havredryckerna erbjuder den jäktade konsumenten ett läckert alternativ utan tillsatt socker”, säger Fazer Yosas brand- och kategoridirektör Tiia Antila.  

Plocka med dig och njut av den utsökta smaken av kakao eller kaffe

Fazer Yosa havredryckerna med kaffe- och kakaosmak finns till salu i behändiga 150 milliliters förpackningar. Produkterna lämpar sig för konsumenter som under dagens lopp vill dricka havrebaserade drycker som är lätta att bära med sig. Havredryckerna är goda mellanmål som enkelt ryms med i lunchboxen eller träningsbagen.

Fazer Yosa Havredryck Kakao 150 ml innehåller ansvarsfullt inhandlad kvalitetskakao som lämpar sig för hela familjen. Fazer Yosa havredryckerna har ett rikligt havreinnehåll (14 %) utan tillsatt socker. Till skillnad från övriga havredrycker på marknaden innehåller de tillsatt kalcium, jod och vitaminer (riboflavin, D2 och B12).  Produkterna lämpar sig för veganer och innehåller inte soja. Förpackningen kan återvinnas som kartong. 

Nordisk havre: den bästa havren i världen  

Som bekant är den nordiska havren av toppkvalitet eftersom klimatet och tillväxtbetingelserna är unika i världen och omöjliga att efterapa. I de nordiska länderna norr om den sextionde breddgraden är växtperioden kort men intensiv. Havren sås i maj och skördas i augusti–september. I de nordiska länderna är tillväxtförhållandena unika i det exceptionella ljuset från midnattssolen.    På vintern är marken frusen, vilket delvis förklarar varför jordmånen och naturen i Norden är så ren och varför havren har en så exceptionellt god kvalitet.   

Forskning visar att en växtbaserad kost har en positiv inverkan på planetens framtid. Den som prioriterar grönsaker i sin kost bidrar bland annat till att minska växthusgasutsläppen och vattenförbrukningen i produktionen. Vid sidan om utvecklandet av växtbaserade produktgrupper vill Fazer aktivt utveckla hållbar odling. Principerna för Fazers hållbara spannmålsodling har uppgjorts i samarbete med odlarna, och målet med dem är att minska användningen av odlingskemikalier - och samtidigt bibehålla en god skördenivå. Principerna består av tio metoder som främjar att näringsämnena binds i åkrarnas jordmån och tas upp av växterna - och borta från vattendragen. Målet är att minska övergödningen av sjöar och vattendrag, skydda naturens mångfald och minimera användningen av kemikalier.   

Ytterligare information:    

Tiia Antila, varumärkes- och kategoridirektör, Fazer Yosa, Fazer Lifestyle Foods, tiia.antila@fazer.com , tfn. +358 50 383 5020   

Fazers medietelefon är öppen vardagar klockan 8–16, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com       

Bilder   

www.fazergroup.com/pictures - Media_Press - Fazer Yosa   

Fazer Yosa finns på sociala media hashtagg #fazeryosa #weknowoats. Fazer Yosa har egna sidor på både Facebook och Instagram.

Fazer Yosa produkterna:

https://www.fazer.fi/yosa

Fazer-koncernen 

1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact 

Northern Magic. Made Real. 

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit