Fazer Yosa Havreglass lanseras i två läckra nya smaker: Choco och Mango-Passion

Report this content

Den inhemska havreproduktfamiljen Fazer Yosa lanserar havrebaserade nyheter för alla glassälskare. Fazer Yosa Havreglass i de två läckra, mjölkfria nya smakerna Choco och Mango-Passion lanseras i butik i början av mars.

Fazer Yosa Havreglass i de nya smakerna har önskats av konsumenterna. Chokladsmakande Choco får sin fyllighet av sås med chokladsmak, och fräscha Mango-Passion i sin tur får sin exotiska smak av härligt fruktig mango- och passionsfruktsås. Havreglassarna som tillverkas av inhemsk havre är mjölkfria och laktosfria, och dessutom även veganvänliga.

Hemligheten bakom Fazer Yosa Havreglassarnas sammetslent mjuka och fylliga konsistens är fermentering, som även ger glassarna en fräsch smak. Nyheterna innehåller mer än 80 miljoner levande mjölksyrabakterier per 100 ml.

– Vi vill erbjuda konsumenterna läckra och fylliga, helt växtbaserade glassupplevelser. Smaknyheterna Choco och Mango-Passion har valts ut genom att lyssna noggrant på konsumenternas önskemål: i en marknadsundersökning som vi låtit göra var choklad den mest önskade smaken i alla nordiska länder”, säger Susanna Kallio, Brand & Category Director på Fazer.

Fazer Yosa Havreglassarna har beviljats Finlands Hjärtförbunds Hjärtmärke, vilket innebär att de är bättre val i sin kategori. Hjärtmärkta produkter får innehålla högst 4 g hårt fett per 100 g. Produkterna säljs i en återförslutningsbar kartongförpackning på 0,5 liter som räcker länge. Förpackningen kan enkelt återvinnas som kartong.

Havreglassnyheterna finns till försäljning i frysdiskarna i välsorterade matbutiker.

Produktinformation

Fazer Yosa Havreglass Choco, 500 ml / 400 g, är en havreglass med fyllig chokladsmak. Den mjölkfria och laktosfria glassen tillverkas i Finland av inhemsk havre. Produkten finns i butik från och med mars 2020.

Fazer Yosa Havreglass Mango-Passion, 500 ml / 400 g, är en havreglass med fräsch fruktsmak. Den mjölkfria och laktosfria glassen tillverkas i Finland av inhemsk havre. Produkten finns i butik från och med mars 2020.

Ytterligare information:

Susanna Kallio, Director, Brand and Category, Fazer Lifestyle Foods, susanna.kallio@fazer.com, tfn +358 40 546 2885

Maria Rämö, Marketing Communications Manager, Fazer Lifestyle Foods, maria.ramo@fazer.com, tfn +358 40 847 1020

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8–16, tfn +358 40 668 2998 och e-post media@fazer.com.

Bilder för redaktionellt bruk: www.fazergroup.com/pictures - Media_Press - Fazer Yosa

Fazer Yosa
Fazer Yosa har erbjudit konsumenter goda havsbaserade produkter i över 20 år. Den innovativa och proteinrika matlagningsprodukten Fazer Yosa Havrebit och fermenterade havremål är kärnan i produktfamiljen. Alla Fazer Yosa-produkter är tillverkade av nordisk havre och finns i alla nordiska länder. www.fazer.se/yosa

Fazer-koncernen

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Fazer formar framtidens smaker, traditioner och matupplevelser förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter. Vi fokuserar på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Med fokus på snabbrörliga konsumentprodukter och vår direkt till konsument inriktade verksamhet, omvandlas Fazer till ett modernt hållbart matföretag med en gemensam riktning. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2019 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 9 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact.

Northern Magic. Made Real.

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit