Fazers godisnyheter har smak av sommar!

Report this content

På sommaren är fruktgodis särskilt gott! Fazer Blå möter Tutti Frutti och resultatet är den fenomenala sommarsmaken Karl Fazer Tutti Frutti.  I sommar får vi även smaka på naturliga, gelatinfria Tutti Frutti och de veganska Tutti Frutti-nyheterna. Även i Pätkis-sortimentet får vi se en lockande nyhet till sommaren i och med den knapriga nyheten Pätkis Maxi Crunchy

Frutopistiskt goda Karl Fazer Tutti Frutti 200 g

När finländarnas favorit äkta Fazer Blå möter Finlands populäraste godisvarumärke, resulterar det i somrigt glada Karl Fazer Tutti Frutti 200 g. Produkten innehåller mjölkchoklad och hela Tutti Frutti-godisbitar. Godsaken finns endast under en begränsad tid: från maj till december. Smaka på Karl Fazer Tutti Frutti för att få veta hur sommar smakar! 

Nya Pätkis Maxi Crunchy 55 g – maffig och knaprig energi

Pätkis har varit finländarnas stora favorit ända sedan 1978. Den här läckerbiten har vuxit i storlek tidigare, men nu kompletteras Pätkis-sortimentet av en riktigt maffig nyhet – stycksaken Pätkis Maxi Crunchy 55 g.  Den välbekanta sammetslena minttryffelfyllningen är överdragen med frasiga rispuffar i läcker mjölkchoklad. Stycksaken innehåller två bitar – avnjut själv eller dela med en vän!

Förnyelsen av Tutti Frutti fortsätter – även Tutti Mix 325 g blir vegansk i sommar

Uppdateringen av receptet på godishyllans saftigaste fruktgodis Tutti Frutti fortsätter. I sommar blir även de populäraste blandpåsarna gelatinfria och tillverkas med naturliga färger och aromer. Förnyade Tutti Frutti får sin smak från fruktsaft och färg från naturliga råvaror, till exempel morot och spirulina. 

Majoriteten av Tutti Frutti-blandningarna är numera veganska – även godisblandningarnas klassiker Tutti Frutti Mix 325 g. I påsen i Party-format hittar du klassiskt Tutti Frutti-fruktgodis samt salmiak- och lakritsgodis. Nu finns det två nya smaker istället för de svarta lakritsbitarna: apelsin-lakrits och svartvinbär-lakrits. Festens medelpunkt eller snacks till filmkvällen!

Veganska nyheterna Tutti Frutti Nordic Berries 300 g och Tutti Frutti Chewy Fruits 150 g

Tutti Frutti Nordic Berries 300 g är en fräsch blandning av läckra bärsmaker från naturen i norr och fylliga mörka chokladknappar med ett hallonsmakande överdrag. Smakerna är blåbär, hjortron, tranbär och smultron. Den enda påsen med vegangodis där även choklad ingår!

Påsen Tutti Frutti Chewy Fruits 150 g innehåller läckra marshmallows med fruktsmak. Smakerna är päron, passion, ananas och Tutti Frutti.

Båda nyheterna är veganska och innehåller bara naturliga färger. De får sin smak av naturliga aromer. Ät ensam eller tillsammans med vänner!

Bilder som lämpar sig för tryck:
https://www.fazergroup.com/fi/medialle/ - bildbank – media_press – Confectionery Novelties, Summer 2019 

Ytterligare information:
Liisa Eerola, kommunikationsdirektör, Fazer Konfektyr, tfn  +358 44 710 8860
E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com
Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8–16, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

 

Fazer-koncernen 

1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact 

Northern Magic. Made Real. 

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit