Fazers handbakade hantverksbröd säljs nu för första gången i Åbo

Report this content

Försäljningen av färskt bröd, som bakats för hand, ökar i Finland. Nu finns Fazers hantverksbröd för första gången att köpa även i Åbo, på K-Citymarket Skanssi och K-Citymarket Ravattula.

I Fazer Butiksbagerierna bakas bröden för hand på plats av inhemskt mjöl från Fazer Kvarn. Fazer Butiksbagerierna känns igen på namnet Fazer Bagare och finns som separata bagerier i matbutiker.

De färska hantverksbröden sticker ut på ett positivt sätt i sortimentet och utgör inhemska och läckra alternativ för konsumenterna. Degen görs för hand ända från början och får vila länge, vilket gör att smaken växer fram och utvecklas.

”Gräddningen ger en stadig och knaprig skorpa, som gör att hantverksbröden håller länge utan tillsatsämnen”, säger Marika Hakala, affärsdirektör för butiksbagerier på Fazer Bageri Finland.

Utmärkt smak är kärnan i allt

Det är alltid smaken som styr produktutvecklingen vid Fazer Butiksbagerierna. Allt fler produkter införs i sortimentet i butiksbagerierna på kundernas önskemål.

”Till exempel var vår plan att sälja Ciabatta med cashew och tranbär enbart på veckosluten, men på konsumenternas begäran bakas brödet nu varje dag”, säger Hakala.

Fazer Butiksbagerierna märker också av havrens popularitet: de två mest sålda bröden är havrebröd.

”Havreprodukterna får mycket positiv feedback. För närvarande är våra mest populära produkter Leipurimestarin Havre- och linfröbröd och Havrebröd. Det återstår att se vilket bröd som blir Åbobornas favorit”, säger Hakala.

Fazer har för närvarande 64 butiksbagerier i stora matbutiker. De sysselsätter cirka 400 personer i Finland.

Ytterligare information:

Marika Hakala, affärsdirektör för butiksbagerier, Fazer Bageri Finland, marika.hakala@fazer.com, tfn +358 20 555 3908

Anniina Niemistö, kommunikationsdirektör, Fazer Bageri Finland, anniina.niemisto@fazer.com, tfn +358 40 674 4672

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8.00–16.00, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

Fazer-koncernen  

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, mjölkfria produkter, vegetabiliska måltider och on-the-go-mat och -drycker samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening Koncernen har verksamhet i åtta länder och exporterar till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, engagerade och kunniga medarbetare samt företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. 

Vi skapar smakupplevelser 

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit