Fazers konfektyrnyheter skapar glädje i sommar

Report this content

Fazers sommarnyheter inom konfektyr skapar glädjefyllda stunder för finländarna. Remix bjuder på karnevalsstämning i en sommarpåse och gläder alla chokladälskare tillsammans med Kismet. Karl Fazer Hallon-Lakrits är en garanterad hit, de syrliga Tutti Frutti-nyheterna är veganvänliga och Dumle får en läcker sommarsmak av jordgubbar. Sommarnyheterna lanseras i butik i början av maj och förhandsförsäljning inleds online i Fazer Store i slutet av mars.

Hela 89 procent av finländarna anser sig vara sommarmänniskor, och 88 procent njuter av socialt umgänge genom att äta tillsammans.* Att unna sig något gott är ett sätt att njuta av sommaren, och 83 procent av finländarna anser sig vara mer spontana på sommaren än på vintern.* Sommaren inspirerar finländarna att testa nya saker och smaker. Godis hör ihop med sommar, sol och skoj. Ta vara på sommaren och njutningen genom Fazers godisnyheter!

*Pentagon Insight, Kesätutkimus 2019

Kismet Remix går inte att missa!

Kismet Remix 55 g är en härlig smakkombination i ett omslag i glada färger. Den frasiga Kismet-våfflan innehåller både ett lager av fräsch fruktfyllning och ett lager av sammetslen salmiakfyllning. Smaknjutningen fulländas av ett läckert mjölkchokladöverdrag. Lanseras i butik i maj.

Hallonlakrits – en utsökt kombination!

Den nya läckra chokladkakan Karl Fazer Hallon-Lakrits 200 g är en kombination av den älskade Blå-mjölkchokladen och en oemotståndlig blandning av hallon och lakrits. Har du kanske redan hunnit testa denna godsak på någon av dina resor? Smakkombinationen har varit en favorit i Karl Fazer-serien sedan den lanserades i sortimentet på färjor och flygplatser i januari 2020. Den lanseras i butik i Finland i maj. 

Jim är den nya hjälten i serien med Bites-påsar

Favoritstycksaken Jim lanseras i nytt format: Jim Bites 94 g är ett fruktsmakande alternativ bland chokladpåsarna. De läckra bitarna innehåller en härlig fruktsmakande skumfyllning och är överdragna med äkta mörk Fazer-choklad. 

Dumle skapar sommarkänsla: Dumle Smooth Strawberry 220 g

Dumle är en glad klassiker som aldrig blir vuxen. Nu har Dumle fått sommarkänslor! Den populära Dumle-kolan med mjölkchokladöverdrag har fått en härligt somrig smak av jordgubbar. Denna säsongssmak säljs under en begränsad tid.

Pigga upp din dag med Tutti Frutti-nyheter!

Tutti Frutti Exotic Fruits 325 g är en exotisk blandning av fruktsmakande och syrligt godis. Blandningen innehåller fyra olika sockrade fruktgodisfigurer och fyra olika syrliga marshmallows. Smakerna är bl.a. lime, granatäpple och kokos.

Härligt syrliga Tutti Frutti Chewy Fruits Sour 150 g kittlar smaklökarna. Påsen innehåller goda syrliga marshmallows i bekanta Tutti Frutti-smaker: ananas, Tutti Frutti, passionsfrukt och päron.

Tutti Frutti-godiset är veganvänligt och tillverkas av naturliga smaker och färger. Båda nyheterna lanseras i butik i maj.

Remix Summer Carneval bjuder på somrig karnevalsstämning!

Remix, godishyllornas kung, finns nu även i form av en sommarpåse.

Remix Summer Carnival 500 g innehåller följande läckra smaker: jordgubbe-äpple, jordgubbe-kola, kiwi, körsbär, Jaffa, cola, ananas, mango, lakrits och choklad. Säljs under en begränsad tid i juni–augusti!

Den superpopulära Marianne-namnkampanjen fortsätter – nu ingår även mansnamn!

I den uppskattade kampanjen från 2019 deltar denna gång 15 namn som var med även i fjol och 36 nya namn: de tio mest populära mans- och kvinnonamnen samt ett urval av sommarens namnsdagsbarn. Kampanjpåsarna säljs i butik under sommaren.  

Fazer Lakritsi 100 % Havre – god lakrits för vuxen smak nu även i påse

Lakritsnyheten från i höstas, Fazer Lakritsi 100 % Havre, finns nu även i påse. Allt mjöl i produkten är inhemskt havremjöl från Fazers kvarn i Lahtis. Det läckert naturliga receptet utan färgämnen är veganvänligt.

 

Bilder: 

www.fazergroup.com medialle – kuvapankki – media_press – Finland – Makeisuutuudet kesä 2020

Ytterligare information:

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8–16, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

Liisa Eerola, kommunikationsdirektör, Fazer Konfektyr, tfn +358 44 710 8860
Fazers e-postadresser har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Fazer-koncernen

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Fazer formar framtidens smaker, traditioner och matupplevelser förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter. Vi fokuserar på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Med fokus på snabbrörliga konsumentprodukter och vår direkt till konsument inriktade verksamhet, omvandlas Fazer till ett modernt hållbart matföretag med en gemensam riktning. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2019 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 9 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact.

Northern Magic. Made Real.

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit