I september har vegorätter huvudrollen i Fazer Food Services restauranger

Report this content

I september är rotfrukterna och grönsakerna som bäst. Fazer Food Services genomför en vegokampanj i sina restauranger den 1–30 september. Då får lunchgästerna ta del av kampanjen i form av bland annat ett större urval av vegetariska rätter, elegant framdukning och ett förmånligare pris på de vegetariska alternativen.

Fazer har de senaste åren arbetat med att stötta trenden att använda mer grönsaker i matlagning eftersom det främjar matlagningens hållbara utveckling. Stödet märks bland annat i presentationen av mat i Fazers restauranger, kockarnas utbildning och utveckling av vegetariska recept. Fazer satsar på att utveckla växtbaserad mat och vill erbjuda konsumenterna hälsosamma lösningar för en ansvarsfull livsstil.

Mer grönsaker

”Hälsa, välbefinnande och en ansvarstagande livsstil är starka globala konsumenttrender. Flexitarianism, det vill säga flexibel vegetarianism, har blivit en stark mattrend i Finland. Vi vill tillgodose efterfrågan och erbjuda välsmakande vegetarisk mat som gör gott för både kropp och själ och i slutändan även för vår planet”, säger Sari Saari, operativ chef på Fazer Food Services Finland.

Den vegetariska matens ökande popularitet återspeglades nu för första gången i resultaten av Fazers favoritlunchenkät från början av 2017. Vid sidan av de klassiska favoriterna lasagne och stekt siklöja kilade vegetariska och veganska maträtter upp i toppen.

Fazer satsar på utveckling av växtbaserad mat. I mars lanserade Fazer det nya vegomatkonceptet Wicked Rabbit, och i maj ordnade företaget det internationella evenemanget Foodathon, där man sökte växtbaserade matlösningar för framtiden. Vinnaren var ett veganskt ägg.

Vegokampanjen inspirerar till nya smakupplevelser

Vegokampanjen genomförs i september i alla Fazer Food Services restauranger. Under kampanjen har restaurangerna ett bredare urval av vegetariska rätter och specialprissättning. Fazer Food Services har över 600 restauranger och verksamhetspunkter i Finland och serverar dagligen 130 000 luncher.

”Vegetarisk mat har blivit mer mångsidig än tidigare. Under kampanjen vill vi genom våra smakupplevelser inspirera våra lunchgäster att äta mer grönsaker och testa nya smaker”, säger Sari Saari.

Ytterligare information:

Sari Saari, operativ direktör, Fazer Food Services Finland, tfn 040 566 5236
Satu Ikäheimo, kommunikationsdirektör, Fazer-koncernen, tfn 050 380 4996

Fazers mediatelefon: 040 6682 998, vardagar kl 8-16
e-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

#moregreens, #fazerfoodservices

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är Mat med mening. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit