Kexnyheter från Fazer i maj 2018

Sommaren är kexens tid, och även detta år lanserar Fazer nya läckra smaker. Jaffa Pihlaja är en efterlängtad säsongsnyhet och även Domino-kexfamiljen får tillökning. För alla Mumin-fantaster lanseras en ny samlarburk i plåt. Alla produktnyheter tillverkas på Fazers kexfabrik i Vanda.

Fazer lanserade Domino-kexen redan 1952, och Domino har sedan dess varit en av finländarnas favoriter. Krigstidens ransonering var ett minne blott och i takt med att levnadsstandarden steg blev det vanligare med elspis, kylskåp och – på hedersplats i vardagsrummet – tv i de finländska hemmen. När familjen fick gäster ställdes en skål med trendiga fyllda kex, Domino, på bordet. Domino är samtidigt ett både finländskt och internationellt kex.

Domino Hallonyoghurt 175 g
Domino Kardemumma 175 g 

Domino-kexfamiljen kompletteras med två intressanta smaker: Hallonyoghurt och Kardemumma.

Domino Hallonyoghurt 2-pack 26 g
Domino Original 2-pack 26 g
Domino Original 1-pack 13 g

Populära Domino i praktisk förpackning med två kex. Smakerna bekanta Original och nya Hallonyoghurt. Passar när man vill unna sig något gott eller som litet snacks eller mellanmål. De individuellt förpackade kexen håller sig fräscha och är praktiska att ta med i väskan.

Fazer Crème Brûlée 142 g

Nya karamelliga smaken Crème Brûlée, bekant från desserter. Kakaokex överdragna med Fazers mjölkchoklad och med en läcker crème brûlée-fyllning.

Jaffa Pihlaja 300 g

Den mest omtalade och framgångsrika kexlanseringen 2017, Jaffa Gröna kulor, får en fortsättning: nu lanseras Jaffa Pihlaja. Pihlaja är Fazers äldsta produkt som fortfarande säljs. Den började tillverkas under namnet Pihlajanmarja på konditoriet på Glogatan i Helsingfors 1895.

Jyväshyvä Lempikaura Grönt Äpple mellanmålsbar 30 g
Jyväshyvä Lempikaura Rostade Frön mellanmålsbar 30 g

Ny, praktisk mellanmålsbar att ta med i väskan. Läcker och äkta inhemsk mellanmålsbar som bakas enbart på havre. Rikligt med fibrer. Veganvänlig. Två spännande smaker: rostade frön och grönt äpple.

Jyväshyvä Lempikaura Grönt Äpple 150 g

Ny fräsch smak som mellanmålsbar: Grönt Äpple. Veganvänlig. Kompletterar Jyväshyvä Lempikaura-serien.

Fazer Moomin Kex-samlarburk 175 g

Den populära Fazer Moomin-samlarburken utkommer i ny design. Motivet är hämtat från pärmmotivet på seriealbum nr 1 som illustrerats av Tove Jansson. 

Bilder som lämpar sig för tryck

www.fazergroup.com/pictures  – Media_Press – Candy Novelties Summer 2018
 

Ytterligare information

Domino, Fasupala, Jaffa: Jonna Pelvo, Senior Brand Manager, Fazer Konfektyr, tfn 046 851 5911 
Fazer-kex, Jyväshyvä: Riikka Junes, Senior Brand Manager, Fazer Konfektyr, tfn 040 581 9745 
Liisa Eerola, kommunikationsdirektör, Fazer Konfektyr, tfn 044 710 8860 
Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8.00–16.00, tfn 040 668 2998
E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Fazer koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, vegetabiliska måltider och mjölkfria produkter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Vi har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är Mat med mening. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit