Mångsidiga smakupplevelser för tävlingspubliken: Fazer nationell servicesamarbetspartner för VM i Lahtis 2017

VM i nordiska skidgrenar arrangeras i Lahtis år 2017, för historiska sjunde gången. Fazer är tävlingarnas nationella servicesamarbetspartner i fråga om bageriprodukter, konfektyr och VIP-måltider. Fazer Culinary Team, som nyligen vann guld i OS, ansvarar för planeringen och skapandet av VIP-serveringens smakupplevelser. 

VM-tävlingarna i Lahtis arrangeras 22.2 - 5.3 2017, på Lahtis legendariska sportcenter på Salpausselkä. Det är redan sjunde gången tävlingarna går av stapeln just där. VM-tävlingarna är en del av Finlands 100-årsjubileum. Även Fazer är officiell samarbetspartner för Finland 100.   

Fazer är nationell servicesamarbetspartner för VM-tävlingarna. Fazer ansvarar för VIP-serveringen under tävlingarna, och dessutom erbjuds Fazers bageri- och konfektyrprodukter på tävlingsområdet. Fazer Food Services ansvarar för VIP-cateringen under tävlingarna och har skräddarsytt olika matkoncept för evenemanget, från rustikare rätter till fine dining-matupplevelser av hög kvalitet.

”Vi vill erbjuda VM-gästerna upplevelser och förstklassig mat med nordisk twist, där Finlands natur och dess gåvor lyfts fram. En del av råvarorna har redan samlats in under sommaren, exempelvis kantareller, älgörtsblommor och bär.  VM är ett fantastiskt forum för att visa den finländska matkulturen och vår kompetens”, säger Marianne Nordblom, direktör på Fazer Food Services. Fazer Culinary Team, som ansvarar för VIP-serveringen, nådde historiska framgångar då de vann finländskt guld i cateringklassen i kock-OS som hölls i Erfurt i Tyskland 21-26.10 2016. Kock-OS, som arrangeras vart fjärde år, är den största tävlingen inom matbranschen i världen. I år tävlade 20 lag från olika håll i världen i cateringklassen. 

”Vi bygger vinterns bästa upplevelse när vi arrangerar VM-festtävlingarna nästa år – och maten är en väsentlig del av upplevelsen. Fazers solida catering-kunnande och de högklassiga, välkända bageri- och konfektyrprodukterna garanterar att maten under VM-tävlingarna försvarar sin plats också i hård internationell konkurrens”, konstaterar Petra Riissanen, restaurang- och hospitalitychef för Lahti2017.

Fazer, som fyller 125 år i år, är en stark aktör i Lahtis. Fazers kvarn och ett av företagets stora bagerier finns i Lahtis. Därtill har Fazer Food Services flera restauranger i staden. Totalt sysselsätter Fazer cirka 570 personer i Lahtis.

”Lahtis är en viktig stad för oss. Det är naturligt och trevligt att vi är med om VM-tävlingarna i Lahtis också genom våra produkter. Fazers rågbröd bakas i bageriet i Lahtis, med inhemskt rågmjöl från vår egen kvarn”, konstaterar Markus Hellström, verkställande direktör för Fazer Bageri Finland.

 

Ytterligare information:
www.amica.fi
#fazerculinaryteam #suomalaistahyvää
Kommunikationsdirektör Satu Ikäheimo, Fazer-koncernen, tel. 050 380 4996
Fazers mediatelefon, vardagar kl.8–16, tel. 040 6682 998.

Bilder som lämpar sig för tryck:
www.fazergroup.com/pictures (Media_Press – Lahti2017)
kommunikationskoordinator Minnamari Mattila, tel. 046 851 3552 

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. I år firar Fazer 125-årsjubileum och att det är 150 år sedan företagets grundare Karl Fazer föddes. Fazer-koncernens omsättning 2015 uppgick till mer än 1,5 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

 

Yrityksestä

Fazer-koncernen Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. I sin strävan För perfekta dagar, formar Fazer framtidens smaker, traditioner och matupplevelser. Förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter, fokuserar vi på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Vi vill att människorna skall uppleva den nordiska magi vi skapar. Fazer fokuserar på snabbrörliga konsumentprodukter, har verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2019 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 9 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Tilaa

Multimedia

Multimedia