• news.cision.com/
  • Fazer Group/
  • Markus Hellström lämnar Fazer - Lara Saulo utsedd till verkställande direktör för Fazer Konfektyr

Markus Hellström lämnar Fazer - Lara Saulo utsedd till verkställande direktör för Fazer Konfektyr

Report this content

Lara Saulo har utsetts till verkställande direktör för affärsområdet Fazer Konfektyr. I sin nya roll efterträder hon Markus Hellström som har beslutat att tillträda en tjänst utanför företaget. Lara kommer att tillträda sin nya roll den 2 januari 2023. 

Lara Saulo började sin karriär på Fazer 2017 som EVP, Group Transformation, arbetade som EVP, People & Transformation sedan 2019 och som verkställande direktör för affärsområdet Fazer Bageri sedan 2021.

"Jag är mycket glad över att välkomna Lara till den här positionen. Som en erfaren ledare med stark affärs- och ledarskapsförmåga är hon mycket väl lämpad att leda konfektyrverksamheten", kommenterar Christoph Vitzthum, koncernchef, Fazer-koncernen. "Jag vill också redan nu tacka Markus för hans starka bidrag till Fazers framgång och önskar honom all lycka i framtiden", fortsätter Christoph.

Marko Bergholm kommer att ta över rollen som tillf. VD för affärsområdet Fazer Bageri utöver sin roll som VD för Bageri Finland.

Markus Hellström lämnar Fazer senast i maj 2023 och fokuserar fram till dess på att stöda projektet för att bygga en ny toppmodern konfektyrfabrik. 

Ytterligare information:

Fazers medietelefon är öppen mån-fre kl. 8-16, tel. +358 40 668 2998.

Fazer-koncernen 

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. Vår mission, Mat med mening, bygger på vårt unika 130-åriga arv, djupa konsumentinsikter och innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Med våra ca 6 000 engagerade medarbetare fokuserar vi på konsumentprodukter och vår direkt till konsument-riktade verksamhet i Nordeuropa och ytterligare till ca 40 olika länder. Vår verksamhet följer Fazers uppförandekod som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Fazer-koncernens omsättning 2021 uppgick till 1,1 miljarder euro.

Northern Magic. Made Real.  

Tilaa

Multimedia

Multimedia