Ny havreprodukt – Fazer Alku Havreolja

Report this content

Fazer Alku Havreolja är en helt ny havreprodukt tillverkad av finländsk havre. Havreoljan säljs i en elegant glasflaska på 250 ml och extraheras från de bästa delarna av havren. Havreoljan finns i två smakvarianter: naturell och citron. Nyheterna lanseras i butik i november 2019.

Fazer förhåller sig passionerat till havre. Den fylliga och aromatiska nyheten Fazer Alku Havreolja tillverkas till 100 procent av finländsk havre, utan tillsatsämnen.

Fazers kvarn i Lahtis är en föregångare inom utveckling av innovativa havreprodukter.  ”Produktfamiljen Fazer Alku har hittills omfattat läckra frukost- och mellanmålsprodukter, bland annat gröt, flingor och müsli. Nu vill vi erbjuda konsumenterna en helt ny havreprodukt – havreolja – som passar utmärkt i sallader och till exempel att toppa pastarätter med”, berättar Jenni Jaakkola, kategorichef för Fazer Alku.

Havre har en unik näringssammansättning. Utöver högkvalitativt protein och lösliga fibrer innehåller havre mer fett än andra sädesslag, totalt cirka 7 procent. Cirka 40 procent av fettsyrorna i Fazer Alku Havreolja är fleromättade och dessutom innehåller oljan rikligt med E-vitamin.

I en färsk konsumentundersökning genomförd av Foodwest fick oljan beröm för utseendet och smaken: hela 92 procent av konsumenterna ansåg att produkten är lockande och två tredjedelar av svarspersonerna var villiga att köpa den.

Fazer Alku Havreolja har en mjuk och fyllig smak av havre. Oljan kan användas till att toppa pastarätter och som smaksättning i sallader. Den passar också vid annan matlagning, bakning och stekning.

I november 2019 lanseras produktnyheten i butik, där den återfinns bland matoljor. Fazer Alku Havreolja kan förvaras i rumstemperatur, men öppnad flaska ska helst förvaras svalt och skyddad mot ljus, precis som andra specialoljor.

Fazer Alku Havreolja 250 ml

Testa att doppa bröd i oljan eller använd den som smaksättning. Ringla olja över pasta eller pizza på samma sätt som olivolja Fazer Alku Havreolja kan även användas vid annan matlagning, bakning och stekning.

Fazer Alku Havreolja & citron 250 ml

Havreoljan smaksatt med citron är särskilt god i sallader och citronpasta eller till vit fisk.

Ytterligare information:

Jenni Jaakkola, kategorichef, Fazer ALKU-produkterna, Fazer Lifestyle Foods, jenni.jaakkola@fazer.com , tfn +358 40 579 0118

Taina-Lampela Helin, kommunikationschef, Fazer-koncernen, taina.lampela-helin@fazer.com , tfn +358 40 668 4600

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8–16, tfn +358 40 668 2998 och e-post media@fazer.com

Fazer ALKU-webbplats:

https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/alku/

Produktbilder som lämpar sig för tryck:

www.fazergroup.com/pictures - 

Media_Press - Fazer_ALKU_Novelties_November_2019  

Du kan följa Fazer Alku-inlägg i sociala medier, bland annat på Facebook och Instagram, under hashtaggen #FazerAlku

Fazer-koncernen 

1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact 

Northern Magic. Made Real. 

Avainsanat:

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit