Nyheter från Fazer Bageri: Säsongssmaker i höstsortimentet 2018

Utifrån konsumenternas önskemål innehåller Oululainen Reissumies nu ännu mer råg och fibrer. Höstens mest efterlängtade godsak är Tyrkisk Peber-munken med svart glasyr och den bekanta, eldig fyllningen som är härligt och överraskande läcker. Det senaste tillskottet i rostbrödshyllan innehåller över 40 procent vegetabilier, 7,1 procent fibrer och inget tillsatt socker alls – nya Fazer Rotfruktsrostbröd är hälsosamt, gott, inhemskt och naturligt1. Nyheterna lanseras i butikerna från 22 augusti. 

Reissumies-receptet förnyas – mer råg och smak

I Reissumies-produktfamiljen, som upplevs vara det mest finländska brödvarumärket1, lanserar Fazer ett nytt recept med mer råg och en optimal förpackningsstorlek.

Oululainen Reissumies fullkornsråg 6 st., 355 g

Reissumies-receptet har förnyats i samarbete med konsumenterna. Utifrån konsumenternas önskemål innehåller det nya receptet mer finländsk fullkornsråg. Därigenom har råginnehållet ökat från 74 till 81 procent. Tack vare rågkross ger brödet nu mer tuggmotstånd. Dessutom har fiberinnehållet ökat från 10 till 13 procent.

Oululainen Reissumies med märket Gott från Finland finns nu i tre olika förpackningsstorlekar som har optimerats för att minimera svinnet: det finns en lämplig förpackningsstorlek för alla behov. Ny förpackningsstorlek i serien är en påse med 6 stycken. Förpackningen kan återvinnas som plast och förslutaren som metall.

Reissumies Eväsleipä Italian Tomat-mozzarella-pesto, 135 g

I nyheten kombineras italienska smaker med finländskt färskt rågbröd. Laktosfattig och fiberrik produkt. Passar vegetarianer. Nyckelflaggan-produkt. Förpackningen kan återvinnas som plast och kartong.

Oululainen Reissumies Rågsemla har erhållit Hjärtmärket

Vi har minskat på saltet, nu är saltinnehållet endast 0,7 procent. Rågsemlan har beviljats Finlands Hjärtförbunds Hjärtmärke och är i sin produktgrupp ett bättre val när det gäller saltinnehållet. Nyckelflaggan-produkt. Förpackningen kan återvinnas som plast och förslutaren som metall.

Säsongsgrönsaker prioriteras i höstens brödnyheter

Höstnyheterna försedda med Nyckelflaggan är härligt fiberrika.

Rotfruktsbröd Rödbeta & Morot Glutenfri 2 st., 165 g

Rotfruktsbrödet finns nu i en helt glutenfri version. Det glutenfria rotfruktsbrödet innehåller över en tredjedel vegetabilier: morot, potatis och rödbeta. Det fiberrika brödet innehåller 7,3 procent fibrer.

Glutenfria Rotfruktsbröd är en systerprodukt till glutenfria Fazer Fröbröd som lanserades 2017 och som har blivit det mest sålda glutenfria brödet4. Förpackningen kan återvinnas som plast och förslutaren som metall.

Rotfruktsrostbröd Batat & Morot, 320 g

Rotfruktsbrödet medför en efterlängtad förnyelse i rostbrödssortimentet3. Det innehåller till och med över 40 procent vegetabilier, som batat, morot, vita bönor och zucchini.

Rostbrödet är fiberrikt: det innehåller 7,1 procent fibrer och inget tillsatt socker alls – brödet får sin sötma från vegetabilierna. Förpackningen kan återvinnas som plast och förslutaren som metall.

Nykomlingar i munkbaren

Fazer Tyrkisk Peber munk, 12 x 111 g

Nu finns den efterlängtade smaken även i munkar! Fazer Tyrkisk Peber-munken har svart sockerglasyr toppad med salmiak och en härligt eldig fyllning inuti. Den aldrig tidigare skådade smakkombinationen överraskar garanterat!

Mjölkfri och laktosfri. Säsongsprodukt. Säljs 10.9–2.11.2018. Förpackningen kan återvinnas som kartong.

Cinnamon Vanilla Sticky, 77 g

Oemotståndlig kanelsnurra med kanel- och vaniljfyllning. Fyllig glasyr som fulländar smaken av kanel. Toppad med kexsmulor och pärlsocker med vanilj. Laktosfattig. Förpackningen kan återvinnas som bioavfall.

Salty Caramel Sticky, 77 g

Mjuk kolasnurra med läcker fyllning och glasyr av salt kola. Toppad med kexsmulor och en nypa kolakrokant. Laktosfattig.

Sticky är en ny härligt kladdig bulle. De saftiga snurrorna har en läcker glasyr och inuti dem döljer sig en riklig fyllning. Förpackningen kan återvinnas som bioavfall.

Höstsmaken är ugnsbakat äpple

Oululainen Pullava Ugnsäppellängd, 420 g

Hela folkets klassiska favorit, nyckelflagganmärkta Pullava, lanseras till alla Pullava-älskares glädje med en höstsmak.

Längden är laktosfri. Underlaget i förpackningen kan återvinnas som kartong och omslaget som plast. Säsongssmak som säljs 1.9.2018–31.1.2019.

Från butiksbageriet redan i dag

Fazer Havre Ciabatta, 32 x 90 g

Fazer Havre Ciabatta är en havresemla med en mild smak och en exceptionellt knaprig skorpa. Hemligheten bakom den luftiga konsistensen är att degen har fått vila länge och hanterats varsamt. Bakad i Finland, av inhemskt mjöl från Fazers egen kvarn. Mjölkfri.

Fazer Frö Ciabatta, 40 x 55 g

Fazer Frö Ciabatta innehåller näringsrika solros-, pumpa- och linfrön. Hemligheten bakom den luftiga konsistensen är att degen har fått vila länge och hanterats varsamt. Bakad i Finland. Mjölkfri.

Spenat-Goudasnurra, 40 x 120 g

Spenat-Goudasnurrans innandöme består av krämigt fyllig spenat (17 %), lök och goudaost samt solros- och linfrön. Snurrorna bakas av smördeg och är laktosfattiga.

Kyckling-grönsaksknyte, 40 x 110 g

Fyllning av kyckling, kalkon, gräddig emmentalerost, purjolök, spenat och béchamelsås. Kyckling-grönsaksknytena bakas av smördeg och är laktosfattiga.

Fazer Havrerostbröd gör comeback

Fazer återlanserar Havrerostbröd i butikerna genom att Fazer Havre & Honung Rostbröd blir Fazer Havrerostbröd igen. Det fiberrika rostbrödet bakas i Finland av inhemsk spannmål. Förpackningen kan återvinnas som plast och förslutaren som metall.

Källor:

1 Nepa Brand Tracker 2017

2 #nuoret innovointipäivä 2017/Kopla

3 Foodwest Fazer Paahto-opinionsundersökning 5/2017

4 Nielsen Paneltrack 25032018

 

Ytterligare information:

Oululainen, Pullava och Reissumies:
Vice President, Marketing and Portfolio, Noora Pöyhönen, noora.poyhonen@fazer.com, tfn 040 502 2492
 

Rotfruktsbröd och salta butiksbageriprodukter:
Senior Brand and Portfolio Manager, Vilhelmiina Erkkola, vilhelmiina.erkkola@fazer.com, tfn 040 351 9378

Rostbröd:
Senior Manager, Brand Mangement, Kati Ijäs, kati.ijas@fazer.com, tfn 040 581 8444

Munkar:
Senior Specialist, Brand and Portfolio, Jonna Huikuri, jonna.huikuri@fazer.com, tfn 040 516 4786

Sticky-bullar med fyllning:

Senior Specialist, Brand & Portfolio, Susanne Sorsa, susanne.sorsa@fazer.com, tfn 040 703 6596

Fazer Bageri Finland kommunikation:
Senior Specialist, Communications, Meri Marttinen, meri.marttinen@fazer.com, tfn 044 289 8008

Produktbilder som lämpar sig för tryck

www.fazergroup.com/pictures - Media_Press - Bakery Novelties Autumn 2018

Fazer-koncernen  

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, mjölkfria produkter, vegetabiliska måltider och on-the-go-mat och -drycker samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening Koncernen har verksamhet i åtta länder och exporterar till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, engagerade och kunniga medarbetare samt företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. 

Vi skapar smakupplevelser 

Yrityksestä

Fazer-koncernen Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. I sin strävan För perfekta dagar, formar Fazer framtidens smaker, traditioner och matupplevelser. Förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter, fokuserar vi på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Vi vill att människorna skall uppleva den nordiska magi vi skapar. Fazer fokuserar på snabbrörliga konsumentprodukter, har verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2019 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 9 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit