Nytt år, nya smaker

Pätkis är en älskad och evigt ung mångkampare på den finländska godisarenan. Den finns på listan över de mest sålda produkterna inför jul, i recept på födelsedagskakor och på tröjor stickade av de verkliga fansen. Pätkis-stycksaken har hört till finländarnas storfavoriter redan i nästan 40 års tid. Tillverkningen inleddes år 1978 på chokladfabriken i Vanda. Årligen säljs över 12 miljoner Pätkis-stycksaker och den har också år efter år varit en av Finlands mest sålda stycksaker mätt i antal. Den traditionella lilla stycksaken väger 18 gram, och den större Iso Pätkis, som senare dök upp vid dess sida, väger 36 gram. Nu svarar Fazer på i synnerhet många hemmabagares dröm genom att lansera en Pätkis-chokladkaka på 99 gram på marknaden. Karl Fazer Kokos-stycksaken och Omar med smak av mockarutor är två andra nyheter för början av året.

Karl Fazer Kokos 38 g

Fazers mjölkchoklad möter tropisk kokos. Kokos är en av konsumenternas mest önskade smaker* och särskilt unga är intresserade av den**. Fyllningen med små kokosflingor ger härlig konsistens och smak. Perfekt för att skämma bort sig själv!

Pätkis 99 g

Älskade Pätkis, äntligen också som fylld chokladkaka. Mjuk mintchokladtryffelfyllning och mjölkchoklad. Smaka och njut!

Omar Mokkapala 220 g

Nya Omar har smak av härlig glasyr från mockarutor.
Den tättslutande förpackningen gör att Omarkolorna hålls mjuka och goda.

Kismet Marianne Bollar 155 g

Kismet Marianne Bollar smakar utsökt Marianne och frasigt våffelhjärta. En oemotståndlig kombination.

Tyrkisk Peber Megahot 120 g

Hetare än hett! På publikens begäran, Tyrkisk Peber Megahot för alla som gillar salmiak med sting. Passar veganer.

Tutti Frutti Bananas 80 g VEGAN

Tutti Frutti Bananas-minipåsen innehåller läcker godis med bananform och banansmak. Produkten är gelatinfri och innehåller bara naturliga aromer och färger.

Källor:
* Konsumentrespons till Fazer 1/2014–7/2017
** Taloustutkimus, 2015

Ytterligare information

Karl Fazer-chokladkakor och stycksaker: Senior Brand Manager Rasmus Bange, Fazer Konfektyr, tel. 050 303 2849
Kismet, Suffeli, Susu, Fazerina, Pätkis, DaCapo, Jim, Fami, American, Avec: Senior Brand Manager Annukka Storm, Fazer Konfektyr, tel. 040 532 5771 
Re-Mix, Ässät, Pantteri, Tutti Frutti: Director, Sweets Marketing Anne Repo, Fazer Konfektyr, tel. 040 533 0452 
Marianne, Omar, Pihlaja, Parhain, Marmeladi, Eucalyptus, Lontoon, Tyrkisk Peber, Angry Birds, Moomin: Senior Brand Manager Susanna Brummer, Fazer Konfektyr, tel. 040 742 9495 
Director, Confectionery Communications & Group Partnerships Liisa Eerola, Fazer-koncernen, tel. 044 710 8860

E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Bilder lämpliga för tryck

www.fazergroup.com/pictures  – Media_Press – Candy Novelties Spring 2018

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är Mat med mening. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit