Nytt år och gamla klassiker i ny tappning – konfektyrnyheter från Fazer i början av året

Report this content

När ett nytt år börjar känner många för att förnya sig: fräscha upp sitt utseende eller börja med en ny hobby. Fazers klassiska karameller Pihlaja, Kiss Kiss och Islanti genomgår en lite större förändring i januari och blir fruktgodisfigurer. Den som gillar de traditionella klassikerna behöver dock inte vara orolig – godissorterna finns kvar i sortimentet även i sin traditionella form. För alla som älskar choklad lanseras en ny chokladkaka som innehåller hela hasselnötter, och Fazer Geisha kommer ut i en special edition-version med smak av cappuccino. Gott nytt år!

Pihlaja Rävar 180 g

Fazers äldsta konfektyrprodukt Pihlaja från 1895 har fått en ny skojig form. De sockeröverdragna fruktgodisfigurerna föreställer ett rävhuvud och har exakt samma smak som den välkända Pihlaja-marmeladen!

Rävgodiset är veganvänligt, gelatinfritt och tillverkat med naturliga färgämnen.  

Fazers bästa klassiker vaknar till liv i form av läckert veganskt lösgodis

Fazer bjuder på magi i lösgodishyllan med skojiga nyheter, nostalgiska varumärken och ett historiskt konfektyrarv. De traditionella Fazer-favoriterna Kiss Kiss, Islanti och Pantteri finns nu som lösgodis. Vid sidan av nyheterna finns de ursprungliga inslagna konfektyrsorterna naturligtvis kvar i sortimentet.

Fazer Kiss Kiss
De skojiga kattformade godisfigurerna innehåller Kiss Kiss-karamellens karaktäristiska kolasmak.

Fazer Islanti Isbjörn
De isbjörnsformade godisfigurerna innehåller äkta Islanti-karamellarom känd från Fazers Bästa-blandningen.

Karl Fazer
Hela hasselnötter, mörk choklad 200 g


Serien med Karl Fazer-chokladkakor utökas med en ny elegant version som innehåller mörk choklad. Denna chokladkaka som lanseras på konsumenternas önskan kombinerar ingredienserna i Fazers två mest sålda smaksatta chokladkakor: mörk choklad (47 %) och hela hasselnötter.

Fazer Geisha Touch of Cappuccino 121 g/ 37 g

Den välbekanta fyllningen av hasselnötsnougat har smak av sammetslen cappuccino. Choklad med kaffesmak är en variant som många har önskat sig av Fazer. Geisha Cappuccino säljs som både chokladkaka och stycksak, att dela med en vän eller att avnjuta själv. ​ 

Läckert salta Suffeli Salty Snacks 160 g

Crunchiga, salta majspuffar möter Fazers mjölkchoklad i den nya Suffeli Salty Snacks-påsen. En perfekt kombination av sött och salt.

Passar som ett inte-så-salt snacks att äta själv eller dela med en vän.

Tyrkisk Peber Soft & Salty 120 g

Mjuk och maffig vegansk salmiaknyhet! Härligt mumsiga, sockeröverdragna fyllda lakritsbitar som stillar salmiaksuget. Smaken är lagom eldig även för känsligare smaklökar.
 

Mumintrollen firar jubileum!

Mumintrollen firar 75 år 2020 och jubileumsåret präglar även Fazers produkter. Genom donationer till John Nurminens Stiftelse deltar Fazer i Mumins kampanj #VÅRTHAV som ordnas under 2020 i syfte att stödja arbetet med att rädda Östersjön och den marina kulturen. Mer information om kampanjen www.oursea.fi/sv. I kampanjen deltar fyra Fazer Moomin-produkter, varav två är nya.

Xylimax Moomin blåbär-vanilj pastill 55 g
Xylimax Moomin jordgubbe tuggummi 38 g
 

Kom ihåg att återvinna!

Alla Fazers tomma konfektyr- och chokladomslag kan sorteras för återvinning som kartong, metall eller plast. Nu är det ännu enklare än tidigare att sortera omslagen eftersom vi inför tydliga sorteringsanvisningar på alla omslag. Läs mer: https://www.fazergroup.com/fi/settings/cision-news/?id=3491441

 

Ytterligare information:

Bilder: www.fazergroup.com medialle – kuvapankki – media_press – Makeisuutuudet kevät 2020

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8–16, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

Liisa Eerola, kommunikationsdirektör, Fazer Konfektyr, tfn +358 44 710 8860
Fazers e-postadresser har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Fazer-koncernen 

1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact 

Northern Magic. Made Real. 

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit