Petteri Nisonen utnämnd till inköpschef för Fazer-koncernen

Report this content

Petteri Nisonen har utnämnts till inköpschef för Fazer-koncernen och medlem i koncernens utökade ledningsgrupp. Nisonen har innehaft positionen som ställföreträdande chef sedan februari 2022, då hans föregångare Bengt Erlandsson avgick.

Petteri Nisonen har omfattande erfarenhet av inköp och har uppvisat starka resultat för att leda och utveckla inköp i internationella organisationer. De senaste fyra åren har Petteri varit ansvarig för inköp av råvaror och förpackningsmaterial på Fazer och har spelat en viktig roll i den systematiska utvecklingen av inköpsfunktionen i hela organisationen. Han har skapat hållbart värde och bidragit till Fazers framgång.

“Inköpschefen spelar en mycket viktig roll på Fazer, i synnerhet med hänsyn till den nuvarande affärsmiljön som karakteriseras av utmaningar i den globala leveranskedjan, speciellt vad gäller tillgången till och ökande kostnader för råvaror, förpackningsmaterial, energi och logistik. Petteri är en erfaren ledare som uppvisat goda resultat inom kritiska delar av inköp samt i att driva inköpsfunktionens omvandling i en internationell miljö. Jag är mycket glad att välkomna Petteri i hans nya roll.” säger Christoph Vitzthum, koncernchef för Fazer-koncernen.

Ytterligare information:

Joséphine Mickwitz, EVP, Kommunikation & Hållbarhet, tel. +358 400 784 889, josephine.mickwitz@fazer.com 

Fazers medietelefon betjänar vardagar kl. 8.00–16.00 EET, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

Fazer-koncernen 

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. Vår mission, Mat med mening, bygger på vårt unika 130-åriga arv, djupa konsumentinsikter och innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Med våra engagerade medarbetare fokuserar vi på konsumentprodukter och vår direkt till konsument-riktade verksamhet i Norden, Baltikum och ytterligare till ca 40 olika länder. Vår verksamhet följer Fazers uppförandekod som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Fazer-koncernens omsättning 2021 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet medarbetare till ca 8 000.

Northern Magic. Made Real.  

Tilaa

Multimedia

Multimedia