Popstjärnan Ellinoora tog modigt emot utmaningen – så här fantastiskt låter den legendariska signaturmelodin för Fazer Blå år 2018

På Fazers begäran gjorde Ellinoora en nutidsversion av melodin Sininen hetki (”blå timmen”) som finländarna älskar. För Ellinoora är blå timmen mycket mer än ett naturfenomen.

Den legendariska signaturmelodin för Fazer Blå ”Sininen hetki” fyllde 40 år ifjol. Jubileet till ära gav Finlands mest uppskattade varumärke den unga sångaren och låtskrivaren Ellinoora i uppgift att uppdatera en melodi som hela finska folket länner och göra om den till en komplett och modern låt. Hon fick fria händer.

Den 16 maj 2018 publicerades Sininen hetki, med melodi och text av Samuli Sirviö, på Fazer.fi/Sininenhetki. De hade hämtat inspiration från ursprungskompositionen Sininen hetki av Martti Pohjalainen. Lyssna på låten på https://www.fazer.fi/sininenhetki

”Signaturmelodin för Fazers Blå är en del av finsk kultur och vi ville förmedla den också till nästa generation. Vi är glada över att Ellinoora tog utmaningen”, säger marknadsföringsdirektör på Fazer Konfektyr Petri Tervonen. ”Slutresultatet är fantastiskt. Det väcker nya tankar och känslor men bevarar den ursprungliga själen.”

För Ellinoora är blå timmen mer än ett naturfenomen.

Den nya generationens popstjärna Ellinoora är känd för sina originella låttexter och yviga melodier. Ellinoora är samtidigt både tidlös och rätt i tiden som låtskrivare, och kan se på en ung människas liv ur många vinklar. Ellinoora berättar så här om att skriva sången Sininen hetki:

”Det var en stor glädje och ära att få jobba med ett så här coolt och välkänt varumärke. Jag var jätte hedrad när jag blev ombedd att skriva en passande låt åt Fazer. Det utmanar också min egen artist- och låtskrivarröst. I framsätet på museibilen, när vi filmade bland bergen i Kapstaden, fick jag en känsla att detta skulle jag aldrig ha trott som liten, till vilka underbara platser jag kan komma genom att drömma och göra min grej.

Sininen hetki är en mänsklig och vemodig låt. Tanken var att uppdatera tematiken i den ursprungliga låten Hetki sininen till år 2018. Jag fascineras mycket av de slingrande stigar som människolivet kan ta. Låten innehåller samma tankegångar som jag och säkert många andra har spunnit på kring livet och dess riktning. Vi lever I ett virrvarr av historier och måste ändå försöka koncentrera oss på att skriva vår egen. Ibland är osäkerheten handgriplig, det är svårt att bygga upp tilltro för morgondagen, men ändå hittar vi en blind barnatro någonstans i från, om att allt kommer att ordna sig till slut, på ett eller annat sätt.

För mig är Sininen hetki mer än ett naturfenomen. Det kan vara en stund av personlig insikt på ett vemodigt sätt eller ett lyckligt slut.

Jag tycker den här låten är en del av en större helhet. Jag hoppas att alla som har sett reklamen eller hört låten också tittar på videon. Videon som Saara Salama regisserat slår huvudet på spiken. Livet är fyllt av märkliga möten, ibland svårtydda och ibland lägger sig ödet i och ändrar läget till lyckligt. Vad som händer till näst, vet ingen och det är bra! Jag gillar i alla fall tillfälligheter.”

Ytterligare information om låten Sininen hetki finns på adressen Fazer.fi/Sininenhetki. Där kan du se ett smakprov av kortfilmen med Ellinoora i huvudrollen och se den ursprungliga reklamfilmen Hetki SIninen från 1977med Katri Helena i.

”Känner jag den nu, min blå stund?”

Kortfilmen spelades in i Sydafrika

En vacker och rörande kortfilm som gjorts för låten lanseras också 16 maj. Den berättar historien om två älskande ungdomar som letar efter varandra. Kortfilmen som spelades in i Sydafrika är regisserad av Saara Salama, foto är av Johan Wasicki och manus av Saara Salama, Johan Wasicki och Merja Metsävaara-Mildh.

Ytterligare information:

https://www.fazer.fi/sininenhetki

”En snilleblixt på vägen till jobbet gick till historien”

https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/fazerin-sininen/artikkelit/valahdys-tyomatkalla-jai-historiaan--nain-syntyi-fazerin-sinisen-legendaarinen-kappale-sininen-hetki/

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8.00–16.00, tfn 040 668 2998 

E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Liisa Eerola, kommunikationsdirektör, Fazer Konfektyr, tfn 044 710 8860

Isadora Kamotskin, Promotion Manager, Warner Music, tfn 045 1209931

Fazer koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, vegetabiliska måltider och mjölkfria produkter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Vi har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är Mat med mening. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit