• news.cision.com/
  • Fazer Group/
  • PRODUKTÅTERKALLELSE: Fazer Bageri Finland återkallar Oululainen Reissumies Eväsleipä Chilikana 135 g

PRODUKTÅTERKALLELSE: Fazer Bageri Finland återkallar Oululainen Reissumies Eväsleipä Chilikana 135 g

Report this content

Fazer Bageri Finland återkallar Oululainen Reissumies Eväsleipä Chilikana 135 g -produkterna som försiktighetsåtgärd på grund av listeria-misstanke.

Produkterna tillverkas av Fazers underleverantör. Underleverantörens råvaruleverantör har informerat att den i sin interna kontroll hittat Listeria monocytogenes-bakterier i en råvara den använt. På samma produktionslinje tillverkas en råvara som använts i de Oululainen Reissumies Eväsleipä Chili Kana 135 g-produkter som har bäst före datum 22.11.-29.11. Produkternas EAN-kod är 6413466035402. Återkallelsen berör inte andra partier.

Listeriabakterien kan vara skadlig speciellt för åldringar, personer med försvagad motståndskraft samt gravida kvinnor.

Det är Fazers främsta prioritet att kunderna kan lita på våra produkters höga kvalitet. Vi uppmanat konsumenterna att kassera de produkter som ingår i det nämnda partiet och att sända förpackningen till Fazers konsumentservice för att erhålla kompensation.

Vi beklagar det inträffade och ber om ursäkt för det besvär som produktåterkallelsen orsakat.

Kontaktuppgifter:

Fazer Konsumentservice
PB 110
00101 HELSINGFORS

Fazers konsumentservice (måndag-fredag kl. 9-15, lördag-söndag kl.10-14)
Telefon: 0800-0-5000
fazer.fi/asiakaspalvelu

Fazer-koncernen 

1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact 

Northern Magic. Made Real. 

Tilaa

Multimedia

Multimedia