Produktåterkallelse: Spår av mögelsporer i Froosh Smoothie Bowl-produkter

Report this content

Fazer Lifestyle Foods återkallar Froosh Smoothie Bowl-produkterna med följande bäst före datum:  

Froosh Smoothie Bowl, jordgubb-vindruvor-banan

19.05.2019, 20.05.2019 och 09.06.2019

Froosh Smoothie Bowl, persika-passionsfrukt-vanilj

19.05.2019 och 10.06.2019

Froosh Smoothie Bowl, päron-kiwi-avokado

19.05.2019

Svaga spår av mögelsporer har upptäckts i Froosh Smoothie Bowl-produkterna med ovan nämnda bäst före datum. Kvalitetsbristen upptäcktes i samband med vår interna kvalitetskontroll. Mögelsporerna kan urskiljas som fläckar på produktens yta. Återkallelsen omfattar endast dessa bäst före datum och smaker.

Vi vill försäkra oss om våra produkters säkerhet och höga kvalitet. Vi uppmanar konsumenterna att kassera dessa produkter samt att skicka en bild på dem till vår konsumentservice för att erhålla kompensation.  

Fazers kundservice hjälper vid eventuella frågor på telefonnumret 0800-0-5000 (vardagar kl. 9-12) och på nätet www.fazer.fi/sv-FI/kundservice genom att fylla i blanketten www.fazer.fi/sv-FI/kundservice/responsformular

Vi ber er att följa lokala återvinningsinstruktioner vid kassering av produkt.

Fazer Lifestyle Foods har informerat gross- och detaljhandeln om återkallelsen och dessa produktpartier tas bort från försäljning.

Vi beklagar det fel som begåtts och ber om ursäkt för besväret som detta orsakar er. Det är vår främsta prioritet att kunderna kan lita på våra produkters höga kvalitet.

Ytterligare information:

Fazers medietelefon är öppen vardagar klockan 8–16, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

Fazer-koncernen 

1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact 

Northern Magic. Made Real. 

Tilaa

Multimedia

Multimedia