Proffs skapar framtidens restaurang och konferenstjänster i Haga

Report this content

Haaga-Helia yrkeshögskola, Hotel Haaga Central Park och Fazer Food Services inleder ett nytt samarbete – målet är att utveckla restaurangtjänster för framtida konsumenters behov. Samarbetet bygger på en gemensam syn på välmående och ansvarstagande samt utveckling av kundupplevelsen.

Genom det nya samarbetet skapar Haaga-Helia, Hotel Haaga Central Park och Fazer Food Services en stabilare grund och flera möjligheter till samarbete mellan aktörer och studerande i branschen, framtida innovationer och utveckling av kundupplevelsen.

Som en del av det fördjupade samarbetet övertog Fazer Food Services restaurang- och konferensverksamheten i Hotel Haaga Central Park och campusrestaurangen i Haga den 1 februari 2019. Hotel Haaga Oy ansvarar fortsättningsvis för inkvarteringsverksamheten.

”Detta samarbete är mycket positivt och utgör en del av vår mer omfattande ambition att förnya vad och hur finländarna äter. Vi på Fazer vill skapa glädje och välmående. Enligt vår färska trendundersökning är ansvarstagande och välmående växande trender i finländarnas vardag, och den gröna revolutionen har bara börjat. Med hjälp av innovationsnätverk kan vi skapa nya lösningar och tillsammans med andra aktörer bidra till att utveckla hela branschen”, säger Hannu Rahnasto, VP, Commercial, på Fazer Food Services Finland.  

”Haaga-Helias vision är att vara den mest intressanta yrkeshögskolan i Finland. Enligt visionen sker lärande och innovationer i allt större omfattning i nätverk. Genom samarbetet tar vi utvecklings- och inlärningsmiljön Place to Be på Haga campus till en ny nivå. För studerandena utgör samarbetet en möjlighet att enklare än tidigare delta i ett branschledande företags verksamhet till exempel i form av praktik eller projektarbeten. Detta förverkligar väl Haaga-Helias mission att öppna dörrarna till arbetslivet”, säger Risto Karmavuo, programansvarig på Haaga-Helia yrkeshögskola.

Med sina restaurang- och konferenstjänster kompletterar Fazer Food Services utbudet av välmåendetjänster med intressanta och inspirerande koncept, till exempel Fazer Brainhow, där den bärande tanken är att skapa förutsättningar också för hjärnans välmående.

Även generaldirektören Päivi Laine är entusiastisk över det nya samarbetet: ”Hotel Haaga Central Parks vision är att vara ett välmåendeinriktat hotell. Vårt koncept för wellness-möten möjliggör övergripande välmående och energigivande stimulans för både kropp och själ.”

Ytterligare information
Fazer: Medietelefon tfn +358 40 6682 998, vardagar kl. 8–16 eller media@fazer.com
Risto Karmavuo, Haaga-Helia yrkeshögskola, tfn +358 400 538 740
Päivi Laine, Hotel Haaga Central Park, tfn +358 40 139 8383

#ruokaajollaonmerkitys #fazerfoodservices #haagahelia #haaganrestonomikampus #P2BHaaga
#hotelhaaga

www.fazerfoodservices.fi, www.haaga-helia.fi, www.hotelhaaga.fi

Fazer-koncernen  

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, mjölkfria produkter, vegetabiliska måltider och on-the-go-mat och -drycker samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening.  Koncernen har verksamhet i åtta länder och exporterar till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, engagerade och kunniga medarbetare samt företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. 

Vi skapar smakupplevelser 

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit