Reissumies har gjort den känsloladdade kortfilmen Hyvä mies som en hyllning till alla män

Så mycket som hälften av alla män upplever att de får för lite uppskattning. Särskilt för helt vardagliga saker önskar de sig mer uppskattning. Detta framkommer av en undersökning som Oululainen Reissumies lät göra i april 2018.

Så mycket som hälften av de män som deltog i undersökningen önskar att de skulle få mer uppskattning eller upplever att de inte får någon uppskattning alls. Hela 18 procent av svarspersonerna får ingen uppskattning alls i vardagen. De män som deltog i undersökningen önskar sig uppskattning för helt vardagliga saker, för att de sköter sysslor i hemmet, hjälper, lyssnar och fungerar som samtalspartner eller stöttar i olika situationer.

I undersökningen deltog 200 män och kvinnor. Av dem uppgav 80 procent att de har en bra man i sin närmaste krets. För de flesta var det deras egen pappa. Bra egenskaper hos en man ansågs vara att han är ärlig, tar hänsyn till andra, är pålitlig, hjälpsam och trevlig och att han stöttar andra.

Även om antalet svarspersoner i undersökningen var litet är det fråga om en stor och viktig samhällsfråga. Detta får stöd av de spontana känsloreaktioner som uppstod när Reissumies bad människor berätta i en videointervju om män som är viktiga för dem och att tacka dem. 

”Reissumies fyller 40 år i år. För att fira jubileumsåret vill vi fästa uppmärksamhet vid helt vanliga, bra män. Vårt mål är att uppmuntra alla att säga vad de känner till människor som är viktiga för dem”, säger Laura Siltanen, Senior Brand and Portfolio Manager.

Känsloladdade inspelningar

När intervjuerna spelades in visste personerna inte att materialet kommer att publiceras. Tanken var först att använda de känsloladdade berättelserna enbart i Reissumies reklam, men de var så äkta och gripande att de blev en kortfilm. I filmen Hyvä mies berättar 19 modiga och ärliga kvinnor, män och barn om vem som är den viktigaste mannen i deras liv. De flesta med tårar i ögonen.

”Vi mötte fantastiska människor som vågade prata om betydelsefulla saker och känslor framför kameran. Jag hoppas att det uppmuntrar även alla andra att visa sin kärlek till sina närstående”, säger Tommi Laiho, vd för Folk Finland som har producerat filmen.

Temat väcker gensvar hos journalisten och mediepersonligheten Maria Veitola, som har sett kortfilmen Hyvä mies.  ”Filmen tar upp ett mycket förbryllande tema som berör oss alla: i vilket skede förlorar vi förmågan att faktiskt säga de allra viktigaste sakerna till de människor som står oss närmast? Eller är det så att vi aldrig har haft den förmågan”, säger Veitola.

Du kan titta på kortfilmen Hyvä mies här.

#hyvämies #reissumies

Ytterligare information:

Laura Siltanen, Senior Brand and Portfolio Manager, Fazer Bageri Finland
tfn +358 40 777 2817, laura.siltanen@fazer.com

Anniina Niemistö, Director, Communications, Fazer Bageri Finland
tfn + 358 40 67 44 672, anniina.niemisto@fazer.com

Medietelefonen är öppen vardagar kl. 8–16 på tfn +358 40 668 2998

Läs mer om produkterna och kampanjen: www.oululainen.fi

Bilder:

www.fazergroup.com/pictures, “Media Press”, ” Oululainen Reissumies”

Oululainen Reissumies är ett ikoniskt brödvarumärke som har erbjudit mättande mellanmål alltsedan 1978. Alla Reissumies-bröd bakas i Finland av inhemsk spannmål. I fjol såldes nästan 28 miljoner förpackningar Oululainen Reissumies i Finland. Fazer köpte Oululainens bageriverksamhet 1958.

Fazer koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, vegetabiliska måltider och mjölkfria produkter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Vi har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är Mat med mening. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit