Rolf Ladau lämnar Fazer

Rolf Ladau, verkställande direktör för affärsområdet Fazer Konfektyr och medlem av Fazer-koncernens ledningsgrupp, har bestämt sig för att lämna Fazer och anta positionen som koncernchef för Paulig-koncernen. Rolf har arbetat på Fazer sedan 2015. Under hans ledning har Fazer Konfektyr utvecklats väl och stärkt sin position som ett av de ledande konfektyrföretagen i Norden. Rolf Ladaus sista dag på Fazer är den 15 mars 2018.

”Jag vill tacka Rolf för hans insatser för Fazer och önskar honom lycka till med framtida utmaningar”, säger Fazers koncernchef Christoph Vitzthum.

Fazer Konfektyrs ekonomidirektör Marko Bergholm har utnämnts till tillförordnad verkställande direktör för Fazer Konfektyr fr.o.m. den 8 januari.

Processen för att utnämna Rolf Ladaus efterträdare har inletts.

Ytterligare information
 

Ulrika Romantschuk EVP, Fazer-koncernen, kommunikation och varumärkesledning,
tel. +358 40 566 4246

Fazers mediatelefon betjänar vardagar kl. 8.00–16.00, tel. 040 668 2998
 

E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com 

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit