Sommarnyheter från Fazer Bageri: Dags för läcker street food

Report this content

Sommarnyheterna från Fazer Bageri riktar redan blickarna mot avkopplande semesterdagar. Huvudrätten är Fazer Street Food som avnjuts i form av hamburgare, hot dogs, wraps eller tunnbröd. Till dessert passar det utmärkt med en förstklassig söt delikatess – marängbakelser eller en liten chokladtårta som får sin sammetslena smak av Fazer mörk choklad. På kaffepauserna i sommar får vi gotta oss med Fazer Mansikkapaikka-rulltårta och Pullava Jordgubbslängd. Nyheterna lanseras i butikerna från 2 maj.

Fazer Street Food lockar alla som letar efter nya smaker

Fazer Street Food Brioche Hamburgerbröd, 4 st. 240 g
Fazer Street Food Brioche Hot dog-bröd, 4 st. 200 g

Fazer Street Food Brioche får sin färskhet och genuinitet från råvarorna. Ingrediensförteckningen är tydlig och enkel: De förstklassiga briochebröden för hamburgare och hot dogs bakas med äkta smör och ägg.

Enligt Foodwests test är Fazer Street Food-briochebröden överlägsna jämfört med motsvarande varumärken på marknaden enligt alla indikatorer: smak, utseende, konsistens och konsumenternas köpintresse1. Street Food är avsedd för enkla, men läckra gemensamma måltider i hemmet.

Bröden är laktosfria och har märket Gott från Finland. Fazer Street Food-produkterna bakas av inhemsk spannmål i Lahtis.
 

Street Food finns även som tunnbröd och wrap

Fazer Street Food Havretunnbröd 360 g, 8 st.

Fazer Street Food Havretunnbröd består av tunna, mjuka bröd som kan användas både som enkla pizzabottnar, mjuka tacoskal eller till läckra smörgåsar. De smakar också utsökt grillade med olika fyllningar. Fazer Street Food Havretunnbröd har en enkel innehållsförteckning och brödet innehåller endast 0,7 procent salt. Brödets milda smak är populär särskilt bland barnfamiljer.

Fazer Street Food Wrap 315 g, 7 st.

Tunnbröd blir Street Food! Det kan användas som wrap, färsk tortilla och botten i salta tilltugg. Wrapen är nu ännu enklare att rulla vilket möjliggör användning även till exempel på festbordet. Av spannmålen i Fazer Street Food Wrap är 42 procent fullkorn. Wrapen innehåller även råg.

Fazers semlor blir Street Food

Fazer Ostsemla får Fazer Street Food Ostsemla vid sin sida. Under sommaren får även Oululainen Reissumies Rågsemla ett Street Food-utseende. Undersökningar visar att båda produkterna används som hamburgerbröd för att ge variation.
 

Läckra nyheter bland de söta bageriprodukterna – vackra marängbakelser eggar smaklökarna

Fazer Marängbakelse med choklad 2 st. 100 g
Fazer Marängbakelse med tjinuski 2 st. 106 g

Dessa nya marängbakelser är ett modernt, mer bakelseliknande alternativ i pajkategorin. Pajerna har ett skal av mjuk maräng och en sammetslen fyllning – choklad eller tjinuski. Bakelserna är laktosfattiga.

De klassiska bärpajerna förnyas

Nu förnyas även klassikerna: De har fått en mer naturlig och kraftig smak av bär och samtidigt mindre sötma. Den förnyade produktfamiljen:

  • Blåbärspaj med kvarg 2 st. 140 g
  • Jordgubbs-krusbärspaj 2 st. 140 g
  • Hallon-blåbärspaj 2 st. 140 g
  • Rabarberpaj med yoghurt 2 st. 140 g

Bärpajerna har fått nya förpackningar. Dessutom har aluminiumformen ersatts med en mer miljövänlig pappersform.
 

Finländarnas långvariga favorit lanserar en tävling

Fazer Rispirog av råg och Fazer Imatra Rispirog är alltjämt lika populära bland finländarna. De har vunnit ett smaktest överlägset.2

Under tävlingen kan konsumenterna vinna både stora och små priser med hjälp av koder som finns på förpackningarna. Första pris är en weekend för två på Arctic Snow Hotel. I priset ingår övernattning i iglo, flyg, måltider och transporter (värde 3 000 €, 3 st. priser lottas ut). Tävlingstiden är 6.5–30.6.2019.
 

Blickfånget på festbordet skapas av Fazer mörk choklad

Fazer Liten Chokladtårta 340 g

Fazer Liten Chokladtårta är en moussetårta som är överdragen med choklad och garnerad med guldfärgat strössel. Tårtan är lätt och luftig med en härlig smak av choklad. Den är gjord av äkta Fazer mörk choklad, utan att den är för söt eller kompakt. Tårtan är laktosfattig.

Tårtan för 4–6 personer passar utmärkt på små fester, att ge i present eller att avnjuta med familjen.
 

Sommardelikatesser på kaffebordet

Fazer Kanelbullar 240 g

Fazer Kanelbullar är små kanelfyllda snurror som passar finländarnas smakpreferenser. Fazer Kanelbullar är mjölkfria, laktosfria och veganvänliga.

Fazer Mansikkapaikka 485 g

Fazer Mansikkapaikka är en hänförande kombination av

jordgubbe och vit choklad.

Pullava Jordgubbslängd 420 g

Pullava Jordgubbslängd är en läcker längd med jordgubbssmak som passar utmärkt till kaffet i sommar – på fester, stugan eller skogsutflykter.
 

Läcker havre för barnfamiljer

Oululainen Reilu Havre, 520 g

Efterfrågan på havre fortsätter att öka. Oululainen Reilu Havre är ett enkelt, gott och hälsosamt alternativ för barnfamiljer. Av spannmålen i Oululainen Reilu Havre är 26 procent fullkorn. Brödet är en hjärtmärkt produkt. Det innehåller mindre salt (saltinnehåll 0,7 %) och är fiberrikt (6,1 %).
 

Källor:

1 Foodwest, hemmatest av Street Food-produkterna 9/2018
2 Foodwest, konkurrentjämförelse 10/2018, N=101/100, två olika grupper

 

Ytterligare information:

Fazer Street Food:
Eveliina Saarentola, Senior Specialist, eveliina.saarentola@fazer.com, tfn 050 369 5291

Fazer, söta pajer:
Jonna Huikuri, Senior Specialist, Brand and Portfolio, jonna.huikuri@fazer.com, tfn 040 516 4786

Oululainen Pullava och Oululainen Reilu:
Ari Ahola, Senior Marketing Manager, ari.ahola@fazer.com, tfn 040 715 0682

Liten Chokladtårta, Kanelbullar och rulltårtor:
Sini Lilja, Senior Marketing Manager, sini.lilja@fazer.com, tfn 040 827 9167

Fazer Rispiroger:
Timo Aaltonen, Senior Specialist, Marketing, timo.aaltonen@fazer.com, tfn 040 522 8980

Fazer Bageri Finland kommunikation:
Meri Marttinen, Senior Specialist, Communications, meri.marttinen@fazer.com,
tfn 044 289 8008

Produktbilder som lämpar sig för tryck

www.fazergroup.com/pictures - Media_Press – Summer 2019 Bakery Novelties
 

Fazer-koncernen

1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact.

Northern Magic. Made Real.

Tilaa

Liitteet & linkit