Valborgsgott från Fazer: munkar, söta delikatesser och picknickgodsaker för alla smaker

Report this content

Vårens efterlängtade fest närmar sig! Traditionellt hör munkar, struvor och picknick i vårsolen till Valborgsfirandet. Vi sammanställde våra favoritprodukter och recept inför Valborg. Fira Valborg med dina närmaste och njut av samvaron och de gemensamma matupplevelserna.

Valborgs sötaste munkar och legendariska struvor

I butiken hittar du Fazers läckra struvor på kaffebrödsavdelningen och munkar som bake-off, i lösvikt och i frysdisken. Alla Fazers struvor och munkar bakas av finskt mjöl i Finland.

Fazer Struva 2 st. 90 g

Nu får du Fazers välbekanta favorit lika härligt krispig men i mindre portionsstorlek (90 g per styck i låda med 2 styck). Struvorna kan avnjutas ensam eller delas tillsammans med andra. På Fazers vis krossas struvorna genom att du trycker lätt på dem – sedan finns det läckra smulor som räcker till alla. Säljs en begränsad tid, 1−30.4.2022.

Fazer Dumle munk 106 g

Dumle dök in i en mjuk munk! Den här vansinnigt goda munken är fylld och glaserad med Dumle. För den som gillar Dumle och munkar och letar efter nya smaker.

Fazer Pieni Vadelmamunkki 47 g

Fazers munkklassiker nu även i mindre format. Den härligt mjuka sockrade munken innehåller rikligt med läcker hallonsylt.

Fazer Berliininmunkki 115 g

Fazer Berlinermunk är mångas favoritbakverk. Under det rosa sockeröverdraget döljer sig en härligt mjuk munk med en läcker fyllning av hallonsylt. Med färggranna Fazer Berlinermunkar gläder du dina gäster och dukar upp ett vackert kaffebord.

Fazer Omar munk 100 g
En oslagbar smakkombination: en unikt mjuk munk och klassikern Omar, som lockar med sin mjuka smak av gräddkaramell både i glasyr och fyllning.

Vuohelas glutenfria munk 4 st. 200 g
Vuohelas glutenfria färska munk säljs än en gång under valborgssäsongen 1–30.4.2022. Vuohelas glutenfria munk bakas vid Fazers glutenfria bageri i Lahtis. Munken är gluten-, laktos-, mjölk- och sojafri.

Traditionella valborgsmunkar från Gateau-artesanbagerierna och från Fazer Café

Valborgsmunkar från artesanbageriet i Sörnäs säljs i alla Gateau-bageributiker och på Fazer Café 19.4–1.5.

I Gateaus webbutik kan du också lätt beställa laktosfria munkar på förhand! I webbutiken tar vi emot munkbeställningar fram till 27.4 kl. 16, beställ här: https://www.gateau.fi/tilaatuotteita

Den enklaste godsaken för Första maj-picknicken är ett kexpaket: Domino bakas av finskt spannmål och i fortsättningen utan palmolja

Domino är Finlands mest älskade kex som har funnits i finländarnas liv alltsedan 1953. I fortsättningen kommer Domino-kexen att bakas utan palmolja. Vårens nyhetssmaker i Dominofamiljen är Marianne Toffee och Domino Salty Caramel. Bägge lämpar sig även för veganer.

Froosh-smoothier sätter färg och smak på Första maj-picknicken

De färgglada och läckra smoothierna från Froosh är ett delikat tillskott till Första maj-picknicken. Smoothierna innehåller varken tillsatt socker eller konserveringsmedel och tillsatser och endast naturligt socker från råvarorna. De traditionella smoothierna bjuder på konsumenternas favoritsmaker, såsom mango, apelsin och jordgubbe, och innehåller endast, bär, frukt och grönsaker. De funktionella smoothierna Feel Good, Clean Green och Up Beat innehåller även andra välgörande ingredienser såsom vinäger, aloe vera och spirulina.

Smoothier lämpar sig väl för Första maj-picknicken, då de är packade i praktiska 150 ml kartongförpackningar och 250 ml glasflaskor. De större, 750 ml glasflaskorna lämpar sig för en Första maj-brunch i hemmet.

Fazer Dumle Havredryck har det klassiska godisets choklad- och kolasmak

Första maj-picknickens delikatessdryck passar många smaker: Fazer Dumle Havredryck är en mjölkfri, vegansk och glutenfri dryck som kombinerar choklad- och kolasmakerna från älskad Dumlechoklad och mjuk havre. Den fylliga drycken finns i en liters kartongförpackning och i en 250 ml kartongförpackning för picknicken. En oöppnad produkt håller sig i rumstemperatur.

Fyll Första maj-brunchens veganska delikatesshamburgare med Fazer Willja Crispy Nuggets

Nuggetburgaren är en saftigt mättande, men samtidigt lätt delikatess för Första maj-brunchen. Växtbaserade, mjölkfria och veganska hamburgare lämpar sig för många smaker och fylls med krispiga havrenuggets, grönsaker och havrebaserade Fazer Willja Spread & Dip-dippsåser.

Ingredienser (för 4 personer)

  • 1 pkt Fazer Willja Crispy Nuggets Original eller Tex Mex
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 stor tomat eller 2 mindre tomater
  • saltgurka
  • romainesalladsblad
  • salsa
  • Fazer Willja Spread & Dip Pea & Jalapeno eller Herbs & Garlic

Gör så här

Värm ugnen till 180 grader. Grädda Fazer Willja Crispy Nuggets på en bakplåt i ugnen i 12 minuter. Sväng dina nuggets en gång under stekningen. Värm hamburgerbröden i ugnen i slutet av nuggetstekningen.

Skiva tomaten och saltgurkan.

Sätt ihop hamburgaren genom att först breda ett rejält lager Fazer Willja Spread & Dip på botten. Placera två nuggets på det bredbara pålägget, sedan tomatskivorna, gurkorna och salladen. Bred salsa på det andra brödet som krydda.

I burgaren kan du också lägga exempelvis en (vegansk) ostskiva, lök eller vilka som helst grönsaker efter egen smak.

Mer inspiration för växtbaserade Första maj-delikatesser hittar du på adressen fazeraito.fi/ajankohtaista/vauhdikkaat-vappuherkut/ ochwww.fazerwillja.fi/reseptit.

Ytterligare information:

Fazers medietelefon är öppen mån–fre kl. 8–16, tfn +358 40 668 2998 media@fazer.com

https://www.fazergroup.com/sv/media/ - bildbank- Media_Press- Vapun tarjoilut Fazerilta

Fazer-koncernen 

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. Vår mission, Mat med mening, bygger på vårt unika 130-åriga arv, djupa konsumentinsikter och innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Med våra engagerade medarbetare fokuserar vi på konsumentprodukter och vår direkt till konsument-riktade verksamhet i Norden, Baltikum och ytterligare till ca 40 olika länder. Vår verksamhet följer Fazers uppförandekod som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Fazer-koncernens omsättning 2021 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet medarbetare till ca 8 000.

Northern Magic. Made Real.  

Tilaa