Välkomna våren och Fazers påskdelikatesser!

Report this content

Påskägg skapar påskstämning, och med Fazers påskägg är stämningen garanterad genom att klassikern Mignon får nyheterna Dumle och Pätkis Mousseägg vid sin sida. Med vårsolen kommer även de färggranna stora och små dragéerna samt godsaker till påskhäxorna och festbordet.

Mignon – påskklassiker sedan 1896

Fazers grundare Karl Fazer fick idén till Mignon-ägget på en affärsresa i Tyskland och började tillverka denna traditionella finländska påskklassiker på sin fabrik så tidigt som år 1896. På Fazers chokladfabrik i Vanda tillverkas årligen cirka 1,8 miljoner Mignon-ägg efter det ursprungliga receptet, och vart och ett av dem görs för hand.

Äkta äggskal fylls med en sammetslen mandel- och nötnougatmassa. Produkten är laktosfri och glutenfri. Mignon-äggen kan avnjutas som sådana, men de ger också inspiration till läckra recept och fantastiska dekorationer till påskbordet.

Påskens mest efterlängtade nyhet är Dumle Mousseägg

Den skojiga nyheten består av en kombination av Dumles unika smak och en läcker, mjuk moussefyllning med utsökt choklad runtomkring. Dumle-nyheten bjuder in till gottestunder och räcker även att dela! Den vårfräscha, färggranna förpackningen innehåller två skedar, och produkten är därför enkel att ta med på utflykter i vårsolen!

Skojig påsköverraskning från Pätkis: Pätkis Mousseägg

Pätkis är redo att erövra påsken! Pätkis Mousseägg består av en lyxigt mjuk, chokladsmakande mousse i ett läckert chokladägg i kombination med den karaktäristiska Pätkis-mintsmaken. Den skojiga äggkartongen med fyra stycken innehåller två skedar, och denna godsak är därför även utmärkt att dela med en vän!

Spralliga Fazer Easter Dragée 180 g

Stora dragéer, stor påse, stor glädje att dela! Vårens mest magnifika godisblandning kommer i en påse dekorerad med söta kaniner och är ett piggt inslag på påskfesten. Tillverkas med naturliga färger och smaker. Smakerna är apelsin, jordgubb, choklad och päron.

Vårsolen kommer med Tutti Frutti-dragéer

Finlands största varumärke inom godispåsar ingår även i påsksortimentet!

Tutti Frutti-godisblandningarna tillverkas med naturliga färger och smaker och är gelatinfria – de passar med andra ord bra till både små och stora påskhäxor. Testa även till påskdukningen och garnering av desserter!

Tre olika påsar med skojiga motiv:

  • gul Tutti Frutti Choco & beans 120 g
  • grön Tutti Frutti Beans 130 g
  • rosa Tutti Frutti Bubbles 130 g

Oemotståndliga Gröna Kulor som fruktgodis och ministycksak

Gröna Kulor har varit finländarnas favorit alltsedan 1929. Under vårsäsongen finns denna päronsmakande klassiker även i form av mjukt fruktgodis i en påse på 180 g! Det smakar precis som de traditionella marmeladkulorna och är dessutom helt veganskt.

Avnjut i halvor eller sammanför två halvor till hela kulor!

Stycksaken består av en marmeladfyllning med smak av Gröna Kulor överdragen med läcker mörk choklad. Denna stycksak på 18 g passar utmärkt som en liten påskgodsak och att ge till påskhäxorna.

Fazers praliner att ge i present eller bjuda gäster på

Fazer Festive 5 är en festlig blandning av fem populära chokladpraliner på totalt 500 g som återvänder till påsk i en fräscht grön presentask. Alla hittar garanterat sin favorit!

Utmärkt till vårens fester är också Karl Fazer Citronyoghurt-Maräng som säljs i en ask på 270 g endast under vårsäsongen.

Ytterligare information:

Fazers medietelefon är öppen vardagar klockan 8–16, media@fazer.com,tfn +358 40 6682 998

Liisa Eerola, kommunikationsdirektör, Fazer Konfektyr, liisa.eerola@fazer.com

Produktförfrågningar för fotograferingar:
media@fazer.com
www.fazergroup.com/fi/medialle - kuvapankki - Finland – Pääsiäinen_Påsk

Fazer-koncernen

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Enligt sin vision För perfekta dagar, formar Fazer framtidens smaker, traditioner och matupplevelser. Förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter, fokuserar vi på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Vi vill att människorna skall uppleva den nordiska magi vi skapar. Fazer fokuserar på snabbrörliga konsumentprodukter, har verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2020 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 8 500. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact.

Northern Magic. Made Real.

Tilaa

Multimedia

Multimedia