• news.cision.com/
  • Fazer Group/
  • Vinternyheter från Fazer Bageri: Brödfamiljen Fazer Lemppari utökas med ett saftigt Potatistunnbröd och Rostsemlor, Dumle-munkar och glutenfria Berlinermunkar garanterar en läcker vårvinter

Vinternyheter från Fazer Bageri: Brödfamiljen Fazer Lemppari utökas med ett saftigt Potatistunnbröd och Rostsemlor, Dumle-munkar och glutenfria Berlinermunkar garanterar en läcker vårvinter

Report this content

I vinter får vi njuta av många godsaker: nu har flera nya smaker och både salta och söta nyheter lanserats i butik. Den populära brödfamiljen Fazer Lemppari utökas med ett saftigt Potatistunnbröd och Rostsemlor, och de nya REAL-portionsbröden som bakas till 100 % av fullkornshavre bidrar med välmående i vardagen. De efterlängtade Dumle-munkarna intar Munkbaren. De alltid lika populära Berlinermunkarna finns nu även i en glutenfri version, och säsongsdelikatesserna gör entré.

Nya medlemmar i produktfamiljen Lemppari

Fazer Lemppari Potatistunnbröd 12 st. 310 g

Fazer Lemppari Potatistunnbröd är en härligt mjuk tunnbrödsliknande nyhet som får både smak och en saftig konsistens av potatis. Det innehåller rikligt med läcker fullkornshavre och endast lite salt (0,8 g). Liksom favoriten i brödfamiljen, Fazer Lemppari Havretunnbröd, bakas Potatistunnbrödet av en deg med havre som har fått vila länge, vilket gör brödet exceptionellt mjukt.  I butik fr.o.m. 31.1.2022.

Läckra Fazer Lemppari Rostsemlor är framtagna för att rostas

De färdigt delade semlorna ryms bra i brödrosten där de får en knaprig yta, utan att förlora sin luftiga och mjuka konsistens. Båda smakvarianterna innehåller fullkornshavre som ger semlorna en sammetslen smak. Semlorna innehåller mindre salt (0,8 g). I butik fr.o.m. 31.1.2022.

Fazer Lemppari Rostsemla Morot-havre 6 st. 330 g

Fazer Lemppari Rostsemla Morot-havre får sin mjuka smak av havre och morot: Rostsemlorna innehåller 3 % morotsjuicekoncentrat, vilket motsvarar över en tredjedel (37 %) färsk morot. I dessa Rostsemlor är 14 % av spannmålen fullkornshavre. Barnens favorit!*

Fazer Lemppari Rostsemla Mjukt kornig havre 6 st. 330 g

Groddade havrekorn ger Lemppari Mjukt kornig havre läcker smak och konsistens. I denna vuxenfavorit* är 26 % av spannmålen fullkornshavre.
 

De välbekanta produktfamiljerna kompletteras med nya smaker

Fazer REAL Fullkornsbit 100% Havre

REAL, en föregångare inom hälsosamt bröd, har bakat en nyhet: REAL Fullkornsbit 100% Havre är ett hälsosamt och läckert portionsbröd som bakas till 100 % av fullkornshavre. Det hjärtmärkta brödet har Reals karaktäristiska grova och saftiga konsistens. Brödet innehåller en unik sammansättning av mjuka korn som bidrar med ett härligt tuggmotstånd, konsistens och saftighet samtidigt som fullkornet ger ett mycket bra näringsinnehåll. I butik fr.o.m. 31.1.2022.

Fazer Kiireetön Kornkärnsbröd 400 g, butiksgräddat

Fazer Kiireetön Kornkärnsbröd är ett utsökt gott butiksgräddat bröd med ett härligt mjukt inkråm och en knaprig skorpa. Varje bröd får sin sammetslena och läckra smak av korn under den långa jästiden, och de vackra snitten i brödet görs för hand. I nyheten är 23 % av spannmålen är fullkornskorn. Mjölkfri, laktosfri, fri från tillsatser.

Fazer Kiireetön Ciabatta med havrekorn 75 g, butiksgräddad

Dessa läckra hantverkssemlor bakas omsorgsfullt och utan stress, precis som de övriga produkterna i serien Fazer Kiireetön. Semlorna har en mjuk seghet och ett luftigt inkråm typiskt för ciabattabröd. Under den långa jästiden utvecklas en läcker arom. Produkten innehåller mjuka, men urskiljbara havrekorn som ger en sammetslen smak av havre. I semlorna är 18 % av spannmålen fullkornshavre. Laktosfri, kraftigt saltad.
 

Vinterns läckraste butiksgräddade och djupfrysta delikatesser

Fazer Dumle-munk 12 x 106 g, djupfryst
Fazer Dumle-munk 106 g, butiksgräddad

Glaserad munk med fyllning där såväl fyllningen som glasyren har smak av Dumle-kola – vansinnigt gott! Dumle är en glad klassiker som aldrig blir vuxen. I djupfryst form är produkten klar efter upptining. Produkten säljs också i Munkbaren, butiksgräddad och klar att avnjutas. Laktosfri. I butik fr.o.m. 13.12.2021.

Fazer Glutenfri Berlinermunk 12 x 2 st. 240 g, djupfryst

Många konsumenter som äter en glutenfri kost har framfört önskemål om glutenfria glaserade munkar. Nu lanseras läckra, glutenfria Berlinermunkar som bakas med smör i Finland. Munkarna säljs i butik djupfrysta i askar med två stycken och är enkla att tina upp och bjuda gäster på eller avnjuta själv. 

Glutenfri och laktosfri. Leveranser fr.o.m. 21.2.2022.
 

Våren bjuder på läckra säsongsprodukter

Oululainen Pullava Apelsinkvarglängd 400 g

Den nya säsongsvetelängden som omarbetades i våras har smak av en fräsch kombination av apelsin och kvarg som passar utmärkt till våren. Laktosfattig. I butik under en begränsad tid, 31.1–24.4.2022.

Fazer Auringonpaiste-rulltårta med mango och vit choklad 485 g

Fazer Auringonpaiste hänför alla med sin soldränkta smakkombination av fräsch mango och sammetslen vit choklad.

I butik under en begränsad tid, 3.1–24.4.2022.

Fazer Runebergstårta 2 st. 208 g

Den läckraste Runebergstårtan på marknaden har bakats enligt samma recept alltsedan 1975. Den får sin härliga smak och läckra, saftiga konsistens tack vare att smeten innehåller hackad mandel och tårtan fuktas med rom. Tårtan toppas med hallonsylt. Laktosfattig. I butik under en begränsad tid, 3.1–5.2.2022.

Fazer Fastlagsbulle 2 st. 214 g

Fazer Fastlagsbullar är helt laktosfria och passar därför ännu fler som vill fira vintern med någonting gott. Fyllda med äkta grädde, fräsch jordgubbssylt eller äkta mandelmassa (inte bittermandel). Fazer Fastlagsbullar bakas i Finland. Laktosfri. I butik under en begränsad tid, 3.1–1.3.2022.

Fazer Glutenfri Fastlagsbulle 2 st. 200 g

Vuohelan Fastlagsbulle överförs till produktfamiljen Fazer Glutenfri. Vi har tillgodosett konsumenternas önskemål genom att förstora bullen rejält och byta ut hallonsylten till jordgubbssylt. Den har också mer vispgrädde i ett väl synligt lager. Glutenfri, laktosfri. I butik under en begränsad tid, 3.1–1.3.2022.
 

Källor och hänvisningar:

*Foodwest, Lemppari-hemmatest 05/2021, N=140
**Zink och järn främjar en normal kognitiv funktion. Järn och magnesium motverkar trötthet och kraftlöshet. Som en del av en balanserad och mångsidig kost och en hälsosam livsstil.

Ytterligare information

Fazer Bageri Finland kommunikation:
Meri Marttinen, Senior Specialist, Communications,
meri.marttinen@fazer.com,
tfn +358 44 289 8008

Bilder: www.fazergroup.com/pictures – public image bank – media_press – Fazer Bakery Novelties Winter 2022

Direkt länk: https://fast.fazer.com/f/5qqr

Fazer-koncernen

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Enligt sin vision För perfekta dagar, formar Fazer framtidens smaker, traditioner och matupplevelser. Förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter, fokuserar vi på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Vi vill att människorna skall uppleva den nordiska magi vi skapar. Fazer fokuserar på snabbrörliga konsumentprodukter, har verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2020 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 8 500. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact.

Northern Magic. Made Real.