Något dämpad prisuppgång på bostadsmarknaden

De senaste siffrorna från Mäklarstatistik visar en något dämpad prisuppgång på bostadsmarknaden. I riket har bostadsrätter sjunkit en procent den senaste månaden medan villor har stigit 1 procent. Finansinspektionens besked att inte gå vidare med amorteringskrav har tagit bort den värsta stressen på marknaden, kommenterar Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

På riksnivå visar siffrorna en nedgång på 1 % för bostadsrätter och en uppgång på 1 % för villor den senaste månaden. På tre månader har bostadsrätter gått upp 6 % medan villor stigit med 5 %. I storstadsområdena har priserna gått upp 1-2 % den senaste månaden.

Ta del av fullständig statistik på maklarstatisk.se

  • Man kan ana en dämpad prisuppgång. Jämfört med förra månadens siffror så är prisuppgången överlag mindre och bostadsrätter i riket sjunker något under april. Finansinspektionens besked om amorteringskravet kan redan avspeglas i siffrorna. Våra mäklare märker att den värsta stressen på marknaden har lagt sig. Både säljare och köpare väljer i högre uträckning att ta det lite lugnare. Prismässigt bör det inte få så stora konsekvenser då både utbud och efterfrågan minskar och marknaden förväntar sig att det kommer någon typ av reglering förr eller senare. Men de mest extrema budgivningarna och pristopparna kommer sannolikt att utebli, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

För mer information kontakta gärna:
Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån
Tel: 070-607 08 06
E-post: larserik.nykvist@fastighetsbyran.se

Johan Vesterberg, Pressansvarig, Fastighetsbyrån
Tel: 08-54 54 55 28, 0708-20 44 34
E-post: johan.vesterberg@fastighetsbyran.se

Pär Gunnarsson, fastighetsmäklare Fastighetsbyrån Bromma
Tel: 070-509 25 45
E-post: par.gunnarsson@fastighetsbyran.se

Pia-Lotta Svensson, fastighetsmäklare Fastighetsbyrån Södermalm
Tel: 0766-345014
E-post: pialotta.svensson@fastighetsbyran.se

 
Robert Laigar, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån Örgrytre
Tel: 0708-27 27 07
E-post: robert.laigar@fastighetsbyran.se

Maria Tillgren, fastighetsmäklare Fastighetsbyrån Malmö.
Tel: 070-857 73 24
E-post: maria.tillberg@fastighetsbyran.se
 
Daniel Saveman, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån Malmö
Tel: 0709-51 40 18
E-post: daniel.saveman@fastighetsbyran.se

Kort om Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån ingår i Swedbank-koncernen och har cirka 1 500 medarbetare fördelade på 250 kontor runt om i Sverige och 8 kontor i Spanien. Under 2014 förmedlade företaget cirka 43 000 bostadsaffärer till ett försäljningsvärde av cirka 75 miljarder kronor. Fastighetsbyrån är marknadsledare på bostadsmarknaden, både i omsättning och i antal affärer.

Tags:

Subscribe