Η LIQUI MOLY πηγαίνει για χρονιά ρεκόρ

Ο Νοέμβριος ήταν ο πιο δυνατός μήνας στην ιστορία της επιχείρησης

Δεκέμβριος 2016 – Οι δουλειές σημειώνουν ραγδαία αύξηση: η γερμανική εταιρεία παραγωγής λαδιών και πρόσθετων για κινητήρες LIQUI MOLY έκλεισε τον Νοέμβριο με τον υψηλότερο μηνιαίο κύκλο εργασιών στην ιστορία της. Τον προηγούμενο μήνα τα έσοδα άγγιξαν τα 45,5 εκατομμύρια ευρώ. Με τζίρο ύψους 453 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στους πρώτους ένδεκα μήνες, είναι προφανές ότι η LIQUI MOLY έχει ήδη υπερβεί τον τζίρο του προηγούμενου έτους.

Αυτό το αποτέλεσμα συνάδει με την εικόνα της άκρως επιτυχημένης χρονιάς του 2016. Ήδη από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είχαν καταγραφεί στα βιβλία νέα μηνιαία ρεκόρ. Τον Νοέμβριο σημειώθηκε για τρίτη φορά φέτος ένα νέο ρεκόρ τζίρου. Τα 45,5 εκατομμύρια ευρώ υποδεικνύουν αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ο έως τώρα κύκλος εργασιών των 453 εκατομμυρίων ευρώ κυμαίνεται 10% πάνω σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα και είναι ήδη μεγαλύτερος από τον συνολικό τζίρο του 2015.

«Η επιτυχία και η αποτυχία δεν εξαρτώνται μόνο από την τύχη ή την ατυχία, αλλά κι από τη στάση ενός ανθρώπου απέναντι στις προκλήσεις. Η ικανότητα για συνεργασία, για την επίτευξη ενός στόχου παίζει σημαντικό ρόλο. Αυτό το αποδείξαμε τον Νοέμβριο, όπως και τους προηγούμενους μήνες», δήλωσε ο διευθυντής της LIQUI MOLY Ernst Prost. «Από τον Ιανουάριο, και οι 800 συνεργάτες σανιδώνουν αδιάκοπα το γκάζι. Και μολαταύτα, παρά τους υψηλούς ρυθμούς, καταφέραμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα λίγο πριν το τέλος του έτους», λέει ο Ernst Prost. «Η εταιρεία αναπτύσσεται και σημειώνει εντυπωσιακή πρόοδο.»

Το γεγονός αυτό έχει επίσης επίδραση στον αριθμό των εργαζομένων. Στις εγκαταστάσεις στη Γερμανία δημιουργήθηκαν περίπου 50 νέες θέσεις εργασίας. Στις ΗΠΑ, φέτος η ομάδα σχεδόν διπλασιάστηκε. Και στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά, τη Ρωσία, οι τζίροι διατηρήθηκαν σε σταθερά επίπεδα παρά την κρίση στην Ουκρανία και την ισχυρή πτώση που σημείωσε το ρούβλι. Αψηφώντας το brexit, τα νούμερα στη Μεγάλη Βρετανία διαγράφουν ανοδική πορεία. Και εκεί, έγιναν επίσης προσλήψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με τον κ. Prost, ένας άλλος λόγος για την επιτυχημένη πορεία είναι η διαφοροποίηση που επιτεύχθηκε με την επέκταση της γκάμας των προϊόντων πέρα από τον τομέα του αυτοκινήτου. Κατακτούμε συστηματικά τους συναφείς τομείς δραστηριότητας. Έτσι, πριν από περίπου δύο χρόνια αναπτύξαμε δυναμικά την γκάμα προϊόντων για μοτοσικλέτες και, φέτος, λανσάραμε τη σειρά προϊόντων για σκάφη. Για τα κατασκευαστικά μηχανήματα υπάρχει μια πληθώρα καινούργιων προϊόντων. Υπάρχουν ειδικές σειρές προϊόντων ακόμη και για αντίκες και αεροπλάνα. Αυτή η μεταφορά της γνώσης σε άλλα πεδία λειτουργεί τόσο καλά, διότι οι βασικές τεχνικές απαιτήσεις μοιάζουν ιδιαίτερα μεταξύ τους: κινητήρες καύσης, λίπανση, απομάκρυνση επικαθίσεων, φροντίδα και προστασία από τη φθορά.

Ο Ernst Prost δηλώνει: «Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ήμασταν και πολύ τυχεροί με το επιχειρησιακό μας μοντέλο. Κινητήρες καύσης υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και όλοι χρειάζονται λίπανση. Ο αριθμός των επιβατικών και φορτηγών οχημάτων συνεχίζει να αυξάνεται χωρίς σταματημό. Ως εκ τούτου, δεν είναι άξιο απορίας που μπορούμε να δραστηριοποιούμαστε σε όλον τον πλανήτη. Αυτό που σίγουρα μας ευνοεί είναι ότι προερχόμαστε από τη χώρα των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Πρόκειται για μια ιδιότητα που ενισχύει την ούτως ή άλλως θετική αντανάκλαση της επωνυμίας μας, το «Made in Germany», σαφώς γι' ακόμη μία φορά. Το «μόνο» που μένει είναι το τμήμα Πωλήσεων της εταιρείας να φροντίσει να μην γεμίζουν οι κινητήρες ανά τον πλανήτη με λάδια Shell, BP ή Castrol, αλλά με εκείνα της LIQUI MOLY.»

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Σχετικά με τη LIQUI MOLY
Η LIQUI MOLY προσφέρει με σχεδόν 4000 προϊόντα τη μεγαλύτερη στον κόσμο γκάμα χημικών προϊόντων για μηχανοκίνητα οχήματα: λάδια και πρόσθετα κινητήρα, γράσα και πάστες, σπρέι και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, κόλλες και στεγανοποιητικά. Η LIQUI MOLY ιδρύθηκε το 1957 και τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία. Εκεί αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς στα πρόσθετα και βραβεύεται συνεχώς ως η καλύτερη μάρκα λαδιών. Η επιχείρηση με ιδιοκτήτη τον Ernst Prost διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες και ο περσινός κύκλος εργασιών της άγγιξε τα 441 εκατομμύρια ευρώ.

Media

Media