Η LIQUI MOLY περνά υπό τη σκέπη του ομίλου Würth.

Report this content

Ο Ernst Prost πουλά τον όμιλο επιχειρήσεών του στην πολυεθνική των πολλών δισεκατομμυρίων.

Δεκέμβριος 2017 – Η LIQUI MOLY αποκτά καινούργιο αφεντικό. Πάνω στην αλλαγή του χρόνου, ο μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος Ernst Prost πουλά τα μερίδιά του στον όμιλο Würth. «Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζω την επιβίωση της LIQUI MOLY για ένα χρονικό διάστημα, αν κάποια στιγμή δεν βρίσκομαι εγώ πλέον στο τιμόνι», δήλωσε ο Ernst Prost. Θα παραμείνει διευθυντής της συγχωνευμένης εταιρείας.

Η LIQUI MOLY βρίσκεται εδώ και χαίρει άκρας υγείας: με υψηλά ίδια κεφάλαια και νέο ρεκόρ τζίρου ξανά φέτος. «Θέλησα να λάβω τις προφυλάξεις μου με πάσα ηρεμία, τώρα που τα πηγαίνουμε καλά και δεν χρειάζεται να λάβουμε αποφάσεις υπό αντίξοες συνθήκες», είπε ο Ernst Prost.

Με τον όμιλο Würth υπάρχει μια μακροχρόνια σχέση. Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, ο όμιλος Würth συμμετέχει στη LIQUI MOLY ως αφανής εταίρος – μια δικλείδα ασφαλείας ήδη από παλιά ενάντια στην αβεβαιότητα. Φυσικά, ο όμιλος Würth, με περισσότερους από 70.000 εργαζόμενους και τζίρο 12,5 δις ευρώ, είναι δυσανάλογα μεγαλύτερος από τη LIQUI MOLY, αλλά είναι κι αυτός μια οικογενειακή επιχείρηση. Ο Ernst Prost δηλώνει: «Έτσι, ξέρω ότι με τον όμιλο Würth η LIQUI MOLY βρίσκεται σε καλά χέρια.»

Εκτός από την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι άλλο. Η LIQUI MOLY παραμένει μια αυτόνομη επιχείρηση εντός του ομίλου Würth, ο Ernst Prost παραμένει διευθύνων σύμβουλος και για τους εργαζόμενους δεν αλλάζει τίποτα. «Όποιος με γνωρίζει, ξέρει ότι στη δουλειά μου οι συνεργάτες βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο», λέει ο Ernst Prost. «Εκτός αυτού, θα ήταν άσκοπο να αλλάξουμε κάτι στην επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών. Όλα θα συνεχιστούν όπως και πριν – απλώς κάτω από μια μεγαλύτερη στέγη, η οποία προσφέρει περισσότερη ασφάλεια.»

Peter Szarafinski
Head of Media Relations International
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 1620 7701
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de
LIQUI MOLY GmbH | Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Σχετικά με τη LIQUI MOLY
Η LIQUI MOLY προσφέρει με σχεδόν 4000 προϊόντα τη μεγαλύτερη γκάμα χημικών προϊόντων για μηχανοκίνητα οχήματα στον κόσμο: λάδια και πρόσθετα κινητήρα, γράσα και πάστες, σπρέι και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, κόλλες και στεγανοποιητικά. Η LIQUI MOLY ιδρύθηκε το 1957 και τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία. Εκεί αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς στα πρόσθετα και βραβεύεται συνεχώς ως η καλύτερη μάρκα λαδιών. Η επιχείρηση με ιδιοκτήτη τον Ernst Prost διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες και ο κύκλος εργασιών της άγγιξε το 2016 τα 489 εκατομμύρια ευρώ.