Η LIQUI MOLY συνεχίζει με τα χειμερινά σπορ

Report this content

Η εταιρεία παραγωγής λαδιών για κινητήρες και πρόσθετων συγκεντρώνει ένα πακέτο χορηγίας πολλών εκατομμυρίων για τις δύο επερχόμενες σεζόν

Οκτώβριος 2017 – Ο χειμώνας είναι η εποχή της LIQUI MOLY. Όταν αρχίσει να κάνει κρύο, πολλά προϊόντα της γερμανικής εταιρείας που εξειδικεύεται στα λάδια κινητήρων και τα πρόσθετα αποδεικνύουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Και το λογότυπο της εταιρείας φιγουράρει σε διάφορες χειμερινές αθλητικές διοργανώσεις ανά τον πλανήτη. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και στις δύο επόμενες σεζόν. Για τον σκοπό αυτό, η επιχείρηση στοχεύει σε νέα αθλήματα και επενδύει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, υπερβαίνει σαφώς τις έως τώρα επενδύσεις σε διαφημιστικές εκστρατείες για τα χειμερινά σπορ.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου στη Γερμανία και τη Γαλλία τον Μάιο, η LIQUI MOLY συμμετείχε για πρώτη φορά ως διαφημιστικός συνεργάτης. Η απήχηση από τη συμμετοχή στη μεγαλύτερη ετήσια χειμερινή αθλητική διοργάνωση ήταν τόσο μεγάλη, που η επιχείρηση θα συμμετάσχει ως χορηγός και του χρόνου κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Δανία, καθώς και το 2019 στη Σλοβακία.

Το πατινάζ ταχύτητας και το short track, ένα ξεχωριστό αγώνισμα του πατινάζ ταχύτητας, συμπεριλαμβάνονται επίσης για πρώτη φορά στη δέσμευση της LIQUI MOLY στο πλαίσιο των χειμερινών σπορ. «Η προβολή από τα μέσα επικοινωνίας, ιδίως από την τηλεόραση, που μας πρόσφεραν οι διοργανώσεις των προηγούμενων ετών, ήταν πρωτοφανής και, για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι», δηλώνει ο διευθυντής μάρκετινγκ της LIQUI MOLY Peter Baumann. Με τα νέα αγωνίσματα, αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί κι άλλο.

Εκτός αυτού, υπόσχονται μεγάλες δυνατότητες σε αγορές σημαντικές για τη LIQUI MOLY, οι οποίες όμως δεν συνδέονται απαραιτήτως με τα χειμερινά σπορ, όπως π.χ. η Νότια Κορέα και η Κίνα. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα σπριντ στο πατινάζ ταχύτητας θα διεξαχθεί το 2018 στο Τσανγκτσούν της Κίνας. Και δύο από τα πρωταθλήματα για το παγκόσμιο κύπελλο του 2017 στο short track θα διοργανωθούν τον Νοέμβριο στη Σαγκάη και τη Σεούλ. Οι σταθμοί για τους αγώνες της σεζόν 2018/19 δεν έχουν καθοριστεί ακόμη. «Σίγουρα όμως ορισμένοι θα βρίσκονται και πάλι στην Ασία. Πρόκειται για μία από τις περιοχές ανά τον κόσμο, η οποία προσφέρει σε μας εξαιρετικά μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης», λέει ο διευθυντής μάρκετινγκ.

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, η LIQUI MOLY θα είναι πρακτικά συνεχώς παρούσα στις δύο επερχόμενες σεζόν χειμερινών αθλημάτων για 226 ημέρες διοργανώσεων. «Όταν οι δικές μας διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού κάνουν το χειμερινό τους διάλειμμα, η LIQUI MOLY συνεχίζει την περιοδεία της. Με τον τρόπο αυτό, η επωνυμία μας εμφανίζεται σχεδόν διαρκώς στον αθλητισμό και τα μέσα επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, αυξάνουμε ακόμη περισσότερο την αναγνωρισιμότητα του brand έξω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.»

Η LIQUI MOLY θα συμμετάσχει στα ακόλουθα πρωταθλήματα:

 • παγκόσμιο κύπελλο FIS βόρειου σύνθετου 2017/18 και 2018/19
 • παγκόσμιο κύπελλο άλματος με σκι 2017/18 και 2018/19
 • RAW AIR 2018 και 2019 (μέρος του παγκόσμιου κυπέλλου άλματος με σκι)
 • παγκόσμιο κύπελλο σκι AUDI FIS 2017/18 και 2018/19
 • παγκόσμια πρωταθλήματα πτήσης με σκι FIS 2018
 • παγκόσμια πρωταθλήματα χόκεϊ επί πάγου 2018 και 2019
 • παγκόσμιο κύπελλο πατινάζ ταχύτητας ISU & πρωταθλήματα 2017/18
 • παγκόσμιο κύπελλο short track ISU & πρωταθλήματα 2017/18 και 2018/19
 • παγκόσμιο κύπελλο BMW IBSF Bob + Skeleton & παγκόσμιο πρωτάθλημα 2017/18 και 2018/19
 • παγκόσμια πρωταθλήματα βόρειου σκι FIS 2019

Οι ήδη γνωστές χώρες που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες βρίσκονται στην:

 • Ευρώπη: Γερμανία, Σλοβενία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Ανδόρρα, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ελβετία, Λευκορωσία και Ρωσία
 • Βόρεια Αμερική: ΗΠΑ και Καναδάς
 • Ασία: Κίνα, Νότια Κορέα

Ο Peter Baumann δηλώνει: «Εμπλεκόμαστε στα χειμερινά αθλήματα, γιατί τα αγωνίσματα που έχουμε επιλέξει έχουν οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, φέρνουμε την επωνυμία LIQUI MOLY πιο κοντά στους ανθρώπους στους τόπους διοργάνωσης και μέσω των μέσων επικοινωνίας.»

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Σχετικά με τη LIQUI MOLY
Η LIQUI MOLY προσφέρει με σχεδόν 4000 προϊόντα τη μεγαλύτερη γκάμα χημικών προϊόντων για μηχανοκίνητα οχήματα στον κόσμο: λάδια και πρόσθετα κινητήρα, γράσα και πάστες, σπρέι και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, κόλλες και στεγανοποιητικά. Η LIQUI MOLY ιδρύθηκε το 1957 και τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία. Εκεί αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς στα πρόσθετα και βραβεύεται συνεχώς ως η καλύτερη μάρκα λαδιών. Η επιχείρηση με ιδιοκτήτη τον Ernst Prost διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες και ο κύκλος εργασιών της άγγιξε το 2016 τα 489 εκατομμύρια ευρώ.