Η LIQUI MOLY σπάει το ρεκόρ των 800 εργαζομένων

Η εταιρεία που εξειδικεύεται στα λιπαντικά και τα πρόσθετα διπλασιάζει τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού μέσα περίπου σε μία δεκαετία

Σεπτέμβριος 2017 – Στη LIQUI MOLY, η μια χαρμόσυνη είδηση διαδέχεται την άλλη. Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, η γερμανική εταιρεία που εξειδικεύεται στα λιπαντικά και τα πρόσθετα προσέλαβε 23 εργαζόμενους, σπάζοντας έτσι το φράγμα των 800 απασχολούμενων. Από το 2006, ο αριθμός των εργαζομένων έχει διπλασιαστεί. Πολύ πρόσφατα η επιχείρηση είχε ανακοινώσει ότι ο Αύγουστος ήταν ο μήνας με τον υψηλότερο τζίρο στην ιστορία της.

Η LIQUI MOLY αύξησε σχεδόν ταυτόχρονα τον τζίρο, τα κέρδη και τον αριθμό των συνεργατών της, όπως αποκαλεί τους εργαζομένους της. Εντωμεταξύ, στην επιχείρηση εργάζονται 819 άτομα: 515 στις εγκαταστάσεις της Ουλμ και 268 στο Ζααρλούι. Το ορόσημο των 800 ατόμων κατέρριψαν οι 23 συνεργάτες, εκ των οποίων εννιά εκπαιδευόμενοι, που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. «Μου αρέσουν οι νέοι άνθρωποι... μας έρχονται με φρέσκιες ιδέες και συζητούν με μας τους βετεράνους μαχητές για το μέλλον της LIQUI MOLY», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος Ernst Prost. Για εκείνον, αυτό σημαίνει πολλά περισσότερα από την κοινότυπη αλλαγή γενεών. «Με απλά λόγια, πρόκειται για τη μελλοντική προοπτική μιας ολόκληρης εταιρείας, η οποία βρίσκεται τώρα πλέον στα χέρια των νέων.»

Ο Ernst Prost είναι πεπεισμένος γι' αυτήν τη μελλοντική προοπτική, εφόσον ο καθένας βάζει το λιθαράκι του: «Ενώ εμείς οι «παλιοί» συνεισφέρουμε με την εμπειρία, τη ρουτίνα και την επαγγελματικότητα και μεταδίδουμε το σύστημα αξιών μας, από τους νέους ανθρώπους μας αναμένω εγρήγορση, καινοτομία, ευχαρίστως και κάτι ριζοσπαστικό και επαναστατικό. Και είμαι απολύτως σαφής: Η ειδική κατάρτιση, καθώς και η γενική εκπαίδευση, ανήκουν για μένα στα ευγενέστερα καθήκοντα μιας οποιασδήποτε επιχείρησης και μιας οποιασδήποτε εταιρείας ως μέρος της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς.»

Ο τζίρος και τα κέρδη αποτελούν για τον διευθύνοντα σύμβουλο σημαντικούς αριθμούς όσον αφορά στην επιβίωση της επιχείρησης. «Μόνο μια επιτυχημένη επιχείρηση μπορεί να προσφέρει διαρκώς στους ανθρώπους ασφαλείς θέσεις εργασίας.» Αυτά τα νούμερα που είναι τόσο σημαντικά για τον ισολογισμό μπορούν να επιτυγχάνονται μόνο μέσω ενός άλλου, κρυφού μεγέθους: του αριθμού και, πρωτίστως, της προθυμίας των απασχολούμενων. «Για μας, στο επίκεντρο δεν βρίσκονται τα επιχειρησιακά νούμερα, αλλά οι άνθρωποι. Γι' αυτό και τα νούμερα είναι αυτά που πρέπει να είναι», δηλώνει ο Ernst Prost. Ο επικεφαλής της εταιρείας δεν αφήνει ούτε έναν από τους 800 συνεργάτες απέξω. Γιατί όλοι έχουν μερίδιο συμμετοχής στην επιτυχία. Μηδενός εξαιρουμένου. «Δεν λειτουργούμε ατομικά, αλλά ως ομάδα στο πλαίσιο της οποίας ο καθένας εκτελεί τα καθήκοντα που έχει αναλάβει.»

Μέχρι η LIQUI MOLY να φτάσει τα 400 άτομα, πέρασαν σχεδόν πενήντα χρόνια. Το 2006, ο αριθμός των συνεργατών αυξήθηκε ξαφνικά στη LIQUI MOLY από την εξαγορά των εργοστασίων ορυκτών λαδιών της MÉGUIN στο Ζάαρλαντ κατά περισσότερο από 130 άτομα. Τα τελευταία έντεκα χρόνια ο αριθμός των συνεργατών διπλασιάστηκε. Ο Ernst Prost δεν θέλει να κάνει προβλέψεις για το πότε θα φτάσουν τους 900 ή ακόμη και τους 1.000. «Αν όμως διατηρήσουμε τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης, αυτό μπορεί να συμβεί νωρίτερα απ' ό,τι αναμένουμε.»

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Σχετικά με τη LIQUI MOLY
Η LIQUI MOLY προσφέρει με σχεδόν 4000 προϊόντα τη μεγαλύτερη γκάμα χημικών προϊόντων για μηχανοκίνητα οχήματα στον κόσμο: λάδια και πρόσθετα κινητήρα, γράσα και πάστες, σπρέι και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, κόλλες και στεγανοποιητικά. Η LIQUI MOLY ιδρύθηκε το 1957 και τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία. Εκεί αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς στα πρόσθετα και βραβεύεται συνεχώς ως η καλύτερη μάρκα λαδιών. Η επιχείρηση με ιδιοκτήτη τον Ernst Prost διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες και ο κύκλος εργασιών της άγγιξε το 2016 τα 489 εκατομμύρια ευρώ.

Media

Media