Νέα κορυφαία επίδοση από τη LIQUI MOLY

Ρεκόρ τον Αύγουστο: η εταιρεία που εξειδικεύεται στα λιπαντικά και τα πρόσθετα ξεπερνάει για πρώτη φορά το ορόσημο των 50 εκατ. ευρώ μηνιαίου τζίρου

Σεπτέμβριος 2017 – Καλοκαίρι, ήλιος, κορυφαίες επιδόσεις. Ο Ιούλιος επιφύλαξε για τη Γερμανία ένα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών και η LIQUI MOLY σημείωσε τον Αύγουστο ένα ρεκόρ τζίρου: 50 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό επισκιάζει όλα τα μηνιαία αποτελέσματα στην 60 ετών ιστορία της γερμανικής εταιρείας που εξειδικεύεται στα λιπαντικά και τα πρόσθετα. «Η επίτευξη ενός εξαιρετικού αποτελέσματος εν τω μέσω της θερινής ραστώνης είναι ένα αξιοσημείωτο συμβάν», δήλωσε ο Ernst Prost, διευθύνων σύμβουλος της LIQUI MOLY.

Τον Μάρτιο, η επιχείρηση πλησίασε τον τζίρο των 50 εκατ. ευρώ. Υπολείπονταν 800.000 ευρώ. Έφταναν όμως για ένα ρεκόρ. Ωστόσο, αυτό αποτελεί και πάλι παρελθόν. Το αποτέλεσμα είναι ήδη από μόνο του ξεχωριστό, αλλά οι γενικότερες συνθήκες το καθιστούν εξαιρετικό για τον επικεφαλής της LIQUI MOLY. Υπολόγιζε ένα καινούργιο κορυφαίο αποτέλεσμα στις κατά κανόνα δυνατές εποχές του έτους για τον κλάδο, δηλ. την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά όχι μέσα στο καλοκαίρι που είναι συνήθως πιο ήσυχο. Από τους κοντά 800 εργαζόμενους, σχεδόν το ένα τέταρτο ήταν σε άδεια. «Εδώ δεν μιλάμε απλώς για μεγαλύτερο τζίρο, αλλά για σαφώς περισσότερη δουλειά και απόδοση. Εν τέλει, οι επιπλέον εργασίες και οι πρόσθετες παραγγελίες έπρεπε να συγκεντρωθούν, να μπουν στην παραγωγή, να ετοιμαστούν και να αποσταλούν.»

Η LIQUI MOLY ακολουθεί εδώ και χρόνια μια πορεία ανάπτυξης. Τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, ο τζίρος υπερδιπλασιάστηκε. Μια εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί αναμενόμενη, για μερικούς ακόμη και αυτονόητη. Τα πράγματα είναι όμως διαφορετικά. Ο Ernst Prost δηλώνει: «Προσπαθούμε διαρκώς να καταρρίψουμε τους στόχους που θέτουμε. Τον Αύγουστο, κατ' εξοχήν μήνα διακοπών, το καταφέραμε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο έως τώρα.» Περίπου 10 εκατ. ευρώ μεγαλύτερος τζίρος σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα και 20% ανάπτυξη. Για αυτήν την κορυφαία επίδοση έδειξε το μεγαλύτερο σεβασμό του και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους. Για λόγους σύγκρισης: το αποτέλεσμα του τζίρου φέτος τον Αύγουστο είναι μεγαλύτερο από τον ετήσιο τζίρο της LIQUI MOLY πριν από 25 χρόνια. Και τώρα όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το φθινόπωρο.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Σχετικά με τη LIQUI MOLY
Η LIQUI MOLY προσφέρει με σχεδόν 4000 προϊόντα τη μεγαλύτερη γκάμα χημικών προϊόντων για μηχανοκίνητα οχήματα στον κόσμο: λάδια και πρόσθετα κινητήρα, γράσα και πάστες, σπρέι και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, κόλλες και στεγανοποιητικά. Η LIQUI MOLY ιδρύθηκε το 1957 και τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία. Εκεί αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς στα πρόσθετα και βραβεύεται συνεχώς ως η καλύτερη μάρκα λαδιών. Η επιχείρηση με ιδιοκτήτη τον Ernst Prost διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες και ο κύκλος εργασιών της άγγιξε το 2016 τα 489 εκατομμύρια ευρώ.

Media

Media