Καθαρές δουλειές

Καθαριστικό γενικής χρήσης για σκάφη K από τη LIQUI MOLY – Δεύτερη καινοτομία: συντηρητικό εσωτερικής χρήσης για κινητήρες σκαφών

Μάιος 2017 – Η γερμανική εταιρεία LIQUI MOLY που εξειδικεύεται στα λιπαντικά και τα πρόσθετα φέρνει στην αγορά δύο νέα προϊόντα για σκάφη: ένα καθαριστικό γενικής χρήσης και ένα συντηρητικό κινητήρων. «Και οι δύο καινοτομίες συμβάλλουν στη διατήρηση της αξίας ενός σκάφους», δήλωσε ο Jan Volk, υπεύθυνος στη LIQUI MOLY για τις δραστηριότητες στον τομέα των σκαφών.

Το καθαριστικό γενικής χρήσης για σκάφη K είναι ένα συμπυκνωμένο προϊόν, το οποίο ενδείκνυται ιδιαίτερα για τον καθαρισμό μεγάλων επιφανειών. Κατά την ανάπτυξη των προϊόντων, αν και η LIQUI MOLY εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της στα προϊόντα φροντίδας αυτοκινήτου, οι απαιτήσεις στον τομέα των σκαφών επέβαλαν έναν εξ ολοκλήρου νέο σχεδιασμό. Έτσι, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό το καθαριστικό να είναι βιοαποικοδομήσιμο. Επίσης, σε αντίθεση με τα καθαριστικά για το αυτοκίνητο, δεν δημιουργεί σχεδόν καθόλου αφρό παρά την υψηλή του αποδοτικότητα.

«Το πεδίο εφαρμογής είναι ευρύ: από τον καθαρισμό συνηθισμένης βρωμιάς όπως σκούροι λεκέδες από υγρά και κουτσουλιές, μέχρι πατημασιές και σημάδια από μπαλονάκια», λέει ο Jan Volk. Το καθαριστικό γενικής χρήσης K της LIQUI MOLY ενδείκνυται για βαμμένες και άβαφες πλαστικές επιφάνειες, φάιμπεργκλας και πολυεστερικά χρώματα gelcoat, καθώς και για υφασμάτινα καλύμματα, μπρούντζο, αλουμίνιο, ατσάλι, χρώμιο, λάστιχο και βαμμένο ή στεγανοποιημένο ξύλο.

Το K στο καθαριστικό γενικής χρήσης K σημαίνει συμπυκνωμένο, γεγονός το οποίο κάνει τη χρήση του ιδιαίτερα αποδοτική. Για επίμονους λεκέδες αραιώνεται σε αναλογία 1:8, ενώ για κανονικό καθάρισμα αρκεί μια αναλογία 1:20.

Το δεύτερο νέο προϊόν της LIQUI MOLY είναι το συντηρητικό εσωτερικής χρήσης για κινητήρες σκαφών. Χρησιμοποιείται για τη μακροχρόνια συντήρηση δίχρονων και τετράχρονων κινητήρων. Ψεκάζεται στο θάλαμο καύσης και προστατεύει από τη διάβρωση τα τοιχώματα των κυλίνδρων, τις κεφαλές και τα ελατήρια των πιστονιών. Έτσι, αποφεύγονται οι άσχημες εκπλήξεις όταν ο κινητήρας ξαναμπαίνει σε λειτουργία.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Σχετικά με τη LIQUI MOLY
Η LIQUI MOLY προσφέρει με σχεδόν 4000 προϊόντα τη μεγαλύτερη γκάμα χημικών προϊόντων για μηχανοκίνητα οχήματα στον κόσμο: λάδια και πρόσθετα κινητήρα, γράσα και πάστες, σπρέι και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, κόλλες και στεγανοποιητικά. Η LIQUI MOLY ιδρύθηκε το 1957 και τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία. Εκεί αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς στα πρόσθετα και βραβεύεται συνεχώς ως η καλύτερη μάρκα λαδιών. Η επιχείρηση με ιδιοκτήτη τον Ernst Prost διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες και ο κύκλος εργασιών της άγγιξε το 2016 τα 489 εκατομμύρια ευρώ.

Media

Media