Καθαριότητα για το φίλτρο αέρα

Ένα ειδικό καθαριστικό συμπληρώνει τη σειρά της LIQUI MOLY για μοτοσικλέτες

Μάιος 2017 – Για μια απρόσκοπτη διεργασία καύσης, ο κινητήρας της μοτοσικλέτας χρειάζεται μεγάλες ποσότητες καθαρού αέρα. Γι' αυτό φροντίζει το φίλτρο αέρα, το οποίο φιλτράρει και απομακρύνει τα σωματίδια ρύπων και σκόνης. Με τον καιρό, η απορροφητική ικανότητα του φίλτρου χάνεται. Μπορεί, όμως, με έναν καθαρισμό να επανέλθει. Η γερμανική εταιρεία LIQUI MOLY που εξειδικεύεται στα λάδια κινητήρων και τα πρόσθετα προσφέρει τώρα το καινούργιο καθαριστικό φίλτρου αέρα για μοτοσικλέτες.

Η αξιοπιστία του φίλτρου είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι οι ρύποι στον αέρα επιδρούν στον κινητήρα σαν γυαλόχαρτο και μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρη φθορά των εξαρτημάτων. «Τα σωματίδια ρύπων και σκόνης δεν προκαλούν ζημιά μόνο στον κινητήρα. Πλήττουν και άλλα εξαρτήματα στο κανάλι εισαγωγής αέρα, όπως ο αισθητήρας μάζας αέρα», λέει ο David Kaiser, προϊστάμενος του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης στη LIQUI MOLY.

Όπως συμβαίνει με ένα σφουγγάρι, η απορροφητικότητα του φίλτρου περιορίζεται. Με τον καθαρισμό επιτυγχάνεται και πάλι η ιδανική ροή αέρα. Το νέο καθαριστικό φίλτρου αέρα της LIQUI MOLY για μοτοσικλέτες είναι ένα ειδικό μέσο καθαρισμού για φίλτρα από αφρώδες υλικό. Πρόκειται για ένα συμπυκνωμένο καθαριστικό που αναμειγνύεται με νερό. Είναι πολύ αποδοτικό, διαλύει προσεκτικά τη σκόνη, τα λάδια και τα γράσα χωρίς να καταστρέφει τους πόρους του αφρώδους υλικού.

Χρειάζεται όμως πραγματικά ένα ειδικό καθαριστικό; Στις συζητήσεις των διαδικτυακών φόρουμ αναφέρονται ουσίες όπως η βενζίνη και το πετρέλαιο. Ο David Kaiser έχει μια σαφώς αντίθετη άποψη: «Πράγματι, η βενζίνη καθαρίζει, αλλά μπορεί να καταστρέψει τα ευαίσθητα φίλτρα». Στη χειρότερη περίπτωση, το αφρώδες υλικό μπορεί να σκληρύνει ή να παραμορφωθεί. Με το πετρέλαιο, το πρόβλημα έγκειται σύμφωνα με τον επικεφαλής έρευνας στη διάλυση ανόργανων ενώσεων από το φίλτρο. «Το ντίζελ δεν είναι κατάλληλο για τον συγκεκριμένο σκοπό. Η άμμος, τα άλατα, η σκόνη και η λάσπη διαλύονται μόνο με το νερό.» Εκτός αυτού, η βενζίνη και το πετρέλαιο μόνο ακίνδυνα δεν είναι. Μόνο και μόνο η εισπνοή των ατμών είναι βλαβερή για την υγεία. Η επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και τα καύσιμα είναι ύποπτα για την πρόκληση καρκίνου.

«Το καθαριστικό φίλτρου αέρα για μοτοσικλέτες δεν περιέχει διαλυτικές ουσίες, είναι βιοαποικοδομήσιμο και καθαρίζει το φίλτρο πολύ γρήγορα», λέει ο David Kaiser. Κάτι πολύ σημαντικό: μην στύβετε ποτέ το φίλτρο. Μπορεί να το καταστρέψετε. Και προτού τοποθετήσετε το φίλτρο, χρησιμοποιήστε το λάδι φίλτρου αέρα της LIQUI MOLY για μοτοσικλέτες.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Σχετικά με τη LIQUI MOLY
Η LIQUI MOLY προσφέρει με σχεδόν 4000 προϊόντα τη μεγαλύτερη γκάμα χημικών προϊόντων για μηχανοκίνητα οχήματα στον κόσμο: λάδια και πρόσθετα κινητήρα, γράσα και πάστες, σπρέι και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, κόλλες και στεγανοποιητικά. Η LIQUI MOLY ιδρύθηκε το 1957 και τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία. Εκεί αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς στα πρόσθετα και βραβεύεται συνεχώς ως η καλύτερη μάρκα λαδιών. Η επιχείρηση με ιδιοκτήτη τον Ernst Prost διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες και ο κύκλος εργασιών της άγγιξε το 2016 τα 489 εκατομμύρια ευρώ.

Media

Media