Καθαριότητα που διαρκεί

Report this content

Οι ρύποι στο σύστημα ψύξης έχουν και επακόλουθα - το καθαριστικό ψυγείου της LIQUI MOLY εξαλείφει τα προβλήματα από τη ρίζα τους

Απρίλιος 2017 – Σήμερα, τα ψυγεία είναι υπερεξελιγμένα συστήματα, εξαιρετικά ευαίσθητα στους ρύπους. Συχνά, το εξάρτημα που παραδίδει το πνεύμα είναι η αντλία νερού. Πώς μπορείτε να το αποτρέψετε; Με το καθαριστικό ψυγείου της LIQUI MOLY το οποίο απομακρύνει αξιόπιστα τις επικαθίσεις και τη βρωμιά από το κύκλωμα ψύξης.

Το έργο που πρέπει να επιτελούν τα ψυγεία σήμερα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο. Με το downsizing και τον περιορισμό του βάρους, οι συνεχώς μικρότερες και ελαφρύτερες αντλίες ψυκτικού πρέπει να αποβάλλουν μεγάλες ποσότητες θερμότητας, οι οποίες προκύπτουν κατά τη λειτουργία των μικρών κινητήρων με πλήρες φορτίο. «Στο πλαίσιο αυτό, η αντλία του ψυκτικού πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σαφώς υψηλότερο αριθμό στροφών, απ' ό,τι στα καθιερωμένα συστήματα», εξηγεί ο David Kaiser, προϊστάμενος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης στη LIQUI MOLY. Εκτός αυτού, με την ενεργή θερμοδιαχείριση των κινητήρων, οι αντλίες απενεργοποιούνται εν μέρει κατά τη διάρκεια λειτουργίας του οχήματος, κάτι που εντείνει το σχηματισμό λάσπης και επικαθίσεων στο σύστημα ψύξης.

Οι ακαθαρσίες, η φθορά και οι ρύποι στο κύκλωμα του νερού ψύξης αυξάνουν κατακόρυφα τη φθορά της αντλίας νερού. Επιπλέον, τα σωματίδια προσβάλλουν το στεγανοποιητικό παρέμβυσμα του άξονα. Όμως, η αντικατάσταση της αντλίας νερού δεν καταπολεμά την αιτία του προβλήματος. Είναι θέμα χρόνου, μέχρι οι ρύποι στο νερό ψύξης να επιτεθούν και στην καινούργια αντλία.

«Είναι σαν κάποιος να ετοιμάζεται για φαγητό, χωρίς να έχει πλύνει τα χέρια του. Γι' αυτόν τον λόγο είναι τόσο σημαντικό να καθαρίζεται το σύστημα ψύξης κάθε φορά που γίνεται κάποια εργασία στο ψυγείο», συνιστά ο David Kaiser. Αυτό γίνεται εύκολα και οικονομικά με το καθαριστικό για ψυγεία της LIQUI MOLY. Το προσθέτετε απλώς στο νερό ψύξης, ανάβετε τη θέρμανση και αφήνετε τον κινητήρα σε λειτουργία. Οι δραστικές ουσίες διαλύουν τις επικαθίσεις, τη λάσπη και τους ρύπους. Μετά από 10 ως 30 λεπτά, όλα αυτά απομακρύνονται μαζί με το παλιό νερό ψύξης και το σύστημα ξεπλένεται με νερό. Πλέον είναι καθαρό και μπορεί να έχει ξανά πλήρη απόδοση. Επιπλέον, αυξάνεται η διάρκεια ζωής της αντλίας νερού και προλαμβάνονται τα προβλήματα με το σύστημα ψύξης.

«Για τον ίδιο λόγο θα έπρεπε να καθαρίζεται και το σύστημα ψύξης, όταν αντικαθίσταται το ψυγείο», λέει ο David Kaiser. Κατά κανόνα σε παλιότερα αυτοκίνητα το ψυγείο έχει υποστεί τόσο ισχυρή διάβρωση, που πρέπει να αντικατασταθεί. Η ζημιά εντείνεται όταν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων δεν χρησιμοποιούν για την πλήρωση του συστήματος απιονισμένο νερό, αλλά νερό της βρύσης και μάλιστα χωρίς αντιψυκτικό. Το αποτέλεσμα: ακόμη περισσότερη διάβρωση, ακόμη περισσότερες ακαθαρσίες στο νερό ψύξης.

«Αν τώρα αντικατασταθεί μόνο το ψυγείο, οι επικαθίσεις και η λάσπη θα παραμείνουν στο σύστημα και θα προκαλέσουν προβλήματα και στο μέλλον», δηλώνει ο David Kaiser. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι ρύποι θα έπρεπε να απομακρυνθούν από ολόκληρο το σύστημα με το καθαριστικό ψυγείου της LIQUI MOLY. Πρόκειται για ένα απλό μέτρο που φέρνει μόνιμη επιτυχία. Σύμφωνα με τον David Kaiser: «Κάθε επαγγελματική εργασία στο σύστημα ψύξης πρέπει να περιλαμβάνει έναν καθαρισμό.»

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Σχετικά με τη LIQUI MOLY
Η LIQUI MOLY προσφέρει με σχεδόν 4000 προϊόντα τη μεγαλύτερη γκάμα χημικών προϊόντων για μηχανοκίνητα οχήματα στον κόσμο: λάδια και πρόσθετα κινητήρα, γράσα και πάστες, σπρέι και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, κόλλες και στεγανοποιητικά. Η LIQUI MOLY ιδρύθηκε το 1957 και τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία. Εκεί αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς στα πρόσθετα και βραβεύεται συνεχώς ως η καλύτερη μάρκα λαδιών. Η επιχείρηση με ιδιοκτήτη τον Ernst Prost διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες και ο κύκλος εργασιών της άγγιξε το 2016 τα 489 εκατομμύρια ευρώ.