A LIQUI MOLY a Würth-csoport részévé válik

Report this content

Ernst Prost eladja cégcsoportját a több milliárdos értékű vegyeskonszernnek

2017. december - a LIQUI MOLY-nak új tulajdonosa lesz. Az új év alkalmából Ernst Prost ügyvezető eladja cége üzletrészeit a Würth-csoportnak. "Ezzel biztosítom a LIQUI MOLY fennmaradását olyan időkben is, amelyekben esetleg már nem állok a kormányrúdnál", így Ernst Prost. Továbbra is ő marad a cégcsoport élén.

A LIQUI MOLY makkegészséges: magas saját tőke arány és az idei évben ismét rekordbevétel. "Nyugodt keretek között szerettem volna meghozni ezeket az intézkedéseket, amikor minden rendben van, nem pedig viszontagságos viszonyok között", így Ernst Prost.

A Würth-csoporttal régóta szoros kapcsolat áll fenn. A Würth-csoport majdnem 20 éve a LIQUI MOLY csendes résztulajdonosa - ez már akkor is biztosíték volt a nehéz időkre. Bár a Würth-csoport több, mint 70.000 munkavállalójával és 12,5 milliárd eurós árbevételével számottevően nagyobb, mint a LIQUI MOLY, azonban mégis családi vállalatról van szó. Ernst Prost: "Éppen ezért tudom, hogy a LIQUI MOLY a Würth-csoportnál jó kezekben lesz."

A háttérben lezajló tulajdonosváltástól eltekintve semmi sem változik. A LIQUI MOLY önálló cég marad a Würth-csoporton belül, Ernst Prost ügyvezető marad, és a munkavállalók számára sem változik semmi. "Aki ismer, tudja, hogy számomra a társvállalkozók az elsők", így Ernst Prost. "Ésszerűtlen lenne az elmúlt évek sikerreceptjén változtatni. Minden úgy megy tovább, mint eddig - csak éppen egy nagyobb tető alatt, mely fokozottabb védelmet biztosít."

Peter Szarafinski
Head of Media Relations International
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 1620 7701
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de
LIQUI MOLY GmbH | Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. A tulajdonos Ernst Prost által vezetett cég a világ 120 országában értékesíti termékeit, és a 2016-ös évben 489 millió eurós árbevételt realizált.