A LIQUI MOLY rekordév elé néz

A novemberi hónap a cégtörténet legerősebb hónapja volt

2016. december – dübörög az üzlet: A német motorolaj- és adalékgyártó LIQUI MOLY novemberben a cégtörténet legmagasabb árbevételét realizálta. Az elmúlt hónapban a cég 45,5 millió árbevételt ért el. Az első tizenegy hónapban elért 453 milliós árbevételével a LIQUI MOLY már most jelentősen felülmúlta előző évi árbevételét.

Ez az eredmény jól illik a rendkívül sikeres 2016-os év összképéhez. Márciusban és áprilisban már új havi rekordok álltak a cég könyveiben. Novemberben a cég az idei évben harmadjára állított fel új árbevételi rekordot. A 45,5 millió euró az előző hónaphoz képest 20 százalékos növekedést jelent. Az idén eddig elért 453 millió eurós árbevétel tíz százalékkal meghaladja az előző év ugyanezen időszakát, és már a teljes 2015-ös árbevételt is.

"A siker és a kudarc nem kizárólag a szerencsétől vagy a balszerencsétől függ, hanem az ember hozzáállásától is. Az együttműködés képességétől, amely egy adott cél követéséhez szükséges. Ezt novemberben bebizonyítottuk, akár csak a korábbi hónapokban", mondta Ernst Prost, a LIQUI MOLY vezetője. "Mind a 800 munkatársunk január óta szüntelenül nyomja a gázt. A már korábban is magas fordulatszám ellenére sikerült az év végi hajrában rádobnunk még egy lapáttal", így Ernst Prost. "A cég kiválóan növekszik és gyarapszik."

Ez pedig kihatással van a munkatársak számára is. A németországi telephelyeken közel 50 új munkahely jött létre. Az USA-ban a csapat létszáma az idén majdnem megduplázódott. Legnagyobb exportpiacunkon, Oroszországban az ukrán válság miatt bekövetkezett rubelhanyatlás ellenére stabil maradt az árbevétel. Nagy-Britanniában a Brexit ellenére jók a növekedési kilátásaink. Ott is új munkatársakat vettünk fel.

A siker további okaként Prost az Automotive területen történő kínálatbővítéssel végrehajtott diverzifikációt említi. Szisztematikusan törtek előre szomszédos üzletágakba. Így például két év előtt erősen bővítették a motorkerékpár termékeket, az idei évben pedig elindult a marine-vonal is. Építőipari gépekhez számos új termék érhető el. Még oldtimerekhez és repülőgépekhez is saját termékvonalakat kínálnak. Ez a tudástranszfer azért működik ilyen jól, mert az alapvető műszaki igények nagyon hasonlóak: robbanómotorok, kenés, lerakódások eltávolítása, ápolás és védelem a kopással szemben.

Ernst Prost: "Mindent egybevetve nagyon szerencsések vagyunk az üzleti modellünkkel. A világ minden részén vannak robbanómotorok – és mindegyiknek szüksége van kenésre. A személy- és teherautóállomány továbbra is töretlenül bővül. Nem csoda, hogy a világ minden részén tudunk üzletet kötni. Mindenképpen szerencse számunkra, hogy az autógyártók országából jövünk. A 'Made in Germany' tovább erősíti a márka már önmagában is pozitív kisugárzását. Az értékesítésnek már "csak" az a feladata, hogy világszerte ne Shell, BP vagy Castrol olajokat öntsenek a motorokba, hanem a LIQUI MOLY-éit.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. Az Ernst Prost tulajdonos által vezetett cég termékeit több, mint 120 országban forgalmazza, és az előző évben 441 millió eurós árbevételt realizált.

About Us

With around 4,000 items, LIQUI MOLY offers a global, uniquely broad range of automotive chemicals: Motor oils and additives, greases and pastes, sprays and car care, glues and sealants. Founded in 1957, LIQUI MOLY develops and produces exclusively in Germany. There it is the undisputed market leader for additives and is repeatedly voted the best oil brand. The company led by Ernst Prost sells its products in more than 120 countries and generated 489m euros in sales in 2016.

Media

Media