A LIQUI MOLY rekordév elé néz

Report this content

A novemberi hónap a cégtörténet legerősebb hónapja volt

2016. december – dübörög az üzlet: A német motorolaj- és adalékgyártó LIQUI MOLY novemberben a cégtörténet legmagasabb árbevételét realizálta. Az elmúlt hónapban a cég 45,5 millió árbevételt ért el. Az első tizenegy hónapban elért 453 milliós árbevételével a LIQUI MOLY már most jelentősen felülmúlta előző évi árbevételét.

Ez az eredmény jól illik a rendkívül sikeres 2016-os év összképéhez. Márciusban és áprilisban már új havi rekordok álltak a cég könyveiben. Novemberben a cég az idei évben harmadjára állított fel új árbevételi rekordot. A 45,5 millió euró az előző hónaphoz képest 20 százalékos növekedést jelent. Az idén eddig elért 453 millió eurós árbevétel tíz százalékkal meghaladja az előző év ugyanezen időszakát, és már a teljes 2015-ös árbevételt is.

"A siker és a kudarc nem kizárólag a szerencsétől vagy a balszerencsétől függ, hanem az ember hozzáállásától is. Az együttműködés képességétől, amely egy adott cél követéséhez szükséges. Ezt novemberben bebizonyítottuk, akár csak a korábbi hónapokban", mondta Ernst Prost, a LIQUI MOLY vezetője. "Mind a 800 munkatársunk január óta szüntelenül nyomja a gázt. A már korábban is magas fordulatszám ellenére sikerült az év végi hajrában rádobnunk még egy lapáttal", így Ernst Prost. "A cég kiválóan növekszik és gyarapszik."

Ez pedig kihatással van a munkatársak számára is. A németországi telephelyeken közel 50 új munkahely jött létre. Az USA-ban a csapat létszáma az idén majdnem megduplázódott. Legnagyobb exportpiacunkon, Oroszországban az ukrán válság miatt bekövetkezett rubelhanyatlás ellenére stabil maradt az árbevétel. Nagy-Britanniában a Brexit ellenére jók a növekedési kilátásaink. Ott is új munkatársakat vettünk fel.

A siker további okaként Prost az Automotive területen történő kínálatbővítéssel végrehajtott diverzifikációt említi. Szisztematikusan törtek előre szomszédos üzletágakba. Így például két év előtt erősen bővítették a motorkerékpár termékeket, az idei évben pedig elindult a marine-vonal is. Építőipari gépekhez számos új termék érhető el. Még oldtimerekhez és repülőgépekhez is saját termékvonalakat kínálnak. Ez a tudástranszfer azért működik ilyen jól, mert az alapvető műszaki igények nagyon hasonlóak: robbanómotorok, kenés, lerakódások eltávolítása, ápolás és védelem a kopással szemben.

Ernst Prost: "Mindent egybevetve nagyon szerencsések vagyunk az üzleti modellünkkel. A világ minden részén vannak robbanómotorok – és mindegyiknek szüksége van kenésre. A személy- és teherautóállomány továbbra is töretlenül bővül. Nem csoda, hogy a világ minden részén tudunk üzletet kötni. Mindenképpen szerencse számunkra, hogy az autógyártók országából jövünk. A 'Made in Germany' tovább erősíti a márka már önmagában is pozitív kisugárzását. Az értékesítésnek már "csak" az a feladata, hogy világszerte ne Shell, BP vagy Castrol olajokat öntsenek a motorokba, hanem a LIQUI MOLY-éit.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. Az Ernst Prost tulajdonos által vezetett cég termékeit több, mint 120 országban forgalmazza, és az előző évben 441 millió eurós árbevételt realizált.

Media

Media