A LIQUI MOLY továbbra is Németország legkedveltebb olajmárkája

A négy nagy német autós magazin olvasói idén is az első helyre emelték a LIQUI MOLY-t

2017. április – négy közvéleménykutatás, négy cím, egy sorozat: a LIQUI MOLY Németország legnépszerűbb olajmárkája. Ahogyan korábban is, a négy nagy német autós magazin olvasói a legjobb olajmárkával kapcsolatos kérdésre a LIQUI MOLY-t adták válaszul. "Amikor 2011-ben elnyertük az első két csúcshelyezést, nem számítottunk arra, hogy sorozatgyőztessé válunk majd", mondta Ernst Prost, a LIQUI MOLY ügyvezető tulajdonosa.

A hét évvel ezelőtti első címszerzés óta a kenőanyagcég 26-szor került a dobogó csúcsára. Ez a siker átterjedt a szakmédiára is. Ott a LIQUI MOLY további olvasói szavazásokat nyert meg. Azóta több, mint 30 további cím társult hozzá. "Az autósok és a szakmai közönség tudatában nem egyszeri csoda vagyunk, hanem sorozatgyőztessé váltunk a pontozótábla élén", hangsúlyozta Ernst Prost. Számára az éves olvasói közvéleménykutatások fontos hangulatképet mutatnak.

A négy vezető autós magazin évente megkérdezi olvasóit, hogy véleményük szerint melyek a legjobb autók és autós termékek. A 2,8 millió olvasóval rendelkező "Auto Motor und Sport" Németország második legnagyobb autós újságjaként indította a sort. A legjobb márkákkal kapcsolatos kérdésre a kenőanyagok kategóriában elsöprő többség választotta a LIQUI MOLY-t – 2011 óta töretlenül. Az ápolószerek kategóriájában a LIQUI MOLY második helyezést ért el. Ezt követően az Auto-Zeitung következett ugyanilyen eredménnyel: Hetedik egymást követő éve első helyezés a kenőanyagoknál, az ápolószerek között pedig második helyezés.

Ezt követően Németország legnagyobb autós magazinja mutatta be eredményeit: Az "Auto Bild" 3,4 millió olvasója döntött "minden kategória legjobb márkáiról". A LIQUI MOLY-t hatodjára választották meg a "Jó kenőanyagok az autóhoz" kategória 1. helyére.

A sorozat megkoronázására a "Motor Klassik" adott alkalmat. A Special-Interest kiadvány olvasói szintén a legjobb márkának válaszották a LIQUI MOLY-t a kenőanyag kategóriában. Szintén 2012 óta megszakítás nélkül.

"Nyolc millió olvasó bizalma nem a véletlen műve, különösen nem ilyen hosszú időn keresztül. Ez a kemény és következetes munka gyümölcse", mondta Ernst Prost. Ebbe beletartozik a márkaismertség kiépítése is. "A motorsport szponzorálása magától értetődő számunkra. Tovább feszítjük a húrt, és nemzetközi télisport rendezvényeken is szerepet vállalunk, hogy márkánk egész évben szem előtt legyen." Májusban a LIQUI MOLY a Németországban és Franciaországban megrendezésre kerülő jégkorong-világbajnokságon hirdet.

Ernst Prost: "A jövőben is első helyen akarunk maradni. A közvéleménykutatások eredményeit más piacokon is élénk figyelem övezi, és a világmárkává válásunk fontos elemét képezik."

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. A tulajdonos Ernst Prost által vezetett cég a világ 120 országában értékesíti termékeit, és a 2016-ös évben 489 millió eurós árbevételt realizált.

Media

Media

Documents & Links