A LIQUI MOLY túllépi a 800 munkavállalót

A kenőanyag- és adalékspecialista egy évtized leforgása alatt megduplázta a foglalkoztatott létszámot

2017. szeptember - egyik növekedési jelentés követi a másikat a LIQUI MOLY-nál. A német kenőanyag- és adalékspecialista augusztusban és szeptemberben 23 munkavállalót vett fel, ezzel pedig áttörte a 800 munkavállalós álomhatárt. 2006-hoz képest a munkavállalói létszám megduplázódott. A cég nemrégiben, ez év augusztusában számolt be a cégtörténet legnagyobb árbevételű hónapjáról.

A LIQUI MOLY-nál szinte összhangban bővül az árbevétel, a nyereség és a társvállalkozók száma, ahogyan a munkavállalókat a cégnél nevezik. A cég már 819 munkavállalót foglalkoztat: 515 főt Ulmban, 268-at pedig Saarlouisban. A 800-as álomhatárt az a 23 társvállalkozó törte át, aki augusztusban és szeptemberben kezdte meg a munkát, köztük kilenc tanuló. "Szeretem a fiatalokat, akik friss ötletekkel érkeznek hozzánk, és velünk, kiszolgált csatalokvakkal folytatnak eszmecserét a LIQUI MOLY jövőjéről", hangsúlyozza az ügyvezető, Ernst Prost. Nem csak egy unalmas generációváltásról van szó. "Az egész cég jövőre való alkalmassága a tét, ez pedig a fiatalok kezében van."

Ernst Prost meggyőződése szerint ehhez a jövőre való alkalmassághoz mindenki hozzájárul: "Miközben mi, "öregek" tapasztalatot, rutint és professzionalitást adunk, és átadjuk értékrendszerünket, addig a fiatalok a felkerekedést, az újat, akár a radikálist és forradalmit testesítik meg. Teljesen világos: A kiképzés, illetve általánosságban a képzés egy cég legfontosabb feladata, minden cégé egy szociális piacgazdaságban."

A bevétel és a nyereség az ügyvezető számára fontos mutatószámai a cég fennmaradásának. "Csak egy sikeres cég tud tartósan biztos munkahelyeket nyújtani." Ezeket a mérleg szempontjából fontos számokat más területeken érik el, amelyek nem szerepelnek a kimutatásokban: a munkavállalók számával, és első sorban elkötelezettségükkel. "Számunkra nem a gazdasági mutatószámok állnak a középpontban, hanem az emberek. Éppen ezért vannak rendben a számaink", így Ernst Prost. Mivel mindannyian részesei a sikernek, a cégvezető senkit sem emel ki 800. munkavállalóként. "Nem szólisták csoportja vagyunk, hanem csapatként dolgozunk, amelyben mindenki elvégzi a rábízott feladatot."

A 400-as határ eléréséig a LIQUI MOLY-nak közel öt évtizedre volt szüksége. 2006-ban a LIQUI MOLY társvállalkozók száma a saarvidéki MÉGUIN olajművek átvételével egyetlen csapásra 130 fővel nőtt. Az elmúlt tizenegy évben a társvállalkozók száma megduplázódott. Ernst Prost nem kívánta elkötelezni magát azzal kapcsolatosan, hogy mikorra érik el a 900 vagy az 1.000 főt. "Ám ha a növekedési tempónk továbbra is fennmarad, akkor erre igen hamar sor kerülhet."

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. A tulajdonos Ernst Prost által vezetett cég a világ 120 országában értékesíti termékeit, és a 2016-ös évben 489 millió eurós árbevételt realizált.

Media

Media