A LIQUI MOLY túllépi a fél milliárd eurós éves árbevételt

Report this content

Ezen felül a német olaj- és adalékspecialista novemberben új havi rekordot állított fel

2017. december - A LIQUI MOLY-nak először sikerült felülmúlnia az évi fél milliárd eurós árbevételt. "2017-ben ezzel fontos mérföldkövet sikerült elérnünk", mondta Ernst Prost, a német olaj- és adalékspecialista ügyvezetője. "És az év még nem ért véget." A fél milliárdos árbevétellel a LIQUI MOLY több, mint megduplázta árbevételét az elmúlt nyolc év alatt.

Az előző évben az árbevétel 489 millió euró volt. Az, hogy az 500 millió euró már december elején teljesült, a rendkívül erős novembernek köszönhető. Általában ebben a hónapban csökken a kereslet. Ebben az évben azonban nem csak az árbevétel visszaesése maradt el, hanem az 51,4 millió eurós árbevétellel új havi rekordot sikerült felállítani novemberben.

A sikernek számos oka van. A hazai piacon, Németországban és Ausztriában az erős piaci pozíció ellenére az árbevétel a tervezettnél jobban növekszik. Másrészről az exportüzlet is széles körben bővül. Két ország különösen kiemelkedik: Oroszország és Kína.

Oroszország hagyományosan a LIQUI MOLY legfontosabb exportpiaca. Az elmúlt években itt gyengélkedett a forgalom. A krími válság, az ukrán válság, a gazdasági válság és a rubel válság nyomott hagyott a számokon. Mára az orosz üzlet azonban nem csak helyreállt, hanem már felülmúlta a válságok előtti rekordszintet. A második árbevételi nagyágyú Kína, ahol a LIQUI MOLY az első tizenegy hónapban több, mint 50 százalékkal növelte bevételét az előző év ugyanezen időszakához képest.

Ezen eredmények tükrében Ernst Prost bizakodóan tekint a jövőbe. A LIQUI MOLY évről évre növekvő árbevételt ér el, méghozzá szerves növekedéssel, felvásárlások nélkül. Ernst Prost: "Olyan erősek vagyunk, hogy saját erőből tudunk növekedni. Ez annak köszönhető, hogy a megfelelő termékeket, a megfelelő minőséget és a megfelelő szolgáltatásokat kínáljuk."

Peter Szarafinski
Head of Media Relations International
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 1620 7701
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de
LIQUI MOLY GmbH | Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. A tulajdonos Ernst Prost által vezetett cég a világ 120 országában értékesíti termékeit, és a 2016-ös évben 489 millió eurós árbevételt realizált.

Media

Media