A LIQUI MOLY túllépi a fél milliárd eurós éves árbevételt

Ezen felül a német olaj- és adalékspecialista novemberben új havi rekordot állított fel

2017. december - A LIQUI MOLY-nak először sikerült felülmúlnia az évi fél milliárd eurós árbevételt. "2017-ben ezzel fontos mérföldkövet sikerült elérnünk", mondta Ernst Prost, a német olaj- és adalékspecialista ügyvezetője. "És az év még nem ért véget." A fél milliárdos árbevétellel a LIQUI MOLY több, mint megduplázta árbevételét az elmúlt nyolc év alatt.

Az előző évben az árbevétel 489 millió euró volt. Az, hogy az 500 millió euró már december elején teljesült, a rendkívül erős novembernek köszönhető. Általában ebben a hónapban csökken a kereslet. Ebben az évben azonban nem csak az árbevétel visszaesése maradt el, hanem az 51,4 millió eurós árbevétellel új havi rekordot sikerült felállítani novemberben.

A sikernek számos oka van. A hazai piacon, Németországban és Ausztriában az erős piaci pozíció ellenére az árbevétel a tervezettnél jobban növekszik. Másrészről az exportüzlet is széles körben bővül. Két ország különösen kiemelkedik: Oroszország és Kína.

Oroszország hagyományosan a LIQUI MOLY legfontosabb exportpiaca. Az elmúlt években itt gyengélkedett a forgalom. A krími válság, az ukrán válság, a gazdasági válság és a rubel válság nyomott hagyott a számokon. Mára az orosz üzlet azonban nem csak helyreállt, hanem már felülmúlta a válságok előtti rekordszintet. A második árbevételi nagyágyú Kína, ahol a LIQUI MOLY az első tizenegy hónapban több, mint 50 százalékkal növelte bevételét az előző év ugyanezen időszakához képest.

Ezen eredmények tükrében Ernst Prost bizakodóan tekint a jövőbe. A LIQUI MOLY évről évre növekvő árbevételt ér el, méghozzá szerves növekedéssel, felvásárlások nélkül. Ernst Prost: "Olyan erősek vagyunk, hogy saját erőből tudunk növekedni. Ez annak köszönhető, hogy a megfelelő termékeket, a megfelelő minőséget és a megfelelő szolgáltatásokat kínáljuk."

Peter Szarafinski
Head of Media Relations International
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 1620 7701
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de
LIQUI MOLY GmbH | Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. A tulajdonos Ernst Prost által vezetett cég a világ 120 országában értékesíti termékeit, és a 2016-ös évben 489 millió eurós árbevételt realizált.

About Us

With around 4,000 items, LIQUI MOLY offers a global, uniquely broad range of automotive chemicals: Motor oils and additives, greases and pastes, sprays and car care, glues and sealants. Founded in 1957, LIQUI MOLY develops and produces exclusively in Germany. There it is the undisputed market leader for additives and is repeatedly voted the best oil brand. The company led by Ernst Prost sells its products in more than 120 countries and generated 489m euros in sales in 2016.

Media

Media