Δύο νέα λάδια από τη LIQUI MOLY

Marine ATF και Marine Single Grade SAE 30

Δεκέμβριος 2016 – Η γερμανική εταιρεία LIQUI MOLY που εξειδικεύεται στα λιπαντικά και τα πρόσθετα επωφελείται από το χειμερινό διάλειμμα και λανσάρει στην αγορά δύο νέα λάδια για σκάφη: το Marine Single Grade SAE 30 και το Marine ATF. «Με αυτά, συνεχίζουμε να συμπληρώνουμε την γκάμα προϊόντων μας για σκάφη», δήλωσε ο Jan Volk, υπεύθυνος στη LIQUI MOLY για τις δραστηριότητες στον τομέα των σκαφών.

Το Marine ATF είναι ένα λάδι για αυτόματα συστήματα μετάδοσης το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μηχανισμούς αναστροφής πορείας, συστήματα υποβοηθούμενης διεύθυνσης, συστήματα ελέγχου, αντιστάθμισης και υδροστατικής μετάδοσης, καθώς και σε υδραυλικά και μηχανικά συστήματα, εφόσον γι' αυτά προβλέπεται η χρήση ATF. Το LIQUI MOLY Marine ATF προσφέρει καλύτερη προστασία από τη διάβρωση και περιορίζει τη φθορά ακόμη πιο δυναμικά σε σχέση με τα κοινά λιπαντικά ATF. Φροντίζει να διατηρεί την ικανότητα απόδοσης σε υψηλά επίπεδα τόσο σε συνθήκες ακραίας χρήσης, όσο και σε μεγαλύτερες περιόδους ακινησίας. Το Marine ATF της LIQUI MOLY έχει πάρει αρκετές εγκρίσεις Dexron και ενδείκνυται για μια ολόκληρη σειρά συστημάτων μετάδοσης ZF.

Στον αντίποδα βρίσκεται το Marine Single Grade SAE 30 που είναι το αντίθετο ενός high tec λιπαντικού. Πρόκειται για ένα κλασικό, μονότυπο ορυκτέλαιο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για παλαιότερους κινητήρες σκαφών, και ενδείκνυται τόσο για κινητήρες βενζίνης όσο και ντίζελ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα μετάδοσης, τα οποία απαιτούν λιπαντικό με δείκτη SAE 30.

«Και τα δύο αυτά λιπαντικά αποτελούν φέτος τις τελευταίες καινοτομίες για τους ιδιοκτήτες σκαφών», λέει ο Jan Volk. Η LIQUI MOLY είχε λανσάρει την γκάμα προϊόντων για σκάφη ήδη από τον Ιανουάριο. Ο ειδικός στα λιπαντικά και πρόσθετα εργαζόταν όμως εξαρχής για την επέκτασή της. Έτσι, φέτος, ανέπτυξε μεταξύ άλλων και ένα ειδικό λάδι για δίχρονους κινητήρες DFI. «Και για το 2017 προετοιμάζουμε ήδη τα επόμενα νέα προϊόντα.»

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:    +49 731 1420-189
Mobil:    +49 151 16207701
Fax:    +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Σχετικά με τη LIQUI MOLY
Η LIQUI MOLY προσφέρει με σχεδόν 4000 προϊόντα τη μεγαλύτερη στον κόσμο γκάμα χημικών προϊόντων για μηχανοκίνητα οχήματα: λάδια και πρόσθετα κινητήρα, γράσα και πάστες, σπρέι και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, κόλλες και στεγανοποιητικά. Η LIQUI MOLY ιδρύθηκε το 1957 και τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία. Εκεί αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς στα πρόσθετα και βραβεύεται συνεχώς ως η καλύτερη μάρκα λαδιών. Η επιχείρηση με ιδιοκτήτη τον Ernst Prost διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες και ο περσινός κύκλος εργασιών της άγγιξε τα 441 εκατομμύρια ευρώ.

Media

Media