Ακόμη περισσότερη προστασία για τον κινητήρα

Report this content

Η LIQUI MOLY κάνει το πρόσθετό της Marine Diesel Schutz ένα πραγματικό χημικό πολυεργαλείο για ντιζελοκινητήρες

Ιανουάριος 2017 – Κάτι καλό μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο. Αυτό ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι ερευνητές της LIQUI MOLY και ενσωμάτωσαν στο Marine Diesel Schutz μια πρόσθετη λειτουργία: πλέον το πρόσθετο δεν καταπολεμά μόνο τα βακτήρια, καθαρίζει το σύστημα καυσίμου, προστατεύει από τη διάβρωση και αυξάνει τον αριθμό κετανίου. Τώρα, προστατεύει επίσης το καύσιμο σαφώς καλύτερα από την οξείδωση και τη γήρανση, προκειμένου να αποφεύγονται τα προβλήματα μετά από παρατεταμένη ακινησία. Η νέα σύνθεση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην έκθεση «Boot» στο Ντίσελντορφ.

«Το Marine Diesel Schutz είναι ένα πολυσύνθετο όπλο γενικής χρήσης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται είτε προληπτικά είτε όταν υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα», δήλωσε ο Jan Volk, υπεύθυνος στη LIQUI MOLY για τις δραστηριότητες στον τομέα των σκαφών. «Όποιος έχει το πρόσθετο πάνω στο σκάφος του, είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει όλα τα κλασικά προβλήματα των ντιζελοκινητήρων.»

Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι η γήρανση του πετρελαίου κίνησης. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε σκάφη τα οποία παραμένουν ακινητοποιημένα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα ή κινούνται μόνο ελάχιστα. Στην πάροδο του χρόνου, η χημική σύνθεση του πετρελαίου αλλάζει. Ενδέχεται να προκύψουν ρητινοειδή υπολείμματα τα οποία φράσσουν τα ακροφύσια και τα φίλτρα. Η νέα σύνθεση του Marine Diesel Schutz διακόπτει τη γήρανση του πετρελαίου και το προφυλάσσει από την επιβλαβή οξείδωση.

Επίσης, το Marine Diesel Schutz της LIQUI MOLY συμβάλλει στην καταπολέμηση της μικροβιακής μόλυνσης του ντίζελ. Με την παρατεταμένη ακινησία, τα βακτήρια, οι ζυμομύκητες και οι μύκητες της μούχλας αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται αμέσως. Δημιουργούν μια σκληρή γλίνα, η οποία φράσσει το φίλτρο καύσιμου και αναγκάζει τον κινητήρα να σταματήσει. Το Marine Diesel Schutz καταπολεμά αυτούς τους μικροοργανισμούς. Επιπλέον, το πρόσθετο απομακρύνει τα ιζήματα απ' όλο το σύστημα καυσίμου και το προστατεύει αποτελεσματικά από τη διάβρωση. Τέλος, περιέχει ένα βελτιωτικό του αριθμού κετανίου, το οποίο προσφέρει στο καύσιμο καλύτερες ιδιότητες καύσης. Έτσι, ακόμη και μετά από παρατεταμένη ακινησία, ο κινητήρας παίρνει αμέσως μπρος.

«Το Marine Diesel Schutz της εταιρείας μας είναι το χημικό πολυεργαλείο για όλους τους ιδιοκτήτες σκαφών με ντιζελοκινητήρα», λέει ο Jan Volk. «Αντί κάποιος να πρέπει να χρησιμοποιήσει πολλά ειδικά πρόσθετα, ένα και μόνο πρόσθετο καλύπτει πολλούς τομείς εφαρμογής.»

Το βελτιωμένο Marine Diesel Schutz θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην έκθεση «Boot», η οποία διοργανώνεται στο Ντίσελντορφ από τις 21 έως τις 29 Ιανουαρίου. Η LIQUI MOLY θα βρίσκεται στην αίθουσα 10 στο περίπτερο F18.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Σχετικά με τη LIQUI MOLY
Η LIQUI MOLY προσφέρει με σχεδόν 4000 προϊόντα τη μεγαλύτερη στον κόσμο γκάμα χημικών προϊόντων για μηχανοκίνητα οχήματα: λάδια και πρόσθετα κινητήρα, γράσα και πάστες, σπρέι και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, κόλλες και στεγανοποιητικά. Η LIQUI MOLY ιδρύθηκε το 1957 και τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία. Εκεί αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς στα πρόσθετα και βραβεύεται συνεχώς ως η καλύτερη μάρκα λαδιών. Η επιχείρηση με ιδιοκτήτη τον Ernst Prost διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες και ο περσινός κύκλος εργασιών της άγγιξε τα 441 εκατομμύρια ευρώ.

Media

Media