Doi noi uleiuri pentru transmisii de la LIQUI MOLY

Report this content

Specialistul în lubrifianţi prezintă produsele TOP TEC MTF 5200 75W-80 şi TOP TEC MTF 5100 75W

Septembrie 2017 – Deşi domeniul lor de utilizare este total diferit, uleiurile pentru transmisii şi uleiurile de motor au totuşi lucruri în comun: sunt din ce în ce mai fluide şi trebuie să-şi îmbunătăţească permanent performanţa. Cei doi noi performeri din gama de uleiuri pentru transmisii a expertului german în uleiuri LIQUI MOLY sunt TOP TEC MTF 5200 75W-80 şi TOP TEC MTF 5100 75W.

La uleiurile de motor, aditivii joacă un rol din ce în ce mai important. Această evoluţie este similară la uleiurile pentru transmisii. Este vorba despre noile uleiuri MTF - acronimul înseamnă Manual Transmission Fluid - lubrifianţi de înaltă performanţă, cu viscozitate redusă. Cu cât sunt mai fluide uleiurile, cu atât sunt mai mici pierderile din frecare şi consumul de carburant. „Vremea uleiurilor clasice pentru transmisii a trecut“, declară Oliver Kuhn, director adjunct al laboratorului de uleiuri de la LIQUI MOLY. Uleiurile clasice pentru cutiile de viteze manuale şi pentru diferenţiale sunt concepute prea diferit, pentru că, fiind complet separate unele de altele constructiv, îşi îndeplinesc sarcinile în condiţiile complet diferite.

În cutiile de viteze moderne în ziua de astăzi este integrat totul laolaltă. Ca urmare uleiurile moderne pentru transmisii, cum sunt TOP TEC MTF 5200 75W-80 şi TOP TEC MTF 5100 75W trebuie să prezinte multe calităţi. „Şi compatibilitatea cu materialul joacă un rol important. Noile materiale din cutiile de viteze cer noi compoziţii de aditivi“, spune Oliver Kuhn.

TOP TEC MTF 5200 75W-80 a fost conceput pentru a fi utilizat în transmisiile de tip transaxle, în cutiile de viteze manuale şi mecanismele de distribuţie, în timp ce TOP TEC MTF 5100 75W a fost conceput special pentru cutii de viteze manuale şi cutiile de viteze cu dublu ambreiaj, S tronic şi DSG. Ambele uleiuri garantează un confort de comutare excepţional în orice condiţii de funcţionare, o transmisie curată şi o durată mare de viaţă a uleiului.

Top Tec MTF 5200 75W-80

LIQUI MOLY recomandă acest produs pentru autovehicule, respectiv agregate, pentru care se cer următoarele specificaţii sau numere de piese de schimb originale:

MW 83 22 0 309 031, BMW 83 22 0 403 247, BMW MTF LT-2, BMW MTF LT-4, Ford WSD-M2C 200-C, GM 1940764, GM 1940768, NISSAN MT-XZ, NISSAN MT-XZ TL (JR Type), Peugeot Citroen (PSA) B71 2330, Special Honda MTF-II, Volvo 97308

TOP TEC MTF 5100 75W

LIQUI MOLY recomandă acest produs pentru autovehicule, respectiv agregate, pentru care se cer următoarele specificaţii sau numere de piese de schimb originale:

BMW 83 22 7 533 818, BMW MTF LT-3, Ford WSD-M2C 200-D2, VW G 052 178, VW G 052 512, VW G 052 726, VW G 060 726, VW G 070 726

Şi unul şi altul dintre cele două uleiuri sunt disponibile în recipiente de 1, 20 şi 60 litri.

--------------------------

„Uleiurile clasice pentru transmisii nu mai îndeplinesc cele mai înalte standarde“ 

Expertul în uleiuri Oliver Kuhn de la LIQUI MOLY explică particularităţile uleiurilor moderne pentru transmisii 

Septembrie 2017 – Cu uleiurile pentru transmisii TOP TEC MTF 5200 75W-80 şi TOP TEC MTF 5100 75W ies pe piaţă simultan doi noi lubrifianţi speciali de la LIQUI MOLY. Oliver Kuhn, director adjunct al laboratorului de uleiuri de la LIQUI MOLY, explică caracteristicile şi domeniile de utilizare ale celor două produse noi.

De ce sunt noile uleiuri pentru transmisii de la LIQUI MOLY atât de speciale şi ce este caracteristic acestora?

Oliver Kuhn: Ca şi la uleiurile de motor, şi domeniul uleiurilor pentru transmisii s-a diversificat permanent, ajungându-se ca diferenţierea care la început se făcea foarte simplu şi clar doar între uleiuri pentru cutii de viteze manuale şi uleiuri pentru diferenţiale să fie astăzi foarte complexă. Înainte, în menţionatele uleiuri pentru cutii de viteze manuale trebuia să se adauge cantităţi mai degrabă reduse de aditivi, pentru a le putea comanda în mod corespunzător comportamentul faţă de inelele sincron. Spre deosebire de acestea, uleiurile pentru punţi erau mult mai puternic aditivate, pentru că în aceste agregate de regulă sunt presiuni mai mari. Astăzi această diferenţiere adesea nu mai există, în transmisie este integrat totul laolaltă.

În prezent produsele trebuie să întrunească simultan mai multe caracteristici. Adesea uleiurile clasice nu mai pot fi folosite. Materialele noi fac necesară concentrarea pe noi compoziţii de aditivi. La aceasta se adaugă, exact ca şi în domeniul uleiurilor de motor, tendinţa către uleiuri din ce în ce mai subţiri. Dacă înainte erau uzuale uleiuri ca SAE 85W-90 sau 80W-90, apoi s-a trecut la SAE 75W-90, iar astăzi se folosesc 75W sau 75W-80. Este utilizată o viscozitate redusă, pentru a reduce pierderile din frecare şi a economisi în acest fel carburant. Şi exact acest lucru realizează şi cele două uleiuri pentru transmisii, care se deosebesc mai ales prin domeniile de utilizare.

Ce domenii de utilizare există pentru noile uleiuri pentru transmisii?

Oliver Kuhn: Având în vedere standardele din ce în ce mai diferenţiate pe care producătorii de automobile le cer de la uleiuri, aceste uleiuri pentru transmisii au noi domenii de utilizare. Caracteristica de frecare, compatibilitatea cu materialele, capacitatea de preluare a presiunii, dar şi viscozitatea sunt din ce în ce mai importante. Noile uleiuri pentru transmisii permit deci acoperirea cerinţelor cutiilor de viteze manuale moderne ale autoturismelor, ceea ce uleiurile clasice pentru cutii de viteze manuale nu mai pot face.

Dacă ne gândim în acest domeniu la piaţa auto japoneză şi americană, este clar că într-adevăr mulţi producători mizează pe API GL 4 şi API GL 5 şi din acest motiv autorizează pentru utilizare şi uleiuri mai vechi pentru transmisii. În domeniul OEM din Europa există cea mai mare diferenţiere în această privinţă, în timp ce în afara Europei această tendinţă este mai degrabă redusă. Ca şi la uleiurile de motor, şi la uleiurile pentru transmisii omologările API şi ILSAC diferenţiază într-o măsură mult mai mică, prin contrast cu acestea ACEA şi OEM din Europa fiind mult mai complexe.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Despre LIQUI MOLY
Cu aproximativ 4000 articole, LIQUI MOLY oferă o gamă largă unică la nivel mondial de produse chimice auto: uleiuri de motor şi aditivi, unsori şi paste, spray-uri şi produse de îngrijire auto, produse de lipit şi etanşare. Înfiinţat în 1957, LIQUI MOLY îşi dezvoltă şi fabrică produsele exclusiv în Germania. În această ţară este lider de piaţă nedisputat în domeniul aditivilor şi este votat cu fiecare ocazie ca cea mai bună marcă de uleiuri. Compania, condusă de proprietarul său Ernst Prost, îşi vinde produsele în peste 120 de ţări, iar în anul 2016 a obţinut o cifră de afaceri de 489 milioane euro.

Media

Media