LIQUI MOLY atinge o jumătate de miliard de euro cifră de afaceri anuală

În plus specialistul german în uleiuri şi aditivi înregistrează în noiembrie un nou record lunar

Decembrie 2017 – Pentru prima dată LIQUI MOLY a depăşit ştacheta de jumătate miliard de euro cifră de afaceri anuală. „Cu aceasta am obţinut o performanţă importantă pentru 2017“, a declarat Ernst Prost, director general al specialistului german în uleiuri şi aditivi. „Şi anul nu s-a terminat încă.“ Această jumătate de miliard înseamnă că cifra de afaceri a LIQUI MOLY a crescut de două ori şi mai mult în ultimii opt ani.

Anul trecut cifra de afaceri se situa la 489 milioane euro. Faptul că ştacheta de 500 de milioane euro a fost atinsă deja la începutul lui decembrie s-a datorat şi unui noiembrie deosebit de performant. În mod obişnuit cererea scade în această lună. Anul acesta însă nu numai că nu am avut obişnuita scădere a cifrei de afaceri din noiembrie, ci chiar am înregistrat, cu 51,4 milioane euro, un nou record lunar.

Succesul are mai multe motive. Pe de o parte, cifra de afaceri a crescut pe pieţele noastre naţionale Germania şi Austria mai puternic decât ne-am aşteptat, în ciuda faptului că aici ne bucuram deja de o poziţionare foarte fermă pe piaţă. Pe de altă parte, exporturile cresc la scară mare. În acest context două ţări ies în evidenţă în mod deosebit: Rusia şi China.

Rusia este în mod tradiţional cea mai importantă piaţă de export a LIQUI MOLY. Dar bineînţeles că acolo desfacerile au scăzut în ultimii ani. Criza din Crimeea, criza din Ucraina, criza economică şi criza rublei şi-au spus cuvântul asupra cifrelor. Acum activitatea din Rusia nu numai că s-a redresat, dar a şi depăşit valorile-record de dinaintea crizei. A doua ţară cu cifră de afaceri mare este China, unde în ultimele unsprezece luni LIQUI MOLY şi-a crescut cifra de afaceri cu mai mult de 50 de procente în comparaţie cu acelaşi interval al anului trecut.

Aceste performanţe îi permit lui Ernst Prost să privească încrezător în viitor. LIQUI MOLY înregistrează an de an cifre de afaceri ascendente, ca rezultat al unei creşteri organice, fără achiziţii de companii. Ernst Prost: „Suntem atât de puternici, încât creştem din propria forţă. Pentru că oferim produsele corecte, calitatea corectă şi service-ul corect.“

Peter Szarafinski
Head of Media Relations International
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 1620 7701
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de
LIQUI MOLY GmbH | Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Despre LIQUI MOLY
Cu aproximativ 4000 articole, LIQUI MOLY oferă o gamă largă unică la nivel mondial de produse chimice auto: uleiuri de motor şi aditivi, unsori şi paste, spray-uri şi produse de îngrijire auto, produse de lipit şi etanşare. Înfiinţat în 1957, LIQUI MOLY îşi dezvoltă şi fabrică produsele exclusiv în Germania. În această ţară este lider de piaţă nedisputat în domeniul aditivilor şi este votat cu fiecare ocazie ca cea mai bună marcă de uleiuri. Compania, condusă de proprietarul său Ernst Prost, îşi vinde produsele în peste 120 de ţări, iar în anul 2016 a obţinut o cifră de afaceri de 489 milioane euro.

Media

Media