LIQUI MOLY intră sub umbrela Grupului Würth

Report this content

Ernst Prost a vândut grupul conglomeratului de firme

Decembrie 2017 – LIQUI MOLY are un nou proprietar. La finalul anului directorul și acționarul Ernst Prost a vândut partea sa din firmă Grupului Würth. „Astfel pot fi sigur că LIQUI MOLY va continua să existe și dacă nu voi mai fi la conducere”, spune Ernst Prost. El va rămâne în continuare la conducere.

LIQUI MOLY are performanțe solide: o cotă ridicată a capitalului propriu și în acest an, din nou, o cifră de afaceri record. „Am dorit să iau măsuri de siguranță pentru viitor în liniște, acum când ne merge bine și nu suntem sub presiunea unor condiții nefavorabile”, a spus Ernst Prost.

Cu Grupul Würth avem relații de lungă durată. De aproape 20 de ani Grupul Würth este acționar discret la LIQUI MOLY – aceasta fiind deja de atunci o asigurare împotriva neprevăzutului. Chiar dacă Grupul Würth, cu cei peste 70 000 de angajați și cu o cifră de afaceri de 12,5 mld. euro, este mult mai mare decât LIQUI MOLY, este de asemenea o afacere de familie. Ernst Prost: „De aceea, știu că LIQUI MOLY va fi pe mâini bune la Würth.”

În afară de proprietar nu se va schimba nimic. LIQUI MOLY va rămâne o firmă de sine-stătătoare în cadrul Grupului Würth, Ernst Prost va rămâne director general, iar pentru angajați nu se va schimba, de asemenea, nimic. „Cei care mă cunosc știu că partenerii mei sunt întotdeauna pe primul plan”, spune Ernst Prost. „Dacă ne gândim la succesul din ultimii ani, nu ar fi logic să schimbăm ceva. Totul va continua ca și până acum – dar o umbrelă mai mare ne va oferi o protecție mai bună.”

Peter Szarafinski
Head of Media Relations International
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 1620 7701
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de
LIQUI MOLY GmbH | Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Despre LIQUI MOLY
Cu aproximativ 4000 articole, LIQUI MOLY oferă o gamă largă unică la nivel mondial de produse chimice auto: uleiuri de motor şi aditivi, unsori şi paste, spray-uri şi produse de îngrijire auto, produse de lipit şi etanşare. Înfiinţat în 1957, LIQUI MOLY îşi dezvoltă şi fabrică produsele exclusiv în Germania. În această ţară este lider de piaţă nedisputat în domeniul aditivilor şi este votat cu fiecare ocazie ca cea mai bună marcă de uleiuri. Compania, condusă de proprietarul său Ernst Prost, îşi vinde produsele în peste 120 de ţări, iar în anul 2016 a obţinut o cifră de afaceri de 489 milioane euro.