LIQUI MOLY je uradni sponzor svetovnega prvenstva v hokeju na ledu, IIHF 2017

Proizvajalec olj svoje sodelovanje pri zimskih športih zaključuje s svetovnimi dvoboji, ki bodo potekali v Nemčiji in Franciji

April 2017 – Veliki finale za prizadevno sodelovanje podjetja LIQUI MOLY pri zimskih športih. Nemški strokovnjak za olja je uradni sponzor svetovnega prvenstva v hokeju na ledu, IIHF 2017. Potekalo bo meseca maja v Nemčiji in Franciji. »Svetovno prvenstvo je zadnji izjemno velik mednarodni dogodek v zimskem športu to sezono. Sodelujejo države, ki za nas predstavljajo izredno pomembne trge,« pravi Peter Baumann, vodja trženja pri podjetju LIQUI MOLY.

Vse severnoevropske države imajo ekipe na svetovnem prvenstvu, poleg tega bo še šest ekip iz vzhodne Evrope, Francije, Italije in Švice. »Rusija je naš daleč najboljši izvozni trg, Severna Amerika pa je trg, na katerem se želimo širiti in na katerem vidimo ogromen potencial,« pravi vodja trženja. V vseh teh državah je hokej na ledu zelo priljubljen ali nacionalni šport.

Tekme za naslov prvaka, ki so bile leta 2016 v Rusiji, si je ogledalo skoraj 420.000 gledalcev na stadionih. Televizijski prenosi v 167 državah so organizatorjem prinesli skoraj 1,3 milijarde televizijskih gledalcev. Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji leta 2010 je stadione obiskalo skoraj 550.000 obiskovalcev.

Logotip podjetja bo nameščen na obeh arenah svetovnega prvenstva v Kölnu in Parizu, na ograji igrišča za golom oz. na mestu, ki je relevantno za televizijski prenos, na številnih uradnih transparentih in oglasnih stenah ter na reklamnih oglasih na reklamnih zaslonih.

Tekmovanje, ki bo od 5. do 21. maja potekalo v Nemčiji in Franciji, dopolnjuje paket sponzorstva zimskih športov podjetja LIQUI MOLY in ga zaključuje. Doslej je zajemal mednarodna tekmovanja v drugih disciplinah v Evropi, Severni Ameriki in Aziji. »Na tak način milijonom gledalcev, ki jih s svojim udejstvovanjem v motošportu ne bi dosegli, predstavimo LIQUI MOLY,« pravi Peter Baumann.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

O podjetju LIQUI MOLY
Z okoli 4000 izdelki ponuja podjetje LIQUI MOLY obsežen edinstven asortiment avtomobilskih kemičnih izdelkov na svetu: motorna olja in dodatke, masti in paste, spreje in izdelke za nego avtomobilov, lepila in tesnilna sredstva. Podjetje LIQUI MOLY, ki je bilo ustanovljeno leta 1957, svoje izdelke razvija in proizvaja izključno v Nemčiji. Tam je neizpodbitno vodilno podjetje na trgu na področju dodatkov in je vedno znova izbrano za najboljšo znamko olj. Podjetje, ki ga vodi lastnik Ernst Prost, svoje izdelke prodaja v več kot 120 državah in je v letu 2016 ustvarilo promet v višini 489 milijonov evrov.

Media

Media