LIQUI MOLY ostaja najbolj priljubljena znamka olj v Nemčiji

Bralci štirih največjih nemških revij o avtomobilizmu so LIQUI MOLY tudi letos izbrali za najboljšo znamko

April 2017 – štiri ankete, štirje naslovi, ena serija: LIQUI MOLY je najbolj priljubljena znamka olj v Nemčiji. Kot vsa prejšnja leta so se bralci štirih največjih nemških revij o avtomobilizmu pri vprašanju o najboljši znamki olj tudi letos odločili za LIQUI MOLY. »Ko smo leta 2011 dosegli prvi dve mesti, nismo pričakovali, da bomo postali serijski zmagovalci,« pravi Ernst Prost, direktor družbe LIQUI MOLY.

Od prvega naslova pred sedmimi leti je podjetje, ki proizvaja maziva, že 26-krat stalo na vrhu stopničk. Ta uspeh se je prenesel tudi v strokovne medije. Tam je podjetje LIQUI MOLY zmagalo še na drugih izborih bralcev. Do zdaj so zbrali že več kot 30 naslovov. »Vozniki avtomobilov in strokovnjaki nas ne jemljejo kot čudež, ki se zgodi enkrat, ampak so nas kot serijske zmagovalce uvrstili v sam vrh lestvic,« poudarja Ernst Prost. Zanj letne ankete bralcev predstavljajo pomembno sliko dejanskega zadovoljstva.

Vsako leto štiri vodilne revije o avtomobilizmu svoje bralce vprašajo, kateri so po njihovem mnenju najboljši avti in izdelki za avto. S tem je začela revija »Auto Motor und Sport«, ki je z 2,8 milijoni bralcev druga največja revija o avtomobilizmu v Nemčiji. Pri vprašanju o najboljši znamki v kategoriji maziv se je večina odločila za znamko LIQUI MOLY – in tako se neprekinjeno odločajo že od leta 2011. V kategoriji negovalnih sredstev je znamka LIQUI MOLY pristala na drugem mestu. Sledila je revija o avtomobilizmu s popolnoma enakim rezultatom: sedmo leto zapored prvo mesto v kategoriji maziv in na drugem mestu v kategoriji negovalnih sredstev.

Potem so razglasili rezultate največje nemške revije za avtomobilske navdušence: 3,4 milijonov bralcev revije »Auto Bild« je odločalo o »najboljši znamki v vseh razredih«. Že šestič zapored so znamko LIQUI MOLY uvrstili na prvo mesto v kategoriji »dobra maziva za avto«.

Zaključek je okronala revija »Motor Klassik«. Tudi bralci te revije so znamko LIQUI MOLY izbrali za najboljšo znamko v kategoriji maziv. Prav tako neprekinjeno že od leta 2012.

»Da nam zaupa okoli osem milijonov bralcev ni naključje, sploh pa ne ves ta čas. Je plačilo za trdo in dosledno delo,« pravi Ernst Prost. Del tega je tudi doseganje prepoznavnosti znamke. »Sponzorstvo v motošportih je za nas samoumevno. Še naprej se trudimo in sodelujemo tudi na mednarodnih prireditvah zimskih športov, da bi bila naša znamka celo leto prisotna po vsem svetu.« Meseca maja bo podjetje LIQUI MOLY sodelovalo na svetovnem prvenstvu v hokeju, ki bo potekalo v Nemčiji in Franciji.

Ernst Prost: »Tudi v prihodnje želimo ostati številka ena. Rezultate ankete z velikim zanimanjem spremljajo tudi na drugih trgih in so pomemben temelj za našo pot do svetovne znamke.«

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

O podjetju LIQUI MOLY
Z okoli 4000 izdelki ponuja podjetje LIQUI MOLY obsežen edinstven asortiment avtomobilskih kemičnih izdelkov na svetu: motorna olja in dodatke, masti in paste, spreje in izdelke za nego avtomobilov, lepila in tesnilna sredstva. Podjetje LIQUI MOLY, ki je bilo ustanovljeno leta 1957, svoje izdelke razvija in proizvaja izključno v Nemčiji. Tam je neizpodbitno vodilno podjetje na trgu na področju dodatkov in je vedno znova izbrano za najboljšo znamko olj. Podjetje, ki ga vodi lastnik Ernst Prost, svoje izdelke prodaja v več kot 120 državah in je v letu 2016 ustvarilo promet v višini 489 milijonov evrov.

Media

Media

Documents & Links