LIQUI MOLY še naprej stavi na zimske športe

Report this content

Proizvajalec motornih olj in dodatkov pripravlja milijonski sponzorski paket za prihajajoči dve sezoni

Oktober 2017 – zimski čas je čas LIQUI MOLY. Ko se ohladi, številni izdelki nemškega strokovnjaka za motorna olja in dodatke pokažejo svoj pravi obraz. Logotip podjetja lahko vidimo pri zimskih športih po vsem svetu. Enako bo tudi v prihajajočih dveh sezonah, zato podjetje strmi za novimi zvrstmi športa in pripravlja več milijonov evrov. S tem bo krepko preseglo vsa dosedanja vlaganja v oglaševanje v zimskih športih.

Na hokejskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji in Franciji meseca maja je podjetje LIQUI MOLY prvič sodelovalo kot reklamni partner. Odgovor na sodelovanje pri največjih dogodkih v zimskih športih je bil tako dober, da bo podjetje kot sponzor nastopilo tudi na svetovnem prvenstvu na Danskem, ki bo prihodnje leto, in svetovnem prvenstvu leta 2019 na Slovaškem.

Hitrostno drsanje in drsanje na kratkih progah, posebna disciplina hitrega drsanja, sta tudi prvič del angažiranosti podjetja LIQUI MOLY za zimske športe. »Razsežnost medijev, predvsem televizije, ki so nam jo naklonile prireditve v zadnjih letih, je bila fenomenalna in nas je spodbudila k temu, da nadaljujemo po tej poti,« pravi vodja trženja v podjetju LIQUI MOLY, Peter Baumann. Z novimi zvrstmi športa naj bi to število ponovno naraslo.

Poleg tega obljubljajo velik potencial na trgih, ki so pomembni za podjetje LIQUI MOLY, ampak ni nujno, da jih povežemo z zimskimi športi; na primer Južna Koreja in Kitajska. Svetovno prvenstvo v sprintu hitrostnega drsanja bo leta 2018 potekalo v kitajskem mestu Changchun. Dve tekmovanji za svetovni pokal leta 2017 na kratkih progah bosta novembra potekali v Šanghaju in Seoulu. Kraji svetovnih dvobojev za sezono 2018/19 še niso določeni. »Zagotovo pa bodo nekateri ponovno potekali nekje v Aziji. To je regija sveta, ki nam ponuja izjemno velik potencial rasti,« pravi vodja trženja.

Od meseca septembra do meseca maja bo podjetje LIQUI MOLY v obeh prihajajočih sezonah zimskih športov pravzaprav neprestano prisotno na 226 prireditvah. »Ko je v motošportu čas zimskega počitka za prireditve, podjetje LIQUI MOLY nastopa na drugih odrih. Tako je naša znamka skoraj stalno prisotna v športu in medijih. Hkrati nadaljujemo z večanjem prepoznavnosti znamke tudi izven motošporta.«

Podjetje LIQUI MOLY bo sodelovalo na sledečih tekmovanjih:

 • svetovni pokal FIS v nordijski kombinaciji 2017/18 in 2018/19
 • svetovni pokal FIS v smučarskih skokih 2017/18 in 2018/19
 • RAW AIR 2018 in 2019 (del svetovnega pokala v smučarskih skokih)
 • svetovni pokal v smučanju AUDI FIS 2017/18 in 2018/19
 • svetovna prvenstva FIS v smučarskih poletih 2018
 • svetovni prvenstvi v hokeju na ledu 2018 in 2019
 • svetovni pokal in prvenstva v hitrostnem drsanju ISU 2017/18
 • svetovni pokal in prvenstva v hitrostnem drsanju na kratkih progah ISU 2017/18 in 2018/19
 • svetovni pokal v bobu in skeletonu BMW IBSF in SP 2017/18 in 2018/19
 • svetovna prvenstva v nordijskem smučanju FIS 2019

Do sedaj znane države, v katerih bodo potekala tekmovanja so:

 • v Evropi: Nemčija, Slovenija, Italija, Nizozemska, Andora, Danska, Norveška, Švedska, Finska, Avstrija, Madžarska, Švica, Belorusija in Rusija
 • v Severni Ameriki: ZDA in Kanada
 • v Aziji: Kitajska in Južna Koreja

Peter Baumann: »V zimskih športih sodelujemo zato, ker imajo zvrsti športa, ki smo jih izbrali, svoje oboževalce po vsem svetu. Tako znamko LIQUI MOLY približamo ljudem na prireditvah in preko medijev.«

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

O podjetju LIQUI MOLY
Z okoli 4000 izdelki ponuja podjetje LIQUI MOLY obsežen edinstven asortiment avtomobilskih kemičnih izdelkov na svetu: motorna olja in dodatke, masti in paste, spreje in izdelke za nego avtomobilov, lepila in tesnilna sredstva. Podjetje LIQUI MOLY, ki je bilo ustanovljeno leta 1957, svoje izdelke razvija in proizvaja izključno v Nemčiji. Tam je neizpodbitno vodilno podjetje na trgu na področju dodatkov in je vedno znova izbrano za najboljšo znamko olj. Podjetje, ki ga vodi lastnik Ernst Prost, svoje izdelke prodaja v več kot 120 državah in je v letu 2016 ustvarilo promet v višini 489 milijonov evrov.