LIQUI MOLY újdonságok Opel, Vauxhall és General Motors járművekhez

A Special Tec DX1 egy speciális olaj az Opel, a Vauxhall és a General Motors új benzinmotorjai számára.

2017. október – A Special Tec DX1-gyel a LIQUI MOLY az Opel, Vauxhall és General Motors új benzinmotorjaihoz szükséges olajat dobott piacra. A motorolajok hagyományos feladatai - kenés, tisztítás, hűtés, korrózió-védelem - mellett egy speciális problémát is meg kell oldania.

Egyes downsizing-motorok, de bizonyos nagyobb, magas sűrítési arányú, közvetlen befecskendezésű motorok esetében is nagyobb az idő előtti gyújtás kockázata alacsony fordulatszám mellett (LSPI - low speed pre-ignition). Ennek során a benzin-levegő-keverék az égési kamrában magától meggyullad azelőtt, hogy a gyújtószikra kialakulna. Ez a motor kopogásához, ezáltal pedig annak súlyos károsodásához vezethet. A jelenséget még nem sikerült tökéletesen megérteni. A motor belsejének szennyezettsége éppúgy hozzájárul, mint a rossz üzemanyag-minőség. Arra is rájöttek, hogy ez a kockázat speciális motorolajokkal mérsékelhető. Ezért az Opel, a Vauxhall és a General Motors bizonyos modellekhez ilyen olajat ír elő.

A LIQUI MOLY Special Tec DX1 ilyen típusú olaj. Eleget tesz a General Motors Dexos 1 Generation 2 szabványnak. Más autógyártók, köztük a Chrysler, a Ford, a Kia, a Honda, a Hyundai, a Mazda, a Nissan és a Toyota is ilyen tulajdonságokkal rendelkező olajat írnak elő egyes modelljeikhez. A Special Tec DX1 kizárólag bizonyos benzinmotorokhoz használható, dízelmotorokhoz nem alkalmazható.

Egy speciális olaj, mely segít megelőzni egyes motoroknál a gyújtási problémákat - ez is azt mutatja, hogy ma a motorolajok már nem tetszőlegesen cserélhető kenőanyagok, hanem magasan specializált, folyékony alkatrészek, melyeknek pontosan illeszkedniük kell az adott motorhoz.

Peter Szarafinski
Head of Media Relations International
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 1620 7701
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de
LIQUI MOLY GmbH | Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. A tulajdonos Ernst Prost által vezetett cég a világ 120 országában értékesíti termékeit, és a 2016-ös évben 489 millió eurós árbevételt realizált.

About Us

With around 4,000 items, LIQUI MOLY offers a global, uniquely broad range of automotive chemicals: Motor oils and additives, greases and pastes, sprays and car care, glues and sealants. Founded in 1957, LIQUI MOLY develops and produces exclusively in Germany. There it is the undisputed market leader for additives and is repeatedly voted the best oil brand. The company led by Ernst Prost sells its products in more than 120 countries and generated 489m euros in sales in 2016.

Subscribe

Media

Media