Mirno po neprehodnem terenu

LIQUI MOLY predstavlja novo motorno olje za vozila ATV

Maj 2017 – »All Terrain Vehicles«, na kratko ATV, so ustvarjena za uporabo na vsakem terenu. Nemški strokovnjak za motorna olja in dodatke, podjetje LIQUI MOLY, je razvil motorno olje ATV 4T 5W-50 za vozila ATV, štirikolesnike in vozila »side-by-side« (SVS). To je posebno mazivo, saj vozila, ki se uporabljajo izven cest, bistveno bolj obremenjujejo svoj motor.

Vozila ATV, štirikolesniki in vozila SVS (Side by Side) so primerni tudi za cesto. Toda bolj zabavno se je voziti čez drn in strn. Šele ko se zares kadi, terensko vozilo nudi pravi užitek. Ravno v tem je težava, poudarja David Kaiser, vodja raziskav in razvoja ter uporabne tehnologije pri podjetju LIQUI MOLY. »Prah in pesek lahko povečata vnos nečistoč in to poveča obrabo motorja.«

Protiveter je še en kriterij, ki je vplival na razvoj olja. Izven cest z vozilom le počasi napredujemo, zato je protiveter med vožnjo manjši. »Hlajenje je zaradi tega veliko slabše kot pri vožnji po cesti in temperaturna obremenitev motornega olja bistveno večja,« razlaga David Kaiser.

Izjemne zahteve, za katere je podjetje LIQUI MOLY ustvaril motorno olje ATV 4T 5W-50. Na primer, komponente dodatkov so sestavljene tako, da motor ščitijo pred obrabo tudi v najtežjih zahtevah in ga negujejo po najboljših močeh. Tako je motor vedno pripravljen za teren.

Odobritve
API SN; JASO MA2

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

O podjetju LIQUI MOLY
Z okoli 4000 izdelki ponuja podjetje LIQUI MOLY obsežen edinstven asortiment avtomobilskih kemičnih izdelkov na svetu: motorna olja in dodatke, masti in paste, spreje in izdelke za nego avtomobilov, lepila in tesnilna sredstva. Podjetje LIQUI MOLY, ki je bilo ustanovljeno leta 1957, svoje izdelke razvija in proizvaja izključno v Nemčiji. Tam je neizpodbitno vodilno podjetje na trgu na področju dodatkov in je vedno znova izbrano za najboljšo znamko olj. Podjetje, ki ga vodi lastnik Ernst Prost, svoje izdelke prodaja v več kot 120 državah in je v letu 2016 ustvarilo promet v višini 489 milijonov evrov.

About Us

With around 4,000 items, LIQUI MOLY offers a global, uniquely broad range of automotive chemicals: Motor oils and additives, greases and pastes, sprays and car care, glues and sealants. Founded in 1957, LIQUI MOLY develops and produces exclusively in Germany. There it is the undisputed market leader for additives and is repeatedly voted the best oil brand. The company led by Ernst Prost sells its products in more than 120 countries and generated 489m euros in sales in 2016.

Media

Media